Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ant......

Wrócił do mnie gołąb któremu pomogłam :-)

Polecane posty

Gość Ant......

Dwa dni temu trafił do mnie gołąb pocztowy.Chyba brał udział w lotach organizowanych przez hodowców.Ma obrączki i zaznaczone na różowo wnętrza skrzydeł.Ptak był wycieńczony, głodny i spragniony.Nie miał siły leciec dalej i gdyby został na ulicy stałby się posiłkiem dla kotów.Wzięłam go do siebie, nakarmiłam, dałam wody i zostawiłam na noc żeby wypoczął. Rano następnego dnia postanowiłam go wypuscic.Poleciał :-) Tak by się skończyła ta historia gdyby nie fakt że dziś wrócił.Akurat wieszałam pranie na balkonie gdy usłyszałam charakterystyczny trzepot.Gołąb usadowił się na moim balkonie i chyba zamierza tam zostac.Teraz śpi na parapecie mojego okna :-) Ja rozumiem że przybłąka się pies czy kot, ale gołąb???? Trochę nietypowe.Jeszcze żeby był u mnie jakiś czas - to była najwyżej doba.Zastanawiam się czy powinnam go wyganiac czy pozwolic mu zostac jeśli będzie chciał.

Gość Ant......
Będzie z niego smaczny rosół :)

Ale słodki. Pozwól mu zostać ale pamiętaj, że będziesz musiała po nim sprzątać odchody.

Gość fjasdhtjasdhrtk
ja bym go zostawila pewnie w ten sposob okazuje ci wdziecznosc albo liczy na jakies kęsy:D tylko moze troche brudzic...

Gość fjasdhtjasdhrtk
gorzej tylko ja swoich kolegow zawola:D

Gość maniooo ciekawskiii =)
Urocze :) Chyba możesz sprawdzić, po obrączce, do kogo należy, gdy się skontaktujesz ze związkiem hodowców, czy czymś takim. Przyszedł Ci podziękować :) Chyba, jeśli nie będziesz go dokarmiać, to poleci do siebie.

Gość whedif
wzruszające:) zwierzątka są takie kochane

Gość Ant......
Już mam podszywa ;-) Z takiej chudziny nędzny by był rosołek :-D Wiem że będę miała dodatkowy obowiązek. Jeśc też mu dziś dałam.Nie mogłam się powstrzymac... Zrobiłam mu nawet fotkę :-D

Gość r42r
wrzuc zdjecie ;) i pokaz

Gość whedif
:) lol gołąb domowy. niby taki zwykły ale widać gołębie serce XD

Gość Ant......
Mój ojciec mówi że to tegoroczna samiczka (hodował kiedyś gołębie więc się zna). Ciekawe czy jutro też będzie... Z jednej strony trochę mnie to ptaszysko wzruszyło a z drugiej wolałabym żeby wrócił do domu.

Gość no to masz nowego
przyjaciela. Chociaż u nas w mieście to takich "przyjaciół" jest od groma hehhee