Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

KMSUL kochana to fantastycznie ze udalo Ci sie umówic na tak szybki termin. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Wrzesniowa no kurcze szkoda ze na NFZ nie przyjmuje... nie wiem co począc... jako ze jak widac nie bede miala bezproblemowo nawet jesli zajde to ptzrebuje dobrego lekarza który bedzie czujny by ciąze ponownie nie utracic... nie wiem, w kazdym badz razie na pewno pojde za tydzien do niego z wynikami i na ten monitoring czy jest pęcherzyk :) a no i mi tez ten lekarz powiedzial by tak do konca nie brac do siebie tego co piszą ludzie w necie... ze kazdy przypadek jest inny, chociaz wydaje sie ze taki sam... ze dla kazdej osoby nawet interpretacja wynku bedzie inna, bo to wszystko jest ze soba powiązane i trzeba szerzej patrzec na sprawe w kontekscie konkretnej kobiety... no i kurde widze ze sie zna na rzeczy bo cokolwiek mu nie powiedzialam to wiedziaql o czym mowie... o castagnusie, wiesiolku, nawet ovufriend zna :) taki kompetentny sie wydaje.... zawsze tak jest ze za to co dobre trzeba placic... "Kryzys żyje, kto nie płaci ten nie pije..." :O

Wlasnie weszlam na poczte i przeczytalam info z przychodni ze taka.super lekarka przyjmuje co.druga srode.u nich ma same pozytywne opinie tylko szkoda ze tak rzadko. No i ciekawe ile bierze za wizyte.

Firanka no.to.rzeczywiscie jest b.dobry i madrze mowi. Kazda kobieta jest inna swieta prawda. Ja mialam pierwsza.ciaze ksiazkowa to.chodzilam raz na mies do samego porodu placilam.tez 70zl wiec uszlo w tloku a teraz jakbym miala placic co 2tyg 120zl przykladowo to bym rady nie dala. Bo mam juz dziecko ktore kosztuje.

Firanka wiele dziewczyn chodzi na nfz i prywatnie to mozesz chodzix tak samo robic badania za darmo a do nieg chodzic w naglych przypadkach i na kontrole.

Witajcie po dłuższej nieobecności :) Z tabelki widzę,że fasolek coraz więcej- świetnie, nowym gratuluje :) oby tak dalej. Firanko zwrócę się do Ciebie ,z jakiego regionu jesteś?Może warto na stronie znany lekarz poszukać dobrego i kompetentnego ginekologa.Jesteś w podobnej sytuacji co ja- miałam bardzo mało progesteronu zaszłam po 6-cio miesięcznej kuracji ale w ciąż go za mało i teraz muszę brać końskie dawki luteiny bo niestety ciągle za mało jej jest.A po kolejny lek musze się wybrać do czech ,tylko on w pełni uzupełni mój niedobór. Może jeden cykl się wstrzymaj z zajściem - uzupełnij niedobór, nie zbawi cie to a może naprawdę pomóc.

VEG jestem ze Śląska... mieszkam w Tychach, obok Katowic... pewnie wiesz gdzie... a skąd ty wiedzialas ze masz za malo progetseronu? tez utracilas ciaze? swiadomie sie wstrzymalas 5 miesiecy, czy poprostu nie wychodzilo i w 5 sie udalo? prosze napisz mi wiecej

no i lekarz powiedzial ze nie ma koniecznosci bym sie wstrzymywala... moze w takim razie nie ma tragedii u mnie z tym progesteronem... z drugiej strony to on nie wie, skoro mialam tylko jeden jego wynik w dniu gdy stracilam ciąze... mowil ze jak od owulacji bede barala duphaston to powinno byc dobrze... poza tym pewnie i tak mi sie nie uda teraz...

Firanko ja tez śląska mam świetnego ginekologa w katowicach co nie zamienię go na żadnego innego nigdy -jak chcesz moge ci podac namiary tymbardziej ze on pracuje w tychach w szpitalu wiec jak coś to wiesz....Poszłam do niego po nieudolnych próbach zajścia i zlecił mi badania w tym progesteron. Po wynikach okazało się ze go nie mam jakoś 0,1 tylko i w ciąze bym nie zaszła, więc zalecił kuracje zeby wyrównać wszystko powiedział ze 3 m-ce musze się wstrzymać z ciążą bo to dobrze nie wróży,i poinformował mnie na stracie ze jak zajde to przez cały jej okres musze brać luteine, ja wstrzymałam się 5m-cy.Wszystko się wyregulowało owulacja też ,zaszłam w ciąże, poszłam do niego zlecił znowu hormony przepisał luteine dopochwową -jak dla mnie lepsza.Na drugi dzien poszłam do lab i okazało się ze faktycznie zdecydowanie za mało progesteronu jak na I trymestr ciąży.Teraz tez niestety jest go ciągle za mało do tego stopnia że łożysko jest ektojakieśtam i musze do Cieszyna jechać po lek z taką dawką końska progesteronu. (jak masz ochote się coś wiecej dowiedziec to mozesz mi podac gg )

Wrzesniowa,ale masz fajnie. Ja zawiodłam synia do niani i jestem w pracy:-/ A takiego mam lenia,ze szkoda gadać. K.klementyna mnie też się nic nie chce,w tu trzeba do 18 wytrzymać :|

milla ja miałam bardzo nieregularne miesiączki co 39 36 dni i brak owulacji to.

Warzesniowa 😭 jestes okrutna :D ja spie na stojąco, chyba wyjdę na "papierosa" :P To znaczy nie palę ale jak istnieje taka przerwa to czemu nie skorzystać :D

O niedoborze świadczyć mogą takie sygnały: plamienia w drugiej fazie cyklu przed miesiączką, nieregularne cykle, zanik krwawienia miesięcznego bolesne owulacje, bóle krzyża, wahania nastrojów.

Veg jestem dzisiaj caly dzien na gg, jak bedziesz miala chwilke prosze odezwij sie... nie chce tutaj tworzyc rozmów tylko o moim przypadku wiec faktyczie lepiej jakbysmy mogly pogadac na gg..

smile no wlasnie ja mialam raczej regularne @... i owulacje tez mialam, no na pewno w ostatnich 3 cyklach byla... wsyztsko to potwierdza... testy owulacyjne, temperatura, sluz, no i ta ciąza...

czesc ! jeju jak dawno nie tu nie bylo 41 stron mnie ominelo ! niestety nie mam czasu teraz czytac pewnie dowiem sie wszystkiego w czasie :) sluchajcie przez 5 dni bralam clo i dzis ide na monitoring takze trzymajcie kciuki ! 14:45 mam wizyte. moj poszedl na badanie nasienia i nic z terog nei rozumiem lekarz do mnie ze jest na minimum normy.. zrobilam skan i zarazp odesle wam link popatrzcie moze ktoras z was cos z tego zrozumie :) wrzesniowa i reszta fasolek jak sie czujecie ?

staraczka a jakie jest rozpoznanie ? masz tam na wyniku napisane czy nie ? to badanie nasienia to było takie zwykłe czy komputerowe? polecam wam bardzo komputerowe badanie nasienia wynik dostaniecie na 4 kartkach A4 z wykresami i z opisami u mojego M na rozpoznaniu wykryto normozoospermie idziemy w środę do lekarza i w tedy dowiem się więcej

Gość dodam komentarz ;)
Staraczko! Lekarzowi nie spodobało się, że zaledwie 30 % ma ruch postępujący- ruch A, czyli te najszybsze, ale to akurat jest na granicy! Niepokojąca jest tak duża liczba form nieprawidłowych! Jednak dobra wiadomość jest taka, że te uszkodzone są słabe i rzadko docierają do komórki jajowej! Zanim się dowleką, to te szybciutkie zdążą ją zapłodnić ;) Dobrze, że ma tak dużo ejakulatu i dużo plemników- 20 mln, to w obecnych czasach bardzo dobry wynik! Normy się zmieniły i w najnowocześniejszych labolatoriach norma to już 15 ;) Tacy są teraz nasi panowie! :( Co by nie było, pamiętaj, że wystarczy 1! A swojemu partnerowi zabroń komórki w kieszeni spodni, laptopa na kolanach, przyciasnych spodni, ultragorących kąpieli i zaproponuj zdrowszą dietę! Nie powinniście mieć problemów z zajściem w ciążę :)

no i nie wytrzymałam! miałam dziś szkolenie, skończyliśmy wcześniej, na przeciwko budynku apteka.. kupiłam testy! stwierdziłam po co czekać, czy jestem czy nie jestem w ciąży- stwierdziłam, że przynajmniej dowiem się na czym stoję! w domu oczywiście od razu zrobiłam pink test! nawet cienia kreski nie ma! nie wiem czego się spodziewałam :( teraz zatem czekam na okres i trzeba czekać kolejny miesiąc..

Martula - torbiel to nie wyrok, może sama się wchłonie? Czytałam, że w wielu przypadkach tak jest. A skoro lekarz nie dał Ci leków, to może też na to liczy :)? Ale dziewczyny dobrze Ci napisały, że i leczenie i czas odłożenia starań lekarz będzie rozpatrywał indywidualnie. W każdym razie trzymam kicuuki, żeby torbieli na następnej wizycie już nie było :). Mama i Wrześniowa - też miałam taką krechę :D! Tylko że mi nawet na zdj z telefonu nie wychodziła :D, a chciałam Wam wstawić. Firanka - tak się cieszę, że trafiłaś na fajnego doktorka ;). To co Ci powiedział brzmi optymistycznie i swoją drogą, wydaje się super podejściem - rzetelnym a jednocześnie pełnym spokojnej pewności że będzie ok :). Tak jak tu mówiłyśmy - do owu wiesiołek, po owu d.u.p.e.k :D. Masz robić badania w jakieś konkretne dni, czy kiedy Ci pasuje? Jak ta druga opcja to zrób jak najpóźniej - bedziesz mniej analizować :D. Słupku - nie wiem dlaczego, ale jak w grę wchodzą pieniądze, doba ma magiczną właściwość rozciągania się do 48h albo i więcej :D. Smile - czekamy razem z Tobą ;). Staraczka - no to daj znać jak wyniki :).

Ryba - jak to nie wiesz czego się spodziewałaś :)? Czegoś co możesz jeszcze zobaczyć - póki nie ma @ póty nadziei :D. U mnie na dwa dni przed @ test 10 , z porannego moczu pokazał takiego bladziocha, że wołałam Małża, żeby zobaczył czy mam iśc do okulisty czy się wstrzymać :). Więc czego Ty się spodziewasz po testach 25, z przefiltrowanego kawą, herbatą, sokami, wodą itp. moczu ;)? Naprawdę, luz - pośpiech jest wskazany wyłącznie przy łapaniu pcheł ;). Staraczka - ja wiem, że są jakieś suplementy poprawiające jakość nasienia, jakieś Androvity, Salfaziny, Maca itp (pamiętam, że staraczki pochwalały ich działanie potwierdzały poprawę parametrów nasienia po kilku tygodniach), rozejrzyj się i poczytaj w necie, jeśli uznasz to za konieczne.