Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tak no nie wiem

alimenty a dzieci z pierwszego małżeństwa

Polecane posty

Gość tak tak no nie wiem

a ja jestem własnie z facetem po rozwodzie, który ma dwie córki z pierwszego małżeństa i płaci na nie alimenty 40% swojej wypłaty dla jasności O ROZWÓD WNIOSŁA ŻONA, bo znalazał sobie bogatszego... mój facet płaci dzieciom miesięcznie alimenty, dodatkowo extra dokłada co jakiś czas ubrania, wyprawkę do szkoły, kolonie...charuje po 300h w miesiącu, żeby im nic nie brakowało, skutkiem czego nawet nie ma czasu ani kasy na paliwo, żeby po dzieci jechać raz w miesiącu! Co na to jego była??? nie interesuje jej, że ojciec nie ma kontaktu z dzieckiem, ciągle tylko wydzwania po dodatkową kasę pod byle pretekstem sama dobrze zarabia, ma w domu "panią" do dzieci, "panią" do sprzątania itp. spełnia wszystkie zachcianki dzieci, one już nie wiedzą nawet co mogłby dostać w prezencie bo wszystko mają, a teraz baba wydzwania, że problemy są z dziećmi, bo zaczynają się pyskówki.... ALE NIE, BABIE MAŁO JESZCZE KASY, KASY, KASY.... nam urodził się synek i co? ma żyć w nędzy, bo była mojego M. ma chore zachcianki??? A może powinnam złożyć o alimenty na NASZE dziecko???

Gość twoj facet powinien zlozyc o
obnizenie alimentow.. skoro doszlo 3 dziecko, tez powinno ono zyc na poziomie ich rodzenstwa, wogole twoj facet powinien to zalatwic jak facet i pklacic ile ma zasadzone i zadnych wiecej dodatkowych kosztow

Gość magda73988390383
trzeba sobie było wziąć faceta bez bagażu, dobrze wiedziałąs że ma dzieci. A może według ciebie mają rozpłynąć się wpowietrzu? nieważne ile zarabia jego była zona, dzieci mają prawo zyc na takim samym poziomie jak ich matka. zresztą moja kolezanka te związała się z rozwodnikiem który miał syna, ale ona chociąz dobrze zdawała sobie sprawę zkonsekwencji. zdarzało się że czasem i ona coś dopłaciła do nie swojego dziecko. wiedziałaś co bierzes wiec teraz nie masz prawa narzekac.

Gość magda73988390383
nieważne ile zarabia jego była zona, dzieci mają prawo zyc na takim samym poziomie jak ich matka. jak ich ojciec - mialo byc.

Gość tak tak no nie wiem
magda73988390383 czy Ty czytasz ze zrozumieniem? nie traktuj faceta jakby wypiął sie na dzieci, bo to ich matka jest chora na punkcie kasy i jeśli wg Ciebie mają żyć na poziomie życia ojca to zapewniam Cie, że żyłyby na dużo nizszym poziomie niż mają teraz a poza tym ojciec proponował EX, że chętnie dzieci weźmie do siebie na stałe i nie chce od niej nic!