Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipipipi

od kiedy krem na rozstępy ?

Polecane posty

Gość pipipipi

Dziewczyny czy taki krem można zacząć stosować już w trakcie ciąży ? Jeśli tak to w którym miesiącu ? Czy dopiero po porodzie? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość Ccccccvvvvvvvvvvvvvb
Od dwoch kresek i jeszcze po porodzie jakis czas, bo waga i obwod sie zmienia. Po porodzie przestalam smarowac i pol roku pozniej mialam zadek jak zebra (schudlam szybko karmiac piersia)

Gość Przeważnie kremy na
rozstepy można stosować od 4. miesiąca ciąży. A wcześniej smaruj się oliwką lub zwykłym balsamem nawilżającym. Ja stosuję sexi mamę, osobno na brzuch i na piersi i na brzuszku nie pojawiły się jeszcze rozstępy (odpukać!). Jestem dopiero w 28 tygodniu, w obwodzie mam 109cm (wszystko idzie w brzuszek) i może się jeszcze zmienić, ale póki co działa. Najgorzej podobno w 9 miesiącu można popękać i po porodzie.

Ja przez pierwsze 3 miesiące smarowałam się oliwką dla dzieci, potem dostałam krem na rozstępy i stosuję do dziś. Jak tylko brzuszek zaczął się pojawiać pytałam w aptece o kremy i od kiedy można stosować to podobno od samego początku, przynajmniej tak mi powiedziała pani w aptece, ale nie kupiłam ponieważ ceny tego specyfiku do najniższych nie należą niestety.

Gość Konopnickaa
Od razu ale nie uwazam ze to cos daje. Cala ciaze sie smarowalam mustella. Miedzy 36-40 tc wyszly mi wszystkie rozstepy :(

Gość pełna-obaw
Byłam ostatnio sprawdzić te kremy i na wszystkich (róże firmy)jest napisane, żeby stosować od 4 miesiąca. Myślę jednak, że jeśli brzuszek jest widoczny to można i wcześniej. Jeżeli nie widać to zwykła oliwka dla dzieci lub balsam, ale balsam musi być bez parabenów! Sama o tym nie wiedziałam, w ogóle nie słyszałam nigdy, ale mama koleżanki pracuje w aptece i mnie uświadomiła:) Ja znalazłam z AA. Na butelce jest napisane "0% alergenów, parabenów, barwników".

Gość Najciemniej pod latarnią :)
nie smaruj sie kremami na rozstepy, tylko olejami, bo to o wiele lepsze i tansze wyjscie.

Gość natura to jest to
Najlpeiej kup sobie olej kokoswy albo winogronowy i z góry wiesz ze masz zero, paskudnych substancji, bo producent nie zawsze pisze prawde na opakowaniu produktu.

Przecież kremy na rozspępy maja za zadanie nawilżyć, niem maja jakis innych własciwoci które przciwdzialaj rozstepom, wiec oleje faktycznie beda lepszym wyjsciem. Sama smarowałam skóre olejami i spradziły sie doskonale.

Gość jużpo
ja też uważam że nie warto kupować drogich kremów używałam od 4 m-ca mustelli póżniej dr Eris i nic nie pomogło. Teraz już wiem ze to jest prawda ze jesli ktoś ma skłonności do rozstępów to je będzie miał na 100% nawet jak używa tych najdroższych kremów a jeśli ktoś nie ma skłonności to wystarczy sama oliwka przez całą ciążę. Mi tak mówił lekarz to nie wierzyłam ale teraz juz wiem ze tak jest:( Hmmm czasami trzeba przekonać sie na własnej skórze zeby uwierzyć:)

warto jeszcze przed ciążą. Są specjalne preparaty do 3 miesiąca w aptece ( ok.20-30zł) i po 3 miesiącu. Jeśli nie zapobiegną zupełnie to przynajmniej zmniejszą ilość i głębokość.