Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola _b

angina - co dajecie dzieciom do jedzenia?? - poradźcie

Polecane posty

Gość Ola _b

Witam! Mój synek ma 3,5 roku i w nocy raz zwymiotował i dostał gorączki 38,4oC. Ze względu, że jutro jest już weekend poszliśmy dzisiaj do lekarza i okazało się, że są to początki anginy. jak się pogorszy to mam dać antybiotyk. wiem, że posiłki nie mogą być gorące tylko letnie, ale co wasze dzieci lubiły jeść przy anginie?? pomóżcie!!!

Gość ogólnie mój syn mało jadł
ale lekarka mówiła żeby się tym nie przejmowac i po prostu dawać Mu pić, u nas od razu był konieczny antybiotyk, bo migdały było całe w nalotach, po dwóch dniach gorączka zniknęła i wrócił apetyt, moze pytaj na co ma ochotę

Ja nie zmuszałam do jedzenia pił dużo jak robiłam zupę dla nas ziemniaczana to miksowałam albo serki dawałam mój ma 2 lata

Gość Ola _b
do ogólnie mój syn mało jadł - jaki dawałaś antybiotyk??

Ja miałam zapisany Amotaks i okazało sie że jest uczulony na penicylinę więc trochę problemów było

Gość Ola _b
mi lekarka przepisała CECLOR. mówi, że smaczny, bo o smaku truskawkowym.

niestety nie znam my angine przechodziliśmy miesiac temu więc jestem na bieżąco, był to pierwszy antybiotyk mojego dziecka i okazało się że wskutkach fatalny dostał takiego uczulenia że wyglądał jak popazony więc teraz jestem sceptycznie nastawiona do antybiotyków . Starszy syn uczulony jest na Zinat

Gość Ola _b
Właśnie mój synek zjadł prawie 3 pierogi z truskawkami, ale mówił, że nie bardzo mu smakują, choć zawsze lubił. czy przez chore gardło może mieć zmieniony smak??

Tak a i nie dawaj nic kwaśnego może truskawki trochę drażniły gardziołko

Gość Ola _b
ale to był mus truskawkowy i było to słodkie.

Gość b.e.a.t.a
Jajko na miekko - jest pozywne i latwo zjesc, poza tym kisiel, lody, soki rozcienczone woda czasem jakas zmiksowana zupka.

Gość Ola _b
a jakie owoce jadło twoje dziecko przy anginie??

jadł banany i pił duzo soczków tzn kubusia albo vitaminke bo takie gęstrze są marnie jadł dwa gryzy i tyle ale to zrozumiałe jak coś boli

Gość klacid uno
A dlaczego antybiotyku masz nie podawać od razu ? Jakoś to lekarz uzasadnił ?

Gość Ola _b
dlatego, że jeszcze jest niewielki nalot na migdałkach i może obędzie się bez antybiotyku. na razie kazała psikać TANTUM VERDE. nie dawno mierzyłam mu temperaturę i ma 37,8oC. Nurofen dostał po 8 więc dopiero 5 godzin minęło. co mu mogę podać?? Paracetamon nie działa za bardzo na niego.

Gość Ola _b
po godz. 13 synek zasnął i spał ponad godz. gorączka podniosła się do 38oC więc podałam antybiotyk i nurofen. później zjadł kisiel, a na kolacje jajko. jak tylko temperatura spadła to bawił się normalnie. na chwilę obecna ładnie śpi. mam nadzieję, że z każdą godzina i każdym dniem będzie lepiej.