Gość SaAna Napisano Sierpień 23, 2012 Proszę o kilka rad/ wskazówek. Od kilka tygodni / miesięcy borykam się z problemami skóry. Najpierw czyrak wycinany chirurgicznie, potem grzybica stóp wyleczona już prawie całkowicie po konsultacjach z dermatologiem, teraz grzybica paznokci i jakaś bakteria. Jeden paznokieć już mi odpadł. Drugi (na paluchu) odpaść może w każdej chwili. Trzeci (na drugiej stopie) jest zielony - dermatolog powiedziała że to bakteria jakaś...Do tego włosy wypadają mi prawie garściami;/ Stosuję maści żeby zapobiec nawrotom grzybicy stóp, krople i specjalny lakier na paznokcie. Moje pytania brzmią: 1) Ile czasu potrzebuje paznokieć by odrosnąć? 2) Ponoć w moim przypadku można wspomóc leczenie głodówką lub dietą niskowęglowodanową (np. Atkinsa?) 3) czy ta bakteria na paznokciu może sie rozprzestrzenić na cały organizm? Dodam że robiłam badania w kierunku cukrzycy, bo tak sugerowali lekarze ale wyniki są piękne. Jestem pod opieką dermatologa, wiem że muszę uzbroić się w cierpliwość ale może ktoś juz przez to przechodził i ma jakieś sprawdzone sposoby? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach