Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wielka niewiadoma 20

67 Cm pod biustem i 80 w biuscie? czy to bardzo zle?

Polecane posty

mam wrazenie, ze moje wymiary sa jakies dziwne, zaden rozmiar stanika nie pasuje do nich.

Gość fggdgd
masz rozmiar A/B65 :)

No wlasnie nie wiem czy to juz A czy B :(

65B jest na 79 w biuscie, ale wg mnie lepiej bedzie leżeć 60D/DD... Sama mam 67 pod biustem i spokojnie sie pakuje w 60-tki. A im bardziej dasz rade sobie zaniżyć obwód tym lepiej.

mierzylam prawidlowo. kilka razy nawet, no i niestety takie dziwne wymiary wychodza.

dlaczego dziwne? To sa normalne wymiary ;) Ja proponuje pomierzyć w DOBRYCH sklepach 60D/60DD :) Jak dobry sklep to dostaniesz troche staników w tych rozmiarach i coś sie wybierze.

Miseczka D kojarzy mi sie z duzymi piersiami, a wedlug mnie moje sa niewielkie.

Gość to bardzo dobrze :P
Dlatego, że powinnaś mieć obwód 60 albo 65 a takich w większości sklepów nie uświadczysz. Ja polecam staniki firmy Onlyher, na swoje wymiary na pewno coś znajdziesz. Firma ma też sklepy stacjonarne. Zajrzyj na ich stronę. Poczytaj też o stanikach firm brytyjskich. Jest kilka firm bardzo przyjaznym mniejszym biustom.

Faktycznie na zdjeciu nie wyglada gigantycznie. ja zawsze kupowalam zly rozmiar, za duzy obwod, za mala miseczka.

Nie tylko Ty, ja 75B zawsze kupowałam i cały dzień poprawiałam stanik :o Teraz jest 65D i stanik na swoim miejscu zostaje cały dzień :D I też mam mały biuścik :)

Tu masz mape ze sklepami gdzie na pewno powinnaś to 60 D/DD dostać: http://maps.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=117696992044816211829.00045c1efb1b90e69aa60 to jest oczywiscie rozmiar orientacyjny, wg mnie na 'oko' powinien pasować, bo sama na 67pod/82-84w nosze 60E i jest okej. A jak ci nie po drodze do żadnego sklepu, to mozesz spróbowac zamówic przez allegro stanik i zobaczyć jak leży. Ja jednak jestem za wymierzeniem kilku-kilkunastu stanikow stacjonarnie, to o wiele wygodniejsze, zwłaszcza jak dopiero zamierzasz zacząc nosic dobry rozmiar. :)

Nooo.. ja jeszcze 3 lata temu 70/75 B nosiłam, od biedy byly proby założenia 70C. Żaden nie leżał nigdy dobrze, kazdy rozsmarowywał mi biust po klatce, i dodatkowo obwód ciagle musiałam poprawiać. :o To jest koszmar :p

No jest, ja bardzo żałuję, że tak późno się uświadomiłam. Tyle lat stanikowego koszmaru ech :P

Gość Nie masz dziwnych wymiarów
tylko nosisz staniki z debilną rozmiarówką (istnieje rozmiar 75A, B i C i amen - więcej nie uświadczysz, to religia wyznawana święcie przez większość polskich sklepów ;) ). Proponuję nauczyć się kupować w dobrych sklepach w internecie, to będziesz miała staniki dla siebie (rzeczywiście myślę, że to będzie jakieś 6oD-6o DD). Polecam forum "lobby biuściastych" i stanikomania - otworzą Ci oczy ;)

Ja mam z kolei bardzo duży biust, zniszczony częściowo przez LATA noszenia złych staników ("niech se pani kupi 80 D, to se pani zwęzi obwód, a w miski jakoś upchnie" :O "). Mam rozmiar 75 G, noszę tylko staniki kupowane w necie i wreszcie mam normalne śliczne staniczki, obejmujące całą pierś, podtrzymujące, super. W ogóle nie wchodzę do sklepów stacjonarnych, bo jak powiem 75 G, to tylko sie te głupie krowy gapią jakby ufo zobaczyły :D A to są za granicą normalne, prawidłowe rozmiarówki staników.

Aha, ta stronka "lobby biuściastych" nie jest tylko dla dziewczyn z balonami ;) Dobierzesz sobie prawidłowy rozmiar na każdy biust.

Zawsze jest jeszcze Lobby małobiuściastych, tam dziewczyny opisuja dokladniej który stanik na mniejszy biust jest lepiej lezący. :) nie trzeba sie zrażać. Na mnie też ekspedientki w wieluuu sklepach (tych nieuświadomionych) patrzyły jak na kosmitke, bo przecież ja nie mam EEeee tylko max 70B/75A. :) Teraz jak chodze kupować, to tylko do sklepu gdzie wiem, że są normalne ekspedientki i normalny towar :classic_cool: Mój biust jest całkiem zgrabny i powabny... Ale to tylko dlatego, że jeszcze jestem młoda (21 lat) i w miare szybko sie obudziłam ze stanikowego koszmaru to aż takie szkody nie zostały poczynione. Wszystko było do naprawienia i teraz mam idealne cycki. Są kobiety które np. uświadamiają się dopiero w wieku 40-50 lat, po wieelu latach noszenia złej bielizny :( A gdyby sklepy miały normalny wybór nic takiego nie miałoby miejsca... Ja sobie od dziecka (tj. odkad zaczelam gdzies w 5-6 kl. pdst nosic staniki) probowałam kupić odpowiedni rozmiar, z małym obwodem, ale było to niemożliwe :x Więc to nie wina kobiet, że noszą tak niedopasowane rozmiary.