Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaonaonao

POMOCY !! MOJE WŁOSY ;((((

Polecane posty

Przez 2 lata farbowałam włosy farbą Palette ciemny brąz, po 2 miesiecznym wypłukiwaniu farby szamponem przeciwłupieżowym, fryzjerka ściągnęła mi kolor , wyszedł pomarańczowy na co nałożyła farbę, odrosty miałam swoje z jakieś 7 cm;) odrosty były w ładnym kolorze natomiast na dole ładne jasne włosy, róznicy widać nie było, bytły ładne jasne takie jakie chciałam ;) dzisiaj po przerwie w odżywianiu poszłam znów bo ciałam farbnąć na ladny kolor jaki miałam przedtem jasny, a wyszedł jakiś brazowawy , załamałam sie, bo przyzwyczaiłam się do jasnych , i strasznie źle mi w tym ciemniejszym , nie chce katowac fryzjerem znow wlosow, słyszałam , że po dekoloryzacji farba schodiz szybciej, ale moze jakies szampony przeciwlupiezowe ? noby fryzjerka powiedziała, że z myciem beda jednolicie jaśniały, dzisiaj wrociłam od fryzjerki i jeszcze ich nie mylam i jak zobaczylam taki brazowawy to mnei zatkało , nie po to sciagałam kolor zeby miec brazowe:p czy jest szansa ze mi zjasniaja? czy mam o tym zapomniec?

Gość ellly
troche to chaotyczne co napisałaś... teraz masz włosy farbowane ?

Gość lsdkfjg;kdfjg;kd;jgf;kdg
szansa zawsze jest.

Po dekoloryzacji fryzjerka pofarbowała na ładny jasny kolor :) chciałam odrysty pofarbować i mowie jej ze ten sam kolor aby był jednolity , i pofarbowała mi i wyszedł brązowy , mówiłą ze z myciem beda jaśniały ale to nie to samo jak miałam jasne włosy .

Gość ellly
przepraszam, że pytam jak głupia, ale chcę Ci jak najlepiej doradzić :) teraz masz ciemniejsze włosy od swoich naturalnych, a chciałabyś mieć swoje, tak?

hm może źle piszę . po dekoloryzacji miałam nałożony fajny jasny kolor coś odcień miodowy karmelowy blond :) i dzisiaj poprostu chciałam ten sam kolor nałożyć aby odrosty zrobić :) a po wysuszeniu przez fryzjerkę okazało się , że mam brązowawe, fryzjerka powiedziała, że z myciem zjaśnieją , a ten braz mnei przeraża.:)

Gość ellly
Szczerze to bym poszła z reklamacją. Jak się idzie do fryzjera, to po to, żeby wyjść od niego z włosami ładnymi, takimi jakie chciałyśmy mieć, także ciśnięcie kitów, że z czasem zjaśnieją jest nie na miejscu. Fryzjerce się po prostu pomyliło...

Mowiłam jej , że chce ten sam odcień a wyszły jakieś brązowe ;( masakra potwornie czuje się w tych włosach :( ale nastepne farbowanie zniszczy je :( narazie popróbuje szamponem to może wypłucze tą farbę .. i znowu na jasny spróbuje,

Gość ellly
Nie farbuj teraz, daj im odpocząć. Zafunduj im jakieś proteiny, one wypłukują kolor i odżywiają włosy

Mowiłam jej , że chce ten sam odcień a wyszły jakieś brązowe ;( masakra potwornie czuje się w tych włosach :( ale nastepne farbowanie zniszczy je :( narazie popróbuje szamponem to może wypłucze tą farbę .. i znowu na jasny spróbuje,

Masakra nie moge na nie patrzec ! mogłam nie isc do tej fryzjerki tylko sama pofarbować. brazowy to kolor w ktorym okropnie sie czuje...

Gość doktorowa :]
Kolor powinien się wymyć po kikakrotnym myciu włsów. Jednak jeśli w dalszym ciągu będzie za ciemny to możesz poczytac o miodzie mieszanym z woda, podbno rozjasnia, o płynie od naczyn, cyryna, rumianek, bo szkoda niszczyc włsowy juz dekoloryzatorami, ale mozesz tez zrobic delikatny demakijaz sciagajc kolor o 1 czy 2 tony-poczytaj o tym w necie.

Gość ellly
No już trudno... miód Ci niestety aż tak nie rozjaśni włosów,a rumianek wysusza. Mówię Ci, postaw na proteiny

Teraz musiałam skrócić włosy bo były ciut zniszczone , wiec kolejna dekoloryzacja nie wchodzi w grę , w czerwcu miałam dekoloryzacje, 2 miesiace miałam ładny jasny kolor , a teraz mnie podkusiło poszłam do fryzjekri i wyszłam z brazem . ! oczywiscie , bede próbowała wszytskiego bo jak patrze w lustro to mi sie ryczeć chce.

Gość fikołaj
miód z woda dobra rzecz, moja dziewczyna rozjaśniła w ten sposób o jeden ton

Gość Maja 1980
Ja po nieudanej kolryzacji robiłam płukankę z wody z cytryna, wycskałam 3,4 cytryny i polewałam włosy, już po jednym takim płukaniu w wiekszosci farba zeszła. Na noc olej kokoswy na łepetyne i rano znów i farba zeszła niemal w całosci.

nie wiem może. fryzjerka powiedziała ze zjaśnieje z myciem ten kolor ale jak patrze na niego to wątpie w to :P

Maja dzieki zastosuje, wszystko zrobie aby wrocić do mojego jasnego koloru i zeby ta farba sie wypłukała bo sie okrponie czuje w tym kolorze ..

Gość pomyślał by kto
Nigdy nie myj włosów płynem do naczyń, NIGDY! to będzie najgorsza rzecz jaka sobie zrobisz. Zrób tak jak radziła fryzjerka czy ktos inny myj włosy szamponem przeciwłupieżowym. Nakładaj tylko prosto na skóre i lekko wmasuj we włosy, ale tylko na wysokości odrostów. Szampon kup w aptece. Farba szybciej się wypłucze. Stosuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.

O tym płynei do naczyń to wiedziałam że to głupota, jak miałam czarny kolor to dzieki szamponie wyblakł i było to widać, dlatego jak najszybciej udam się i bede myła bo wiem , ze wypłukuje moze nei wszystko ale zawsze to coś . :)

Gość pomyślał by kto
Zatem do dzieła ;-)

Gość pomyślał by kto
jeszcze cos dodam, niestety sama bawię się w farbowanie sobie włosów i nie ukrywam, miałam non stop problem z dobraniem odpowieniego koloru, mianowicie, kiedy kupowałam jasny brąz obojętnie jakiej firmy i go nakładałam zazwyczaj wychodziła mi prawie ciemna czekolada. Postanowiłam drogą empiryczną kupować coraz jasniejszy odcień i tak po latach kupowałam już ciemny blond. Najdziwniejsze jest to, że nadal farbowały mi się włosy na brąz, no może o ton jasniejszy. Jednak ostatnio przerzuciłam sie na farbę bez amoniaku i muszę przyznać, że kolor jest taki jak na opakowaniu , mało tego farba ładnie nakłada się na włosy a efekt końcowy jest rewelacyjny. Zatem polecam farbę bez amoniaku moze to pomoże zmienić odcień tak bardzo nielubiany przez ciebie.