Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anilewee89

Cukrzyca a problem z zajściem w ciąże? Zapraszam wszystkie słodkie staraczki:)

Polecane posty

Witam:) Mam pewien dylemat czy cukrzyca może powodować problem z zajściem w ciąż?. Sama choruję już od 8 lat.Insulinka Novo rapid i Insulatard pozwala mi być unormowaną . Wiadomo jak każdemu zdarza mi się czasem coś podjeść i cukier podskakuje do 150,ale średnią z 30 dni mam 118. Mamy problem z partnerem abym zaszła w ciąże. Mianowicie od prawie dwóch lat nie stosujemy antykoncepcji - i nie zaowocowało to bobaskiem. Zgłosiłam się do ginekologa ponieważ wcześniej miewałam bardzo nieregularny cykl. Od około 10 miesięcy jestem na dupastonie od 15dc do 25 dc 1x1,który uregulował mój cykl co 28d @. Ostatnie dwa cykle stosowałam dodatkowo clostilbegyt od 5dc do 10dc 1x1, ale również bezowocnie. Jestem podłamana,że tak trudno nam wytulic ukochane dziecko. Czy Wy słodziaki macie problem zajść w ciąże? Czy cukrzyca może mieć wpływ na niemożność poczęcia ? Z tego co wcześniej słyszałam to nie powinna ona mieć wpływ na poczęcie...ale sama już nie wiem. Doszukuję się problemu w sobie pod każdym względem.. Dziewczynki jeśli miałyście kiedyś podobny problem piszcie. I czy Wam się udało?

Miałam nadzieję,że znajdzie się jakaś słodka mama, albo przyszła słodka mama :) Która stara się podobnie jak ja..