Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mufffffi

Jadłospis siedmiomiesięcznego dzieciątka

Polecane posty

Gość mufffffi

Witajcie drogie mamy:) Chciałabym się dowiedzieć ile razy dziennie i co podajecie swoim pociechom do jedzonka w tym wieku. Wiem są schematy żywienia niemowląt ale wolałabym jeszcze poczytać jak to u Was wygląda

Gość mufffffi
dodam jeszcze że nie karmie piersią ...

Gość mufffffi
....

mój synek mleko piję 2 razy dziennie plus przed zaśnięciem i raz w nocy. Oprócz tego je obiad(nie kupuję słoiczków, gotuję mu). Zje rosół z makaronem i marchewką, zupkę jażynową na zmianę z ryżem i kartoflami. Kartofelki z sosem albo słodką śmietaną. Parówkę na ciepło też zje, jabłuszko z jogurtów daję mu monte po danonkach miał rozwolnienie. Chrupki kukurydziane też wcina. No i staram się dać mu wszystkiego spróbować, kiedy jem kanapkę z twarogirm zawszę mu daję czy to jakiś serek homogenizowany. A ty jak karmisz swojego maluszka?

Gość mufffffi
no u mnie wygląda to zupelnie inaczej ja podaje słoiczki... 4 rano mleko 9 kaszka na mleku 13 obiadek ok 16 mleko ok 18 deserek 0k 20 mleko z kleikiem

Gość moja córcia dziś kończ 7 m-c
karmię butelką (Bebilon pepti) 8:00-8:30 kaszka/kleik z ok 120 - 150 ml mleka (robię trochę gęstsze, ponieważ mała nie chce pić zagęszczonego mleka z butelki i podaje łyżeczką) 12:00-12:30 obiadek (słoiczki) ok 160-180 g - do obiadku dodaje kaszkę manną lub żółtko 14:00-15:00 deserek (przynajmniej jeden 120 g słoiczek) 16:30-17:00 mleko 180ml ok 20:00 kaszka/kleik (podobnie jak na śniadanko)