Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukam filmu.,..,

Szukam filmu

Polecane posty

Gość Szukam filmu.,..,

Był chyba w przeciągu ostatniego roku zapowiadany w zwiastunach film, na którym młody chłopak ma niezwykłą moc i kiedy machnie ręką to wyzwala się jakby fala uderzeniowa, która zmiata samochody. Ktoś może kojarzy tytuł?

Gość to ja lala 20
Harry Poter? :D

Gość Szukam filmu.,..,
Na pewno nie.

Gość to ja lala 20
Robin Hood? ;D

Gość Szukam filmu.,..,
Oj nie, to była jakaś jednoczłonowa nazwa jeśli się nie mylę. Zapowiadali ten film jak by to miało być jakieś przełomowe wydarzenie a potem o nim ucichło...

Gość Szukam filmu.,..,
Była taka scena chyba, że on ucieka wieziony samochodem i przez tylną szybę właśnie spojrzał czy też ruszył ręką i jakby fala uderzeniowa poszła i porozbijała, zmiotła samochody z ulicy

Gość Szukam filmu.,..,
Film push był wcześniej, gdzieś w 2010 roku i toczył się na dalekim wschodzie jeśli dobrze pamiętam, tam krzyczeli i to powodowało zniszczenia. A tu chyba akcja dzieje się w usa

Gość takie filmy ogladasz
samo badziewie i dlatego tak gadasz "w przeciagu" - w przeciagu to mozna kataru dostac na przyklad

Gość Szukam filmu.,..,
Nie wiesz jakie filmy oglądam, dużo ambitnych też oglądam a "w przeciągu jakiegoś czasu" - to normalny zwrot - sprawdź w słowniku

Gość moriendo
I Am Number Four - jestem numerem cztery

Gość takie filmy ogladasz
czlowieku - nie ma przeciagu czasu, mozna cos zrobic w ciagu, ciagu ciag!!!

Gość Szukam filmu.,..,
No własnie - kronika - tylko jakoś cicho o tym filmie...

takie filmy ogladasz czlowieku - nie ma przeciagu czasu, mozna cos zrobic w ciagu, ciagu ciag!!! Mylisz się. Kiedyś używało się tego zwrotu i był poprawny. teraz modnie jest używać "W ciągu".🖐️

Gość Szukam filmu.,..,
-----> -Bimbałek Modnie, niemodnie. Ja się nie kieruję tak modą. Ale skoro tak cie to denerwuje to zapytam, czy działja ci też na nerwy dwa bardzo popularne i irytujące dla mnie błędy językowe: 1. użycie końcówki ą zamiast om: Powiedziałam dzisiaj dwóm mężczyzną dzień dobry. 2. Użycie w niewłaściwym znaczeniu słowa bynajmniej (zamiast słowa przynajmniej): Dzisiaj przyszło dużo klientów, bynajmniej dwudziestu. I co ty na to?

Szukam filmu.,.., -----> -Bimbałek Modnie, niemodnie. Ja się nie kieruję tak modą. Ale skoro tak cie to denerwuje to zapytam, czy działja ci też na nerwy dwa bardzo popularne i irytujące dla mnie błędy językowe: Mnie to nie denerwuje. Odpowiedziałem pomarańczy twierdzącej, że zwrot "w przeciągu" jest niepoprawny. Napisałem, że myli się, bo był poprawny, tylko teraz nie jest modny i elegancki.

Gość Szukam filmu.,..,
a faktycznie :P