Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam was

czy 200 zl wystarczy na chrzciny? co myslicie

Polecane posty

Gość niejeowocowani
ja dalam 500 ale bylam z mezem i dzieckiem 200 starczy,z prezentow przyda sie krzeselko do karmienia lezaczek bujaczek chodzik...

Gość Ludzieeee ! Na chrzest daje
sie pamiatke chrztu swietego !!! nie chodzik, bujaczek, wyprawke dla dziecka, wozek itp. Chyba, ze ktos chce i w 100% STAC GO! To wtedy nie ma problemu, moze dac, na chrzest czy bez okazji! Ale tak to starczy medalik, biblia

Gość mama dziewczynek
prezenty większe typu huśtawka czy krzesło jakoś mi do chrztu nie pasują, chociaż może praktyczniejsze niż inne... ja uważam, że powinna być pamiątka - kup może coś ze złota małego, jakiś medalik np. albo obrazek Matki Boskiej do pokoju do tego koperta i jest na prawdę wystarczająco a Ciebie samotna mamo podziwiam, piękny gest z tymi podarunkami...

Gość Hssbs
daj spokoj kupisz medalik i biblie i bedzie lezal pare lat bezuyteczny wlasnie sie kupuje rzeczy ktore sa potrzebne dziecu.

Gość kardashia
Ja byłam matką chrzesną .Kupiłam srebrny medalik dla dziecka, ubranko do chsztu i w kopercie dałam nie pamiętam już dokładnie ile ale coś koło 100-200 zł

Gość starczy w zupelnosci
nawet mniej byloby ok:) wazna jest sama uroczystosc, obecnosc, to jest istota tego swieta

Gość Ludzieeee ! Na chrzest daje
Dziecko maja wyposazyc, ubrac, odziac i nakarmic RODZICE, to nie klopot gosci chrzestnych. Owszem, moze to mily gest, jak sie kogos odwiedza, przyniesc rzeczy przydatne dla dziecka, ale przypominam - chrzest to pierwszy i najwazniejszy SAKRAMENT KOSCIELNY a wiec i prezenty powinne byc z tym zwiazane. Czy Wy wszyscy piszacy o kasie i zabawkach, ubrankach urzadzacie chrzest dla pokazania sie przed rodzina i zbierania giftow, nie dla Boga?

Gość gyufuf
jesli to dziewczynka mozesz kupic zlote kolczyki pewnie w granicach 200 zl kosztuja