Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bieszczadzki czar

czy pediatra w prywatnej przychodni, może dać skierowanie do szpitala państwoweg

Polecane posty

Gość bieszczadzki czar

lub na badania w pasntwowej placowce?? jakie macie doswaidczenia??

Gość do autorki........,
nie

Gość pomidor z masłem
W PAŃSTWOWEJ SŁUZBIE ZDROWIA NIE HONORUJĄ SKIEROWAŃ OD PRYWATNYCH LEKARZY

to zależy co znaczy prywatna przychodnia. Jak ma kontrakt z nfz to tak.

Gość bieszczadzki czar
chodzi mi o prywatne kliniki takie jak medicover, damian nie nzozy

Gość bieszczadzki czar
wie ktoś??

Gość to zależy................
czy ten prywatny lekarz ma też podpisaną umowę z NFZ bo może oprócz tego, że pracuje prywatnie może mieć jakieś godziny w państwowym szpitalu czy przychodni, jeśli nie, to nie będzie takei skierowanie honorowane

Gość bieszczadzki czar
to co mam zrobić jeśli np dziecko jest ciężej chore a ja mam ubezpieczenie prywatne w klinice a wolalabym leczyć dziecko w szpitalu państwowym specjalistycznym??

ale i tak i tak jesteś ubezpieczony/na jesli pracujesz. Bierzesz skierowanie od rodzinnego, ostatnie rmua i zcna ( jeśli dziecko jest ubezpieczone u Ciebie) i idziesz na fundusz. Jeśli dziecka nie ubezpieczyłeś/aś w pracy to nieszkodzi bo do 18 roku życia dziecko jest ubezpieczone przez państwo

Składki Twoje i tak idą do ZUS także masz normalnie prawo leczyć się państwowo - i Ty i dziecko;)

Gość bieszczadzki czar
mam też ubezpieczenie państwowe. a mam jeszcze takie pytanie, czy dziecko może być zapisane zarówno w przychodni prywatnej z komercyjnym ubezpieczeniem i w państwowym NZOZie? czy muszę się zdecydować na jedna?? no bo jak bede chciala isc do rodzinnego na nfz to gdzie mam isc?? i co wtedy z szczepieniami, jesli bede szczepić dziecko prywatnie to ten nzoz który ewentualnie zdeklaruję nie bedzie mnie scigal?

Gość bieszczadzki czar
up up :)

Nie wiem czy to wszedzie obowiązuje ale nam, tzn córce lekarz dał skierowanie do szpitala. Lekarz przyjmował prywatnie (gastrolog dzieciecy/pediatra) skierowanie dał do szpitala dziecięcego, państwowego - przyjeli bez żadnego ale nikt nawet nie wspominał nic. To było w zeszlym roku. Nawet wówczas nie pomyslałam, że mogliby jej nie przyjąc bo lekarz pracuje prywatnie a nie w nfz. Nie wiem jak wygląda z badaniami (pewnie nie bardzo wtedy honorują) ale jeśli chodzi typowo o przyjęcie do szpitala to chyba nie powinno miec znaczenia jaki lekarz.

Gość no tak jest...
pracuję w przychodni, więc nasi lekarze często też przyjmują sobie prywatnych pacjentów ale że mają umowy z nfz to wydają różne skierowania na tomografię czy rezonans a są to drogie badania. Jak jest ze szpitalami to nie wiem, ale ojciec mój dostał skierowanie od ortopedy który przyjmował prywatnie ale DO SANATORIUM i nie uznali mu tego, musiał załatwić nowe

Gość gość
dostaliśmy z przychodni przyszpitalnej w medicoverze skierowanie do szpitala z odwodnionym dzieckiem i przyjęli nas od razu w nfz :) nikt nie podważał że to z prywatnej kliniki. Ale z tego co wiem medicover ma umowy na wiele zabiegów z nfz wiec moze to też obowiązuje w kwestii skierowanń.

Gość gość
nie, nie moze ja jak chce isc na badania(drogie) panstwowo to i na wizyte ide panstwowo, pomimo,ze zwykle chodze prywatnie, ale sorry 500zł na badania wydac to mnie nie stac

Gość gość
oczywiscie, ze moze-kurcze, na logike, idziesz prywatnie odciazasz panstwowa słuzbe zdrowia i co, jeszcze maja nie honorowac skierowań?

Gość gość
pisalam wyzej... mylisz sie ja poszlam ze skierowaniem od prywatnego zapisac sie na rezonans, chcialam panstwowo, to mi kazala przyniesc skierownie od panstwowego, bo tam sa inne numery wiec musialam isc drugi raz, tym razem panstwowo poszlam i bez kolejki, zadzwonilam i umowilam sie

Gość gość
ja mam ubezpieczenie medicover ,takcy ubezpieczyciele maja swoje szpitale , panstwowe szpitale nie akceptuja takich ubezpieczen i trzeba sie leczyc w swoim szpitalu

Gość gość
Jesli jestes zatrudniona to składka chorobowa idzie do ZUS i możesz leczyć się na fundusz

Gość gość
Lekarz prywatny może wystawić skierowanie jeśli ma kontrakt z NFZ. Np pracuje w szpitalu a wieczorami w prywatnym gabinecie.

Gość gość
boze wszyscy tacy madrzy, a gowno wiedza ;/ jako ze lecze sie czesto PRYWATNIE odpowiem na pytanie. LEKARZ PRYWATNY nawet jak nie ma umowy z NFZ moze skierowac chorego na leczenie szpitalne. Przykładem jestem ja. Raz okulistka skierowala mnie na kuracje wzmacniajaca wzrok, a laryngolog na usuniecie migdalKow - leczylam sie prywatnie. Inna sprawa ma sie ze skierowaniem na badania krwi lub jakies inne specjalistyczne typu usg, gastroskopia itp. skierowane przez PRYWACIARZA - wtedy sie placi i nie sa one refundowane.

Gość gość
A TU MACIE WYPOWIEDZ JEDNEGO Z ODDZIAŁÓW NFZ (KRAKOWSKIEGO): Leczenie szpitalne w ramach ubezpieczenia odbywa się na podstawie skierowania, które może być wystawione przez lekarza pierwszego kontaktu lub specjalistę działającego na podstawie kontraktu z NFZ, a także lekarza przyjmującego w gabinecie prywatnym, który nie posiada umowy z Funduszem.

Gość gość
acha zeby nie bylo musicie byc ubezpieczeni w NFZ.

Gość gość
wasze informacje są bardzo przydatne!

Gość gość
Gdy odwiedzałam pediatrę w przychodni w legnicy http://www.medyk.legnica.pl/ to dostalam skierowanie do prywatnej placówki. Wydaje mi się, iż jest to uzaleznione od profesjonalizmu i właściwego podejścia lekarza. Ja tutaj na miejscu zostałam przyjęta fachowo i bardzo profesjonalnie. Nie ukrywam, było warto skorzystać właśnie z ich usług.