Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmaammiii

czy to prawda ze do cesarskiego ciecia nie wolno miec pomalowanych panokci

Polecane posty

Gość mmaammiii

i u stóp i u rąk????

Gość mamadzidziusia
do żadnych zabiegów nie mozna miec pomalowanych, bo anestezjolog musi miec mozliwośc oceny zabarwienia płytki paznokciowej w celu oceny choćby krążenia krwi

Gość Dalera
tak, na wypadek ewetualnych problemow z krazeniem- paznokcie sinieja, a poza tym (mowila mi kolezanka polozna) np, jak masz tipsy,zele hybrydy cyz cos tam innego to zaburza to czucie tgo "dyngsa" zakladanego na palec.

Gość beagle09
Chciałam odpowiedzieć, ale odpowiedź już masz wyżej. Dokładnie tak jest. Więc przypadkiem żadnych tipsów nie zastosuj, bo zaistnieje groźba zerwania natychmiastowego. Lekarze widzą - gdy paznokcie sinieją - dzieje się coś złego. Proste. Nie kombinuj. Po porodzie będziesz śliczna, a podczas przeżyjesz może

Gość nie nie nie nie nie *****
Nie. Ja miałam pomalowane paznokcie, nie wiem czy zwykłym lakierem, czy takim wzmacnianym. Nałożono mi takie urządzenie na palec, które monitoruje chyba pracę serca i co chwilę maszyna pikała. Pielęgniarka powiedziała, że nie kontaktuje właśnie przez lakier do paznokci. Ciągle musieli sprawdzać, czy ze mną wszystko w porządku, bo non stop piszczałam :) Nie ma to jak efektowne zwracanie na siebie uwagi :D

Gość fajne jesteście :D
bezbarwny lakier nic nie zaburza , ani żele pomalowane bezbarwnym lakierem ;) mocne kolory zaburzają funkcjonowanie tego "dynksa" - który zwie się pulsoksymetrem. Pulsoksymetr nie bada pracy serca , a natlenowanie krwi. Żaden anestezjolog nie bawi się w oglądanie paznokci - czy nie sinieją :D to jakieś prehistoryczne metody ;) W ogóle ich nie obchodzi czy masz pomalowane paznokcie czy nie - grunt żeby urządzenia działały ;)