Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamsi77

biała sukienka na wesele siostry ciotecznej

Polecane posty

Gość Tamsi77

witam, mam problem , w ostatniej chwili dowiedzialam sie,ze siostra cioteczna ma ślub. W pośpiechu popędziłam do centrum handlowego i niestety spodobała mnie sie tylko jedna i oczywiście koloru białego. Moja mama twierdzi,ze nei powinno sie iść na wesele w bilej sukience,ale sporo osob ma odmienne zdanie. Co wy sadzicie na temat tej sukienki? http://www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariuspl/pl/stradivariussales/58001/1318504/Sukienka%2Bz%2Bper%C5%82owym%2Bhaftem

Gość ButtiUbi
Link się nie otwiera ale czywiście twoja mama ma rację. wybierz inną sukienkę. Niepotrzebnie w ogóle wydawałaś kase na tą białą bo tak czy siak nie wypada isc w białej

Gość lopae
najlepiej idź nago, jeśli wyglądasz, jak ta laska ze zdjęcia :classic_cool:

Gość TakaONA89
Pomijając fakt że biała to jest strasznie nieelegancka, w takiej sukience to na deptak można iść albo na plażę :) poszukaj czegoś stosownego do okazji.

Gość oszalałaś dziewuszko?
w takiej i tak nie bedzaiesz wygladac lepiej od panny mlodej. kupilabym inny kolor

Gość ggshgdhsgd
nie wypada. smieszą mnie te wszystkie panienki piszące, że w całym centrum handlowym nie dały radę znaleźć innej kiecki niż biała- zwłaszcza, ze to nagminne. a co do samej sukienki, to sie nie nadaje. wyglada plażowo. i w ogóle taka sobie.

Gość SamaJa2
Tandetna

Gość Tamsi77
zapytałam,bo wcześniej nie slyszałam o takich stereotypach. Prosilam tylko o odpowiedź na temat tego czy wypada, ale oczywiście polska zapalczywość daje o sobie znać, sukienka na prawde świetnie sie prezentuje na ciele i juz praktycznie na starcie sprzedała sie wiekszość. Poza tym o gustach sie nie dyskutuje :) ale dziekuje za szczerosc dotyczącą mojego pytania :)

Gość ggshgdhsgd
to nie są stereotypy[nie rozumiesz słowa, którego uzywasz] tylko dress code- jak czerń na pogrzeb, elegancja w teatrze czy wieczorowa kreacja na premierze w operze wiedeńskiej. oczywiście nie musisz sie do tego stosować i stwierdzić, że jestes ponad sztywne konwenanse, ale czy warto? jeżeli nawet sama nie czujesz się źle z tym, ze jestes ubrana nie do końca stosownie do okazji, to weź pod uwage, że to nie jest twój dzień i w imię grzeczności i szacunku dla PM wypada sie ubrać zgodnie z konwenansami.

Gość klaudia1617
mi by było glupio isc w białej.... jak mloda wybrala tez krotka sukienke-teraz w modzie sa krotkie niestandardowe to juz w ogole ...ja bym nie chciala zeby do mnie ktos w bialej przyszedl

Gość szukaj mnie posrod pol
kto to jest siostra cioteczna???? to taka co mają tego samego ojca tylko matką jest ciotka???

Gość straooonika
a ja nie rozumiem jak można pisać że biała sukienka nie pasuje na wesele,nie pasuje suknia balowa w stylu sukni slubnej a biała normalna sukienka wizytowa czy wieczorna jest w sam raz

Gość tiaaaaaaaaaaa
w białej kiecy się nie idzie, a ta nawet nie nadaje się. To fajna kiecka z kolesiem na spacer, żeby po spacerze zadarł kiecę i mógł bez przeszkód odbyć z tobą stosunek.

Gość fqdqdqfvv
biala odpada,

Gość tiaaaaaaaaaaa
a tak schodzac z tematu to ta laska ze zdjecia kiecki warta jest przytulenia głebokiego.

Gość worek kartofli
też bym poprzytulał

Gość tiaaaaaaaaaaa
a chciałbyś się z nią zespolić?

Gość hehaaaeaa
straooonika, normalnie można pisać. Doucz się co nieco savoir vivre'u (bo masz poważne braki, skoro biała sukienka to wg idealny strój na wesele) to też będziesz tak pisać.

Gość vkjkedld;
w takiej szmatce chcesz iść? fatalna jakość.

Ta sukienka wygląda jak na plażę, a ty się kolorem martwisz? Zdecydowanie szukaj czegoś innego.

Gość sylwiaaaa126
Biala kiecka? Po prostu nie wypada. No i dziewczyny maja racje: sukienka ze zdjecia wlasciwie plazowa, nawet gdyby byla w innym kolorze-nie pasuje na tak wazna uroczystosc jaka jest zawarcie malzenstwa. Slub to nie dyskoteka:P

Gość Sukienka jak sukienka...
o gustach sie nie rozmawia. Kolor biały zarezerwowany jest dla panny młodej. To fakt. Lato sie kończy, jest coraz chłodnej. Załóż do niej jakąś kolorową marynarkę lub szal i będzie dobrze. Nie słuchaj tych co potrafią tylko obrażać. a i nie zakładaj białych butów. Z panną młodą na pewno nikt Cię nie pomyli.

Gość popychaczka
a jakie ma znaczenie kolor sukienki,ważne zeby nie była brudna czy porwana,biała sukienka do tego czarne dodatki albo teraz są modne zielone i bawisz się na całego

Gość stara mężatka
moja świadkowa miała białą sukienke i mi to nie przeszkadzało

Gość sima
bez przesady-biala sukienka jest ok-dodatki moga byc inne np rozowe albo niebieskie..bizuteria torebka buty,,tylko ze pastelowe kolory.:) poza tym jak jestes mloda dziewczyna to nawet ci pasuje bialy.:)

Gość krasne i okolice
na ślubie mojej kuzynki byłam świadkową i miałam białą sukienkę do kolan,to tego miałam ciemno szare dodatki,takie jak buty ,torebka i pasek a na szyi korale tez w szarym odcieniu

Gość eeeeglkok
krasne i okolice, współczuję kuzynce :/

Gość dress code jest Ci obcy
rzeczywiście, ponieważ pomijając fakt, że sukienka jest biała (kolor zarezerwowany dla panny młodej zwyczajowo), to jeszcze jest odpowiednia może na spacer promenadą podczas wakacji, ale raczej nie na wesele. Skoro nie chciałaś ocen samej sukni, po co wkleiłaś link? Wystarczyła informacja, że sukienka jest biała.

Gość poza tym już mamy jesień
koleżanko ;) masz duże prawdopodobieństwo, że będzie zimno i lać, będziesz śmiesznie wyglądała w tej plażowej kiecce (tak, tak, kupiłaś plażową kieckę na ślub) :P

Byłam ostatnio na weselu jako osoba towarzysząca i doznałam szoku-większośc młodych dziewczyn miała bardzo krótkie jasne w tym białe i beżowe,pastelowe sukienki!myślałam ,że na wesele trzeba ubrac się elegancko i skromnie-nic bardziej mylnego...byłam jedyną młodą dziewczyną w eleganckiej baskince do kolan...styl jak na czerwony dywan klimat ekskluzywnego klubu,a nie wesela...muzyka nowoczesna...myślę autorko,że nie masz sę czym przejmowac,sukienka jest piękna,wystarczy dobrac odpowiednie dodatki i dobrze się bawic!Świt się zmienia ,nikt już nie patrzy na konwenanse.