Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna ania

usuwanie zeba

Polecane posty

Witajcie, ma takie nietypowe pytanie :) Dzis wieczorem bylam u dentysty i mialam usuwana dolna 6, niestety nie dalo sie jej juz uratowac :( Dentystka, ( wspaniala kobieta, ktora tak mnoe rozsmieszala na tym fotelu, ze zamiast sie stresowac pekalam ze smiechu ;)) powiedziala mi, ze moze mnie jeszcze bolec dziaslo przez kilka lub kilka nascie godzin, gdy znieczulenie przestanie dzialac. I mijaja juz 2 godziny od kiedy znieczulenie minelo a mnie nic nie boli, nawet nie czuje, ze mialam rwanego zeba. Czy jest to powod do cieszenia sie, czy rana moze mnie jeszcze zaczac bolec jutro? Mial tak ktos??

podobno nie wolno szalwia ani zadnymi innym specyfikami, trzeba czekac az sie samo zagoi, tak mi powiedziala dentystka :/

na wszelki wypadek nie bede nic z tym robic, niech sie samo goi, ale dzieki za pomoc :) wyrywanie trwalo nie wiecej niz 5 sekund, a dlaczego o to pytasz?

co do mycia szczotka w tym miejscu to rzecz jasna logiczne ;) w brzuchu mnie skreca z glodu, bo z nerwow nie jadlam caly dzien, chociaz bylo ze znieczuleniem i wiedzialam ze bolec nie bedzie, a teraz zjadlabym konia z kopytami :/ Dentystka mowila jednak abym juz raczej nic dzis nie jadla o ile dam rade :/

Nie, opatrunek kazala mi wyprzucic po jakichs 30 minutach i tak zrobilam, tak w ogole to jakies dziwne to wszystko, bo prawie wcale nie krwawila mi ta rana, tylko na poczatku troszke, jak wyjmowalam ten drugi opatrunek, z ktorym wracalam do domu to byly na nim sladowe ilosci krwi no i w dodatku mnie nie boli a wyczytalam w necie, ze ludzie mieli problemy z bolem dziasla po kilka dni... nie mowie hop ale mam nadzieje, ze juz nie bedzie bolalo, tylko to wszystko jakies takie bezproblemowe ;) dzieki Ci za Pomoc Lukaszu, pozdrawiam :)

Gość QRWA ZNÓW
czym ty teraz będziesz gryzła? Ja TEŻ MAM 6 dO WYRWANIA ALE tak zwlekam juz 4miesiąc Będe miała po niej straszna żałobę-bO JEST DLA MNIE NIEZWYKLE WAŻNA.

do QRWA ZNOW - wyobraz sobie, ze mam jeszcze 7 i 8 na gorze i na dole oraz pozostale trzy szostki :) ewentualnie bede jadla zmielone papki, jezeli to nie wystarczy :D

Gość helvetios
ja nie mam już dwóch siódemek i jednej szóstki, żadna mnie nie bolała po wyrwaniu, jedyne co czułam to łaskotanie w zarastających dziąsłach. nie zawsze boli :P