Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawaJestem

Czekam na wynik Bety HCG

Polecane posty

Gość CiekawaJestem

Bylam dzisiaj na badaniu Bety HCG i jak wszystko dobrze pojdzie to wynik ma byc dzisiaj po 17 w najgorszym wypadku jutro.Tak sie boje bo bardzo pragniemy abym byla w ciazy. Moja sytuacja jest o tyle skomplikowana ze w dniu spodziewanej miesiaczki przez 3 dni mialam tylko bardzo skape krwawienie i potem juz nic dlatego udalam sie dzis do lekarza i zalecil mi badanie Bety HCG. Mam jednak przeczucie ze nic z tego:(

Gość CiekawaJestem
Dam znac jak tylko sie czegos dowiem. Chciala bym poznac kogos kto moze mial podobnie do mnie jesli chodzi o to krwawienie i ze potem sie okazalo ze jednak byla to ciaza:)

Ja tak właśnie miałam :) Zamiast okresu dostałam własnie takie plamienia, z tymże było to o tydzień wcześniej od daty planowanego @, trwały 4 dni czyli tyle co normalny @, po czym ustały, czekałam na normalny @ a doczekałam się..... wiadomo :)

Gość CiekawaJestem
mam nadzieje zu u mnie bedzie tak samo ale kurcze jakies takie negatywne przeczucie mam ile sie staraliscie o dzidzie?

Gość dziewczyny ja też będę
robiła betę po raz pierwszy i napiszcie proszę jaki wynik wskazuje ciążę? Tzn. powyżej ilu jest ciąża, a poniżej ilu jej brak?!

Gość CiekawaJestem
jak tylko dostane wynik i bede cos wiedziec to ci napisze to takze jest mija pierwdza beta a ty dlaczego robisz badanie HCG spoznia ci sie okres czy chcesz juz wiedziec

ja czekam na upragnioną ciążę i dlatego będę robić betę, ale to za tydzień. Dlatego zapytałam, bo kompletnie nie wiem jak odczytać te wyniki po odbiorze...

Ciekawa Jestem długo bo 17 miesięcy i już prawdę mówiąc traciłam nadzieję..... ale udało się :)

Gość CiekawaJestem
my juz prawie rok :( mam nadzieje ze teraz sie uda:)

Gość CiekawaJestem
dziewczyny ja też będę ja tam bede dzwonic wiec spytam sie odrazu czy wynik jest pozytywny czy negatywny bo inaczej tez bym nie wiedziala jak mam odczytac

ale jest tu jakakolwiek kobieta, która napisze jaki wynik oznacza ciążę, a jaki porażkę?

Gość CiekawaJestem
sprobuj poszukac w internecie ja tak zrobie gdyby co

Gość Masz odpowiedź
Ciąża wynik powyżej 5 :)

Gość CiekawaJestem
a jak 4 to rozumiem ze nie tak?

Gość Masz odpowiedź
Poczekaj jaki będziesz miała wynik. Może być 1, a może 20 nie wiesz tego. Po 17. będzie wiadomo :)

Gość CiekawaJestem
wynik 0.100mIU/ml czyli kolejny raz sie nie udalo siedze jak glupia i placze bo nie wiem co jest nie tak ze nie moge zajsc w ciaze:(((((((((((((

Gość CiekawaJestem
jestem zalamana:((((((((((((((

Gość Kaatika93
CiekawaJestem, nie ma się co załamywać! Myślę, że powinniście razem z partnerem zapomnieć uprawiając seks o tym, że jego konsekwencją może być ciąża. Stare, ale pomaga - więcej luzu i głowa do góry! :D

Gość CiekawaJestem
nie potrafie tak za kazdym razem po sexie mysle czy sie udalo to jest juz chore tak bardzo chciala bym juz byc mama:(((((((((((((((

Gość Kaatika93
Ja z moim partnerem przez pół roku starałam się o dziecko i po każdym seksie mówiliśmy: "Oo, teraz to już na pewno będę w ciąży...", ale tak się nie działo. W końcu zwątpiliśmy i nagle okazało się, że nie ma okresu, za to są dwie kreski na teście :)! Może to brzydko zabrzmi, ale uprawiając seks nie myślcie o dziecku. Ono samo przyjdzie ;D.

CiekawaJestem.... wiem jak jest Ci ciężko.... powiem Ci tylko to co sama mogę Ci doradzić... jak Ci już pisałam nam się udało po 17 miesiącach, bardzo mi zależało, ale zaczęłam się już załamywać i w końcu zdałam sobie sprawę, że może nigdy nie będzie dane mi być matką, zaczęłam myśleć o adopcji.... przestałam robić testy owulacyjne, kochać wtedy kiedy akurat trzeba, leżeć po stosunku pół godziny z nogami w górze..... I właśnie wtedy kiedy przestałam podczas seksu myśleć o robieniu dziecka... wtedy własnie się udalo ! Coś więc musi w tym być

Gość Kaatika93
...Cyklami w ogóle się nie przejmuj. Czerp przyjemność z seksu, a dziecko się pojawi.

Gość CiekawaJestem
odkad biore fertilcare mam okres idealnie co 28 dni a mimo to nie moge zajsc w ciaze wiem ze macie racje ze trzeba odpuscic ale to jest takie trudne nawet teraz kiedy wiem ze nie jestem w ciazy mysle o tym ze moze za miesiac sie uda taka glupia nadzieja

Gość Kaatika93
Oj, nie głupia... Bez nadziei nic nie zdziałasz. Po prostu skup się na razie bardziej na uczuciach do partnera niż do waszego dziecka :).

Gość CiekawaJestem
sama juz nie wiem co mam odpisac ja to wszystko wiem i dobrze rozumiem ale nie potrafie tego wprowadzic w zycie w swoje zycie i to jest problem w polowie wrzesnia mam wizyte u ginekologa ma mi zlecic badania w tedy bede wiedziala wiecej tzn czy ze mna wszystko jest ok bo jezeli tak to moj partner bedzie musial zrobic badania:(

Gość Kaatika93
Może warto oprócz ginekologa, udać się również do psychologa?

Gość CiekawaJestem
coraz czesciej o tym mysle ale sie zastanawiam czy to ma sens

Gość Kaatika93
Na pewno warto spróbować. Możesz tylko zyskać.