Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

niko i inni jesli ktos zna odp !! prosze o pomoc

Polecane posty

2 tyg temu wyszlam ze szpitala na wypisie mialam zapisany magnezin 500 ,2 razy dziennie i kontrola gin za tydzien ,ale mojego lekarza nie bylo mial byc dopiero za dwa tyg wiec kontynuowalam ten magnez ,ale okazalo sie ,ze kolejny tydzien go nie ma i bedzie dopiero w przyszly czw i nie wiem ,czy mam lykac ten magnez ,czy nie ?? czy moze on byc szkodliwy jesli jest w takich sporych ilosciach ,a ja go biore juz 4 tyg ,a do przyszlego czw bedzie to juz 5 tyg ...w szpitalu przez 2 tyg bralam 3*dziennie ten 500 , a w domu 2 razy dziennie ten 500... nie chce go tez sama przerywac ,ale nie chce tez brac jesli jest zbedny ..dodam ,ze mam rozwarcie 2 cm i miekka szyjke na to go biore ,slszalam tez ze powinno sie brac do 37 tc a potem przerwac ,ja jestem od srody 37 wg miesiaczki ,a wg pierwszego usg 36...niko Ty chyba tez z tego co pamietam bralas magnez 3 razy dziennie na szyjke ..w ktorym tyg odstawic Ci kazal lekarz i przestalas brac ?? dodam ,ze ten moj magnez to jest magnezin 500 i zawiera 130 mg jonow magnezowych w postaci 500 mg magnezu ciezkiego ..prosze o pomoc !! nie wiem co robic zupelnie !! niko wypowiedz sie prosze jak z tym bylo / jest u Ciebie ..od ktorego ,do ktorego tyg bralas i jakie dawki ..

ja też ten magnezin brałam. odstawiałam równo z dniem rozpoczęcia 38 tygodnia. brałam 2 razy dziennie 1 tabletkę.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
amanda już nie histeryzujesz ze dziecko bedzie miało FAS???

Łykać, ja mam juz teraz dawke 6 x 500 na dobe, Lekarz wczoraj mowil, ze to i tak sie praktycznie nie wchlania.

Gość lekarz ginekolog
albo ze ma za dużo głowę?

mala agatka - a z jakiego powodu bralaa i w ktorym tyg zaczelas brac ?? ja biore od 34,bo mam rozwarcie 2 cm...lekarz kazal Ci do 38 tc brac i odstawic ,czy sama zadecydowalas ?? ponoc do 37 powinno sie brac zeby nie bylo problemu z porodem ?? niko ,Ty masz juz prawie termin porodu i lekarz pozwolil Ci brac ,a wrecz kazal takie duuze dawki tego magnezu ?? ps.czytalam gdzies jak komuscodpowiadalas pare tyg temu ,ze odstawilas magnez i bierzesz tylko ten co masz standardowo w witaminach !! zaczelas spowrotem brac ?? lekarz do kiedy kazal Ci brac i do kiedy ?? i nie gsdal nic ,ze to opozni porod ??

U mnie jest inaczej bo ja mam cc za 6 dni i dobrze by bylo jakb ym dotrwala :) Ale nie biore tyle - tylko ok 3.

a Ty niko bierzesz tez ten magnezin ?? i 3 * dziennie po 500 i az do dnia cc masz brac ?? bo pamietam bralas kiedys ,potem odstawilas i bralas tylko ten ;ktory w kompleksie witamin mialss ! i lekarz pozniej znow kazal Ci brac i 6 razy dziennie i sama zadecydowalas ze bedziesz 3 razy dziennie brac czy lekarz tak postanowil ??

Brałam najpierw po 3 razy dziennie. Odstawiłam - z własnej woli - co było głupotą bo w 36 tc zaczełam rodzić. I znowu lekarz zalecił brać - tym razem po 6. tzn powiedział, że od 3 - 6 bo i tak nie przedawkuję, bo to się słabo wchłania i mam brać aż do dnia cc. Czyli pierwszego dnia 40 tc.

a zobacz ,czy to troche nie paradoks ,ze mowia ,ze malo sie wchlania ,ale jednak pomagaja ..sama nie wiem juz co myslec ??

Ja tam za duzo nie mysle o tym co mowi lekarz, bo jak mysle za duzo, to zaczynam kombinowac i zawsze cos na diabla wychodzi ;)

Gość buajajahahahahahhahaa
niko vel joaska debilka zaczela rodzic:D:D:D:D:D i magnez tej kurwie poród zatrzymał:D:D:D::D no leze:D:D:D:D:D:D

A ja leze i smieje sie z Ciebie, bo nigdzie nie napisalam, ze magnez mi podtrzymal ciaze, tylko ze pozniej, po przerwie, znowu zaczelam go brac. Wspaniala nadinterpretacja. Zajmij sie soba, bo Ci cos nie idzie. W szpitalu mialam zastrzyki z papawaryny, ktore mi powstrzymaly skurcze.

Poza tym Twoje wulgarne komentarze swiadcza tylko o Tobie. Lepiej Ci teraz sie zrobilo? To gratulacje, prostym ludziom niewiele potrzeba do szczescia, wystarczy sie na kims powyzywac. Bywa i tak.

najpierw brałam słabszy magnez, do 33 tyg, potem zmieniła mi gin na mocniejszy. miałam skurcze, szyjka niby była ok, ale te skurcze były bardzo częste i bardzo silne. czy później odstawiłam to nie wiem. lekarka mówiła "do ostatniego dnia 37 tyg", jak skończyłam 37 i zaczęłam 38 to odstawiłam. urodziłam 5 dni po terminie.

Gość do Niko123
dziewczyno, ty naprawde jestes załosna:O

I kto to mówi. Nawet nie zamierzam więcej dyskutować. Takż4e może sobie darujmy.

mala agatka - czyli od 33 do konca 37 bralas magnezin 500 mg ..? i lekarka kazala odstawic po 38 tc ?? no oki niko ,nie denerwuj sie pelno tu wrednych ludzi ,mi tez ciagle sie obrywa ,ale na szczescie sa i pomocne osoby ;-) Ty zawsze jestes pomocna i nie patrz na innych ,bo wielu ludzi jedyna satysfakcje z zycia czerpie jak ublizy komus innemu ..smutne :-\

czy ktos jeszxze sie wypowie kto moze pomoc / dac informacje jak ktos ma pisac chamskie wywody niech sobie daruje !!!

Gość nie martw sie tak!!!!
amandaa155 wyłącz ten komputer i wyjdź na świeże powietrze