Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość SaAna

Grzybica paznokci - co dalej?

Polecane posty

Gość SaAna

Proszę o kilka rad/ wskazówek. Od kilka tygodni / miesięcy borykam się z problemami skóry. Najpierw czyrak wycinany chirurgicznie, potem grzybica stóp wyleczona już prawie całkowicie po konsultacjach z dermatologiem, teraz grzybica paznokci i jakaś bakteria. Jeden paznokieć już mi odpadł. Drugi (na paluchu) odpaść może w każdej chwili. Trzeci (na drugiej stopie) jest zielony - dermatolog powiedziała że to bakteria jakaś...Do tego włosy wypadają mi prawie garściami;/ Stosuję maści żeby zapobiec nawrotom grzybicy stóp, krople i specjalny lakier na paznokcie. Moje pytania brzmią: 1) Ile czasu potrzebuje paznokieć by odrosnąć? 2) Ponoć w moim przypadku można wspomóc leczenie głodówką lub dietą niskowęglowodanową (np. Atkinsa?) 3) czy ta bakteria na paznokciu może sie rozprzestrzenić na cały organizm? Dodam że robiłam badania w kierunku cukrzycy, bo tak sugerowali lekarze ale wyniki są piękne. Jestem pod opieką dermatologa, wiem że muszę uzbroić się w cierpliwość ale może ktoś juz przez to przechodził i ma jakieś sprawdzone sposoby?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować