Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawaJestem

Czekam na wynik Bety HCG

Polecane posty

Gość CiekawaJestem
a czy sa psycholodzy na NFZ

Gość ile wziełas
Ile się staracie i jakie badania robiłaś?

Gość CiekawaJestem
prawie rok staran na razie zrobilam podstawowe badania morfologie glukoze cytologie mocz

Gość ile wziełas
Czyli nie wiesz czy owulka jest?

Gość CiekawaJestem
nie wiem a jakie badanie to stwierdzi? jak bylam wczesniej na wizycie to mi mowila lekarka ze w tedy milam

Gość ile wziełas
Na 100% tylko monitoring. Sa też testy i mikroskopy owulacyjne. Ja 1cykl próbowałam,najpierw 1kreska,potem 2 ale blada,a że kontrole u ginia miałam i okazało się że już po;-) nie wykryło mi owu a gin.powiedział,że to taka zabawka,żeby na 100% nie polegać. To było w kwietniu. Dostałam okres i odpuściałam,bo strasznie przeżywałam. W maju owulka przesunieta-o czym wiedziałam bo mam nawyk obserwacji śluzu. Seks dzień przed,na spontana -bo wg.kalendarzyka były dni niepłodne;-). Na drugi dzień płodny śluz i ... Już 5 m-c! Po pierwsze odpuściłam,po drugie-kochaliśmy się od tyłu,i nieco zwiekszyliśmy szanse,bo w innych pozycjach od razu wszystko wypływało. Tyle,że ja po poronieniu robiłam badania hormonalne,no i wiedziałam że jestem płodna. Robiłam tez hiv,wzw,tsh,ft4,mocz,morfologie,cukier,cytomegalie,toxoplazmoze,chlamydie,cytologie i usg-ale to wszystko po poronieniu. I tak je zrobisz jak już zajdziesz w ciąże.

Gość CiekawaJestem
bardzo dziekuje ci za taka odpowiedz wiem juz mniej wiecej jak to wszystko wyglada a jesli chodzi o ten monitoring to czy takie badanie robi sie w gabinecie ginekologicznym i czy jest ono platne?

Gość to badań hormonów jeszcze
nie robiłaś?

Gość CiekawaJestem
lekarz dopiero teraz ma mi zlecic robienie badan hormonalnych bo podobno sie je robi po roku staran

Gość to badań hormonów jeszcze
zrób je zatem jak najszybciej pamiętaj, że TSH powinnaś mieć około 1 (nie sugeruj się normami na wydruku z laboratorium) jeśli wynik będzie wyższy niż 2 to musisz udać się do endokrynologa by wdrożył leczenie

Gość CiekawaJestem
teraz sprawdzilam i mialam roione to badanie tsh i mam je ok