Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaniepokojona1241

problem

Polecane posty

Gość Padłam!!
Po pierwszym razie miesiączka się nie ma prawa spóźnić co nawyżej może być wcześniej ze względu na hormony. Koleżanka widać nie wyedukowana.

Padłam!! To mile co piszesz, ale ja spełniłam tylko swój obywatelski obowiązek :) swoją droga zobacz jaką mamy służbę zdrowia :o leczyli dziewczynę na paciorkowce a ona biedna od 2lat w ciąży chodzi.. Nie pozostaje nam nic innego jak trzymać kciuki za pomyślne rozwiązanie i mieć cicha nadzieję, ze w podzięce pozwoli nam zostać matkami chrzestnymi:)

Gość Padłam!!
Mi się wydaje że po prostu obumarły plemniki zanim dostały się do jajeczka i po prostu jej zatkały kanaliki w jajowodach i dlatego notorycznie spóżnia jej się okres. ( co też może powodować omdlenia i upławy) Nie dowiemy się dopóki dziewczyna nie pójdzie do lekarza!!!! Ale oczywiście lepiej leczyć się na własną rękę niż pójść na wizytę! Albo co gorsza radzić się przyjaciółek rodem ze średniowiecza! Gorzej jak nagle dostanie takiego krwawienia że jej nie zatamują nawet luteiną.

I oczywiście uważam tak samo jak moja szanowna koleżanka "Padłam". Powinnas autorko jak najszybciej udać sie do lekarza, choćby rodzinnego i jasno mu powiedzieć, ze podejrzewasz u siebie ciążę pozamaciczna! To naprawdę nie są przelewki :o

Gość Zygmunta 1967
Mi też się wydaję że to te kanaliki. Sąsiadka to miała nie życzę nikomu. Odkąd Erka na sygnale ja zabrala bo dostała krwotoku tak jak mówicie to już nie może mieć dzieci. Przykre ale prawdziwe. Szzkoda że w szkolach nie wpajają tego wogole. Bo to az strach.

Zygmunto miło ze pojawił sie tu kolejny głos rozsądku. Może wspólnymi siłami uda nam sie nakłonić autorkę do wizyty u specjalisty!

Gość Padłam!!
I znowu poszła gdzieś! Kobiety chcą pomóc a ta się wypina. przykre. Zobaczymy co powie jak przyjdzie 1 września a ta na dupie nie będzie mogła usiąść przez te hemoroidy. Jak trwoga to do boga.

Gość Padłam!!
A jak długie masz cykle? Tzn ile dni trwa miesiączka i co ile dni ją masz?

Gość Zygmunta 1967
Nie chce być złym prorokiem, ale te wszystkie objawy - omdlenia, spóźniajacy sie od zawsze okres i dodatkowo zatkane kanaliki prowadzą mnie do jednego wniosku... Aż ciężko mi to napisać. Myślę, ze mamy do czynienia z samoistnym zapłodnieniem.. To zdarza sie niezwykle rzadko, ostatnio chyba w roku 1948, ale przypadki chodzą po ludziach. Jeśli moje przypuszczenia są słuszne to musisz sie autorko wybrać do lekarza z samego rana! Naprawdę nie ma na co czekać

Gość Padłam!!
Tzn co ile dni masz pierwszy dzien miesiaczki!? jak mozesz mówic ze ci sie spoznia zawsze jak nawet nie wiesz ilo dniowe masz cykle! nie uczyli was na wychowaniu do zycia w rodzinie korzystania z kalendarzyka malzenskiego?

Gość Padłam!!
Gość arya
boze kobieto idz do ginekologa porob sobie badania i bedziesz wiedziec ;/

Gość Padłam!!
To nie możesz powiedzieć że Ci się zawsze spóźnia. Tylko że masz NIEREGULARNE! A to zmienia postać rzeczy i jeszcze bardziej upewnia mnie że masz przytknięte kanaliki i powinnaś udać się do laryngologa. I zacznij zapisywać w kalendarzu kiedy masz okres !

Wyraziłam sie trochę mało precyzyjnie.. Samoistne zapłodnienie następuje wówczas gdy organizm kobiety oprócz jajeczek produkuje również plemniki. Tego nie da sie w żaden sposób zauważyć, można żyć normalnie i nic o tym nie wiedzieć bo to nie jest szkodliwe. Niebezpiecznie robi sie kiedy jajeczko i plemnik sie spotkają, tak jak w twojej sytuacji i wtedy dochodzi do zapłodnienia

Gość Padłam!!
Fleur89 to myślisz że samoistne zapłodnienie doszło z jej plemników czy po pierwszym razie poza pochwowym? Ja za bardzo się na tym nie znam.

Gość Zygmunta 1967
Bardzo dobrze kochana! Mama wiadomo jak to mama może być zła że będzie nowy członek rodziny, ale dobrze że wiesz kto jest ojcem przynajmniej będą pieniążki (alimenty). I nie bój się napewno sobie dasz radę. Rodzice Ci pomogą na pewno. A Ty szkołę możesz zrobić zaocznie . Pamiętaj że dziecko nigdy nie marnuje życia! Powodzenia! I uśmiechnij się bycie młodą mamą ma pozytywy!

Trudno mi powiedzieć, do tego potrzebne są badania, żeby stwierdzić skąd pochodził plemnik. Jestem natomiast pewna ze musi są zobaczyć lekarz bo zarówno ciążą powstała w wyniku samoistnego zapłodnienia jak i ciąża pozamaciczna muszą być pod specjalnym nadzorem lekarskim!

Gość Kafeterianka bez pomysłu!
A jaki jest objaw numer jeden ciąży? BRAK OKRESU! DZIEWCZYNO DO APTEKI PO KWAS FOLIOWY I WITAMINY i jak najszybciej powiedzieć mamie ! Trzeba porobić badania!

Proszę mi wybaczyć literowki ale pisze z telefonu a dodatkowo emocje związane z fenomenem tej ciąży robią swoje

Gość Padłam!!
No szok! Przecież głównym objawem ciąży jest właśnie brak miesiączki! Dziewczyno było tak od razu! My o kanalikach a to możliwe że zwykła poza maciczna ciąża! Musisz porozmawiać z mamą... niestety... Lepiej zrób to zanim brzuszek Ci urośnie i sama się domyśli.

Objawy ciąży pozamacicznej nie są takie same jak normalnej ciąży. zarodek rozwija sie dużo wolniej dlatego ciąża pozamaciczna nie trwa 9miesięcy tylko od 3 do nawet 6lat

Gość mama trzy letniej andżeliczki
Fleur89 ale wtedy musiałaby zajść w ciąże 2-3 lata temu ! Zaniepokojona - może przypadkiem usiadlas na kibelku z którego wczesniej korzystal mezczyzna? Albo chodzilas na basen? Moze uzylas recznika po tacie? czy zauwazylas przyrost wagi w przeciagu 2-3 lat? Urosly Ci piersi? Miesiączki były skąpe i nieregularne? Bywały omdlenia i dziwne bole brzucha?

Gość Padłam!!
zaniepokojona - bron boze nie czytaj zadnych bzdur na internecie bo sie dziewczyno zalamiesz. Zrob jak ci mowimy - powiedz mamie o ciazy i pojdzcie do jakiegos wykwalifikowanego lekarza najlepiej endokryloga. bedzie dobrze! Nie wolno sie zalamywac. Moze tez warto uprzedzic chlopaka ze prawdopodobnie zostanie tata.