Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana 85

Czy powiedzieć nowemu partnerowi o poronieniu z poprzedniego związku?

Polecane posty

Gość niezdecydowana 85

Rok temu zaszłam w nieplanowaną ciążę. W 8 tygodniu ciąży wyszło, że mam tzw. puste jajo płodowe i doszło do wymuszenia poronienia. Z ojcem dziecka rozstałam się. Od miesiąca spotykam się z nowym partnerem i zastanawiam się nad tym,czy mu już powiedzieć? Miesiąc trochę krótko, a ja nie chciałabym o moich intymnych przeżyciach paplać na prawo i lewo i poza tym nie wiem jak na to by zareagował, ale z drugiej strony zależy mi na nim i boję się, że jak powiem np. za rok, to uzna to za brak zaufania itp. Co zrobiłybyście na moim miejscu?

Gość a czy nie mogłas
oczywiście zrobisz, jak zechcesz, ale wydaje mi się że po miesiącu znajomości to zdecydowanie za szybko

Gość samo abc
na twoim miejscu powiedziałabym dopiero wtedy kiedy zaczęłabym planować dziecko z nowym partnerem... na razie nie ma go po co o tym informować...

Gość siedembab
bezsensu... a w jakim celu chcesz o tym powiedzieć? co chcesz przez to osiągnąć? Moim zdaniem niektóre "sekrety" należy zachować dla siebie. Gdy już będziecie starać się o swoje maleństwo to możesz o tym wspomnieć i tyle...

Gość czekajac na rozum
a dlaczego masz o tym mu mowic?? jesli nie czujesz potrzeby zwierzen, to bez sensu..i nie traktuj to jako sekret, po prostu przezycie ktore niekoniecznie musi rzutowac na wasz zwiazek

Gość wieeelkaaaaa nieobecnaaaa
no właśnie, po co mówić w ogóle? co go to może obchodzić? jak ta wiedza wpłynie na jego życie?

Gość ja tam lubię wysokich....
ale po co chcesz mu o tym mówić? wpływa to na Wasz związek? poczujesz się lepiej? pamiętaj, to nie jest przyjaciółka, tylko facet... on nie jest od wypłakiwania się. Miesiąc znajomości to mało, jak będziecie mieć poważne plany, typu małżeństwo, dzieci, to wtedy może to mieć znaczenie, ale teraz? Moim zdaniem wystarczy, że wie, albo się domyśla, że nie jest Twoim pierwszym facetem.

Gość aleksandraW.w
oszalalas ? a po co? za wczesnie,nie oswiadczyl sie nie planujecie dzieci,wez sie opanuj :)

Gość gdyby mi kobieta po
miesiacu powiedziala o czyms takim ucieklbym od razu, uznalbym ja za niestabilna emocjonalnie