Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rewrfewrfewfe

Matki, nie kupujcie swoim dziecku ubranek, zabawek, platkietek

Polecane posty

Gość rewrfewrfewfe

ktore sa podpisane jego imieniem! Np koszulka z napisem na przodzie "jestem slodka kasia' dla 5-letniej kasi, czy "tablica rejestracyjna" z imieniem na wozku lub rowerku dziecka...! czy nawet "Kasia jedzie w tym samochodzie" na tylnej szybie waszego auta!!!!!! Po co??!! To jest niebezpieczne, na ulicy jaks zbok pedofil zawola "kasiu chodz do wujka! jak to wujka nie pamietasz?" a dziecko pojdzie ufnia bo uslyszy SWOJE IMIE! I to 3 letnie, 5 letnie czy 10 letnie dziecko. I na chwile sie odwrocice, a ono pojdzie, albo ktos je zawola jak bedzie w drodze do szkoly z takim tornistrem"imiennym"....... Jak juz musi miec platkietke z imieniem,to powiescie ja na drzwiach w pokoju dziecka czy cos, a nie zeby sie obnosilo ze swoim imieniem na zewnatrz ...i zwiekszalo ryzyko czegos zlego.....

Gość rewrfewrfewfe
sama tak wabie to wiem

Gość rewrfewrfewfe
bez podszywow:O powaznie mowie........ czytalam kiedys artykul o szajce ktora tak porywa dzieci

Gość aaaaaaaasaaaaaaaaaaa
powiem więcej, kupujcie plakietki z innym imieniem niż nosi wasze dziecko. jeszcze większe bezpieczeństwo. A tak wogóle to plakietki takie to wiocha, bez obrazy dla wsi polskiej.

Gość kororowekretki...
to jest prawda, to jest wielkie ułatwienie dla takich ludzi (?) o ile tak można ich nazwać.

Gość ja jeszcze nie e
ja jeszcze nie mam dzecka - dop. w listopadzie się pojawi na swiecie ale już dawnomnie to dziwiło, że rodzice tak chętne informują wszystkich jak na imię ma dziecko. Fakt, że taki pedofil może też usłyszeć jak wołamy dziecko po imieniu, np. w sklepie czy na placu zabaw.

Gość do aaaaaaaasaaaaaaaaaaa
no i jak wytlumaczysz dziecku czemu ma platkietke :Tomek: jak ma na imie :Bartek:? bez sensu. potem wszystkie sasiadki i znajome zapamietaja go jako :Tomek: bo tak mial na wozku jak z nim jezdzilas na spacery.......................... :O :O :O mozna lepiej jakas uniwersalna, np "tu jedzie maly ksiaze" albo "batman"

Gość idzmy dalej
nie mowmy do dziecka po imieniu w miejscach publicznych, w koncu jakis zboczeniec moze je uslyszec. Nie ujawniajmy tez plci dziecka, bo noz widelec jakis zboczeniec preferuje dziewczynki. Wszystkie dzieci beda mialy ogolone glowy, ciuchy unisex i bedziemy sie do nich zwracac "dziecko" to dopiero beda bezpieczne. A tak serio to przesadzasz mocno, paranoja mi to zalatuje. Dzieci 3 czy 5 letnich sie pilnuje a nie puszcza samopas, wiec jak ten pedofil ma je porwac rodzicowi? dziesieciolatek jest juz na tyle madry ze mozna mu wytlumaczyc zeby z obcymi nie szedl.

Gość sraczka papugi
patrz też na starego czy nocą nie baraszkuje z małym

Gość do idzmy dalej
teraz jestes taka "smieszna" i madra, zmieniesz zdanie jak sie ktoremus-nie daj boze-stanie krzywda:O

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
autorko masz 100% racji, do tego te wszystkie bajery z imieniem to wielka wiocha

Gość Antracyt
Owszem, nie powinno się tak ostentacyjnie informować otoczenia o szczegółach z życia dziecka (imię, data urodzenia itp.) Nierozsądne.

Gość ojjjjka
a zdziwiłabys się jak mamuśki "pilnują" dzieci w centrach handlowych

Autorze a ty myslisz jak dzieci sie bawią na placu zabaw, ganiają po podrworku to miedzy soba nie wołają do siebie po imieniu? Takie 8- 10 l.dziecko juz smialo sobie wychodzi na dwór do rowiesnikow aby rowerem pojezdzic czy w berka sie bawic,i każdy do siebie po imieniu wola,a dzieci szkolne juz dobrze wiedzą kto jest z rodziny, kto jest wujek,a kto obcy facet,przeciz znają swoją calą rodzine, jak nie naocznie to ze zdjęć,i ne dadzą sie nabrac na teksty jakiegos "wąciategoi okularnika",którego pierwszy raz na oczy widzą, ze jest ich wujkiem aby poszło z nim na lody :o To co piszesz jest absurdalne

Dla mnie to już jakaś paranoja z tymi pedofilami ; / Teraz tabliczki na wózki.... Bez przesady. To jak mówisz do dziecka na ulicy? No przecież ktoś może usłyszeć jak je wołasz. Rozumiem trzeba być ostrożnym, pilnować dziecko. Ale nie przesadzajmy już z tymi tabliczkami na wózki, bo tak samo imię może ktoś usłyszeć na ulicy,chyba że nie rozmawiasz z dzieckiem albo zwracasz się nie używając imienia jego.

Może nie wypuści 10 latka z domu. Wiadomo każdy rodzic chce chronić swoje dziecko no i to jest normalne. Ale nie ma też co popadać w paranoje.

Gość whedif
a kto bym tam chciał ruchać te Wasze wstręciochy jak pedofil będzie chciał to będzie miał tysiąc lepszych sposobów niż darcie ryja

Gość jak to jest ...
po co plakietka? Wystarczy naszą klasę poobserwować i juz wiadomo jak wszystkie dzieci w okolicy maja na imię...

To usuwajcie nk,fb,nie kupujcie plakietek,a najlepiej nie wypuszczajcie z domu wgl nie ważnie czy ma 4l i idzie z mamą czy ma 10l i wychodzi na podwórko samo. Przesada i tyle. Może wiele osób się ze mną nie zgodzi, trudno każdy ma prawo do swojego zdania. Ale bez przesady.

Dzieci jak posylacie na plebanie czy rożne przygotowania na uroczystosci koscielne równiez powinniscie nie spuszcac z oka, w ostatnim czasi masowo slychac to co z dziecmi sie wyrabia wsór duchownym tolerując zmowe milczenia Tam sie radze przyjżec.Pan pedofil ksiegowy czy mechanik, poniesie zawsze odpowiednie konsekwencje prawne, a pedofil w czarnej sułtannie wyznajacy milosierdzie boze,ktory zabardzo wczuł sie w te milosierdzie do dzieciecego cialka niestety nigdy żadnych prawnych konsekwencji nie poniósł Dzieci ostrzegajcie przed szajką pedofoilską prowadzącą zmowe milczenia w swoich plebaniach a nie doszukujecie sie jakis podtekstow do przechodniow co nie daj cos uslyszą imie waszego dziecka

Trochę racji w tym jest, tylko że jestem w stanie założyć sie że jeśli upatrzyłabym sobie dziecko które chcę uprowadzić to i bez tabliczek udałoby mi sie to zrealizować. Przecież np siedząc na placu zabaw nie znam nikogo a po godzinie i tak wiem jak które dziecko się wabi ;)

Gość Faktem jednak jest , ze
latwiej poznac dziecka imie przez plakietke niz obserwowac bawiace sie i nadsluchiwac jak ma na imie Robta co chceta,wasze dzieci,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Gość wazne333333
up

Gość ghmhmk
i tak każdy sra na te wasze wiochmeńskie tabliczki na samochodach i wywieszki.. cały świat ma w piździe wasz pomiot, nie epatujcie tymi bachorami jakby to był ósmy cud świata.