Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asjncaksncalk

2tygodniowy bobas-czy to normalne?

Polecane posty

Gość asjncaksncalk

Przesypia cala dobe,kapany na spiaco,budzi sie co jakies 15-2godziny pomlaska cyca 10min i znow spi,w nocy musze budzic na karmienie bo jak raz zjadl cyca o 21 a ja nie nastawilam budzika to spal do 6stej. Byl wazony,urodzil sie z waga 3200-rowno po 2ch tyg 3570. Zapomnialam spytac polozna o to spanie...ehhhh

Gość sama jak palec
to sie ciesz!! moj nie spal pawie wcale a w nocy budzil sie co godz, wiec co bys wolala? nie boj sie wszystko sie unormuje a skoro potrzebuje snu to niech spi. moja kolezanka tez urodzila takiego spioszka ktory spal w kapieli i dzis maly ma 7mies i przesypia jej w nocy 14h bez pobudek:) z dwiema drzemkami 2 dzien a jest zywym i usmiechnietym dzieckiem

Gość asjncaksncalk
coz przy nastepnej wizycie zapytam jeszcze poloznej,dzieki za odpowiedz

Gość moj tez tak spi,no ale
na mycie się obudzi;)

Gość please heeeeelp me
moja pierwsza taka była mam nadzieje że kolejna bedzie tez taka sama:P

Gość dcfgbhnjmk
to wszystko zależy. w większości to zwykle odsypianie noworodkowe. czasem takie objawy daje też przeciągająca się żółtaczka

Gość nie martw sie to normlane
wiekszosc dzieci po porodzie sporo spi, odreagowuje porod bol i ewentualne srodki znieczulajace. SPij ile sie da bo pod koniec 3 tygodnia zycia dziecka to sie zmieni!

Gość vgfgg
Moja Julcia też taka była, bałam się że jest coś nie tak, położna pow. ze to może byc przz zółtaczke

Gość kamcia1507
Mój też tak spał przez pierwsze 3 tyg, w nocy nie budził się na karmienie, niestety po 3 tyg wszystko się zmieniło, zaczęły się kolki i wycie. Po pierwsze to prawdź poziom bilirubiny. Jak jest prawidłowy, to może trafi Ci się spokojniutkie dziecko, 2 tygodnie to za krótko by stwierdzić, bo własnie noworodki często "odsypiają" szok urodzeniowy.

A nie ma żółtaczki? Moja tak spała dużo przez to. Jak minęła ok 3 tygodnia to dziecko się ożywiało z każdym dniem.

Gość lolllllaaaa
moze miec porazenie mózgowe-lepiej idx do specjalisty, to nienormalne aby dziecko było tak ospałe

Gość 123qaz
Córka spała niesamowicie mocno, raz to jej dobudzić nie mogliśmy na mleko, syn budził się co kawałek dwa razy pociągnął, spał z 30 min i znów pobudka. Wiec się ciesz że śpi.

Gość 123qaz
@lolllllaaaa Nie strasz....... Niektóre dzieci tak mają.

Gość dcfgbhnjmk
bez przesady z tą nienormalnością. moja dwójka tak spała. miałam bardzo spokojne dzieci. z tym że drugie miało dodatkowo żółtaczkę. ale nie wiem czy to miało wplyw bo nawet jak żółtaczka minęła to dalej dziecko było spokojne. te z żółtaczką mają podobno słabsze mięśnie- sa takie jakby z obniżonym napięciem mięśniowym- bardziej wiotkie

Gość lolllllaaaa
nie strasze tylko pisze jaka jest mozliwośc

Gość asjncaksncalk
no bez przesady z tym porazeniem czy zoltaczka,w szpitalu go badali,lekarz go widzial 2dni temu,wczoraj byla polozna

Gość lolllllaaaa
t co w takim razie? chciałas sie pochwalic jakiego masz zajebistego dzieciaka,że możesz sobie w międzyczasi gdy spi piozde umyc dziesięć razy?!

Gość Lola pierrdolnij sie w głowę
prymitywie

Gość dcfgbhnjmk
no to po co pytasz skoro wszystko odrzucasz. moje dziecko miało żółtaczkę, z żółtaczką wyszło do domu, położna nie zauważyła dopiero pediatra się tym zajął. Może Ty faktycznie masz spokojne dziecko ale po co udajesz że Ciebie coś martwi? załóż temat " urodziłam dziecko i się strasznie cieszę bo jest grzeczne i się nie drze"

Gość ekebebeika
Mi tez mowiono zeby byc czujnym czy dziecko nie jest zbyt ospale - wlasnie pod katem zoltaczki

Gość Jeronim O
nie wiem czy to normalne - ale zazdroszczę :) mój synuś przesypiać noce zaczął jak miał 3 lata. Wcześniej budził się minimum 4 razy i wstawał koło 5 pełen energii. Lepiej zapytaj jakiejś położnej - albo w przychodni, ale chyba nie powinno to być nic złego. __ http://www.tanie-latanie.net/

Gość lolllllaaaa
prymityw czasami mądzrzejszy ;)

Gość Bilirubine sprawdz
Moj dla odmiany dawal takiego czadu. Spal tylko 1 dobe po prorodzie, bo jako dwudniowiec juz 8 godzin nie spal. W szpitalu wszystkie noworodki spaly kurde tylko nie moj, i nie ze se lezal i patrzal tylko na rekach i przy cycu i tak w kolo. 10 min drzemki i jak nowo narodzony. Z kolei moj nie mial w ogole tej zoltaczki i moze dlatego taki pobudzony kurde, bo w badaniach tez bylo wsio ok. Tak mu zostalo do dzis, ma 16 miesiecy prawie i ogien w dupie!!!