Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśkaaaaaaaaaaaaaaa

Odpisanie krwi z książeczki na operację bliskiej osoby

Polecane posty

Gość Baśkaaaaaaaaaaaaaaa

Witam czy wiecie może czy jest możliwość żebym odpisała z książeczki kilka litrów krwi dla krewnego? Niedługo ma operację a nikt prócz mnie nie może oddać.

Gość nie ma zbrodni doskonałej
Wiem, że istnieje coś takiego jak oddanie ze wskazaniem. Mąż tak oddał krew dla kuzyna, któremu 350 km od nas maszyna zgniotła rękę do łokcia. I była potrzeba "0" rh -

Gość Baśkaaaaaaaaaaaaaaa
Teraz nie jest ważna grupa krwi. Ważne jest że jeśli przy operacji zużują np 4 litry to te 4 litry rodzina musi zwrócić oddając, zazwyczaj nawet niezależnie od stacji krwiodawstwa, nawet w innym województwie. Natomiast ja się zastanawiam czy jest możliwość żeby mi to tak jakby odpisali z książeczki żeby nie trzeba było oddawać. Bo ja oddam 450 a gdzie znajdę co najmniej 3550???

Wiesz, aż tak konkretnie nie interesowałam się tym, ale mąż oddaje krew od 20 lat. Jak chcesz to się dowiem i jutro Ci napiszę bo teraz On jest w pracy :)

Gość Baśkaaaaaaaaaaaaaaa
Ja oddaję od pięciu lat i gdzieś czytałam, że można, ale teraz jak szukam to nigdzie nie ma o tym wzmianki. Rozumiem, że szpitale w ten sposób zachęcają do oddawania krwi, że jest jej mało itd ale nie rozumiem czemu nie można przedstawić książeczki i żeby nie był konieczny ten cyrk. Byłabym wdzięczna jakbyś coś się dowiedziała. Ja dowiem się w poniedziałek bo o 15 już nie mogłam się w stacji krwiodawstwa niczego dowiedzieć ;/

ok :) Jutro napiszę