Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikodynka

czas na nocnik- 22 miesiące

Polecane posty

Gość nikodynka

syn ma 22 miesiące od miesiąca młodego sadzamy na nocnik, wcześniej były to tylko takie sporadyczne , kiedy się interesował nocnikiem. i teraz mam problem, syn rzadko kiedy wypróżni sie do nocnika. przeważnie chodzi bez pieluchy tak woli (często ściągał), nieraz aż krzyczy że chce na nocnik , często bierze go sam i sada , ale po takim siedzeniu w nocniku nic nie ma a młody po 2 min zesika się na podłogę. z kupką o tyle dobrze ze nie zrobił jej nigdy na podłogę, zawsze albo nad ranem , bo jak wstaję rano to już ma narobione, albo w czasie dnia jak do spania ma założąną pieluszkę. czasem jest ze siedzi na nocniku 5min i nic z tego po czym ubieram mu pieluszkę do spania i po chwili kupka. nie wiem co mam zrobić, jest chętny siadać, przynosić sobie nocnik, pokazywać nam jak rob ale wszystko na sucho...i po za nocnik a to uciązliwe bo musze pilnować gdzie nasika i wieczne mokre majteczki

Gość nikodynka

Gość LaMania
mój młody ma 24 miesiące a wręcz ucieka z nocnika... nawet nie usiedzi na nim...

moj ma 20 mcy i od 2 tygodni sika na nocnik . Na poczatku tez na niego siadał i schodzil i sikal gdzie chciał . A ja chodzilam i opytalam chcesz siku ? a ten sie smial i lał gdzie chciał . Sąsiadka mi poradziła ze ma siedziec tak dlugo az sie nie wysika , siedział 2 godziny jak schodził mimo krzyków sadzałyśmy nadal , jak sie wysikał nocnik zaczął grać a wszyscy bili brawo . Po obudzeniu i przed spaniem tez sadzalam zeby sie wysikał czasem trwało to minute czasem 15 az wkoncu załapał o co chodzi . Dzisiaj 2 dzień bez wpadki ;) sierotka ejszcze nie woła ze chce niestety mało rozmowny jest ale jak mu sie chce biegnie i siada na nocnik , wysika sie bije brawo , razem wylewamy siki i kupy do klozetu . A na dworze wystarczy ze zapytam czy chce siku jak nie chce nie reaguje , jak chce biegnie pod mur czy krzak .

Gość LaMania
hmmm. może taki grający nocnik będzie dobrym wyjściem...

aa po tej 2 godzinnej probie wedział ze nic mu nie da ryk i krzyk i musi siedziec tak dlugo az sie nie wysika , jak sie zlał na podłogę pokazywałam mu siki i prowadziłam za rękę do nocnika i mówiłam siku i kupę robi się na nocnik a nie na podłogę . U mnie ejszcze wazne jest to ze nocnik musi byc w tym samym miejscu cały czas , ew jak chce przenieśc to mały mi pomaga i za chwile pytam wiesz dgzie nocnik ? a ten leci i pokazuje . jak przenosiłam sama bez jego wiedzy sikał w miejsce gdzie stał nocnik wcześniej .