Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinia-kolada

Problem z mezem i tesciem.

Polecane posty

Gość d.z.iunia
Ja bym dała na drugie jakieś z -usz i po sprawie. Mój teść też jest taki, że jak się uprze to koniec. U nas np. na ślubie świadkiem musiał być brat męża, choć miał być najlepszy przyjaciel, bo teść strasznie się czepiał, więc odpuściliśmy. Teraz szwagier ma być chrzestnym, choć wcale nam to nie odpowiada specjalnie, ale stwierdziliśmy, że dla świętego spokoju może tak być. Ale z imieniem nie odpuściłabym tak łatwo, bo niby dlaczego całe życie mam się do dziecka zwracać imieniem, które mi się nie podoba. U nas pewnie (na razie jeszcze nie było rozmowy, ale przypuszczam, że będzie) będą jaja, że drugie imię córka będzie miała po mojej mamie, a nie po kimś z rodziny teścia. Ale mam to w głębokim poważaniu ;).

Gość kjkjklklk
Teść się uparł? No i ok :) i niech na tym uporze pozostanie, jego wola i tradycja ......nie wasza. Wy natomiast spokojnie w zaciszu domowym przewertujcie jakieś imienniki i sami wybierzcie synowi imię . Dziwi mnie że teść nie raczy się zastanowić że dziecko ma dwie rodziny (od strony ojca i matki ) pół po pół więc i druga strona może mieć jakąś cholerną traducję, prawda? Dzidzia jest niezłym egoistą bo wydaje mu się że w wnuku płyną jedynie geny jego syna i jego rodu . Tak jak mówię, róbcie po swojemu , zresztą imiona kóre proponuje dziadek są cholernie przestarzałe ;).

Gość kjkjklklk
chodziło o "dziadzia jest nieżłym egoistom" :) - dzidzię zostawiam w spokoju :)

Gość tradycja prawie jak w
stadninie koni albo hodowli psów rasowych

Gość mondeo
a kto Wam zafundował mieszkanie ?

Gość hsfrffffffffffffffffffffffffff
przecież drugie imię się daje na bierzmowaniu a nie na chrzcie

Gość smam niedawno przez to przecho
drugie przy chrzcie albo w urzędzie. na bierzmowaniu trzecie