Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhlkkljlkj

Zrobiłam zakupy, podstawowe produkty do domu i zapłaciłam 500zł...

Polecane posty

Gość hhlkkljlkj

Co jakiś czas robię takie większe zakupy no i kupiłam cukier, mąkę, kaszę, ryż, makaron, jakieś przyprawy itd itd... I przy kasie zostawiłam prawie 500zł. I to żadne rarytasy a takie podstawowe rzeczy do domu. Szok. Liczyłam, że zapłacę gdzieś 300zł. Czy u Was zakupy też tak drogo wychodzą?

Gość Nie, ja wydaje jakies 300
miesiecznie. To znaczy jest drogo, ale na jednorazowe wydaje 70-100max, z tym, ze na 1 osobe

Gość mieszkam w irl, też się liczy
ja wydaję 200 euro co tydzień na podstawowe zakupy, bez rarytasów.

Gość a na ile te zakupy???
nigdy jeszcze nie zrobiłam zakupów na taką kwotę i to na samo żarcie

Masakra, juz normalnie boje sie chodzic do sklepu czasami, nie wiem smiac sie czy plakac jak dostaje rachunek. tez nie kupuje jakis bajerow, za kilka pierdol w stylu chleb, mleko, jajka, ser, platki, jogurt naturalny, sok + cos jeszcze i mam 50zl na wejsciu;-(

Gość Kleopatra././
to co ile robisz ty takie zakupy. Ja na 3 osobową rodzinę na jedzenie tracę gdzies 90 zł

Gość hhjuh
przjebane jak w ruskim czołgu, ale i tak dalej pójdziecie głosowac na tych zjebów :-o

Gość Muki1980
Dokąłnie, narzkaja a ida i głosuja na bande złodziei.

Gość hhlkkljlkj
No to takie zaopatrzenie na 2 - 3 miesiące, w zależności ile osób się stołuję u nas, czy jest jakieś "zajście'.Ostatni raz takie zakupy większe robiłam na początku lata i zapłaciłam wtedy 320zł a teraz 200zł więcej...

Gość Kleopatra././
od pon - do soboty 90 zł bo w niedziele często jakis,,, rarytasy'' i 30- 40 zł dodatkowo

Gość lgeas
Ciekwae czy to co piszesz itd itd to naprawdę były niezbędne produkty. Te które wymienilas z nazwy nie kosztują nawet 100 zł.

Gość Niuniulkai
do autorki czyli jakiś zjad rodzinny masz ?

Gość hhlkkljlkj
Ja takich codziennych zakupów nie liczę nawet bo to osobna bajka, w osiedlowym sklepiku codziennie na pierdoły zostawia się kilkadziesiąt zł a w torbie prawie pusto..

Gość coś bredzisz chyba że w
jakichś renomowanych delikatesach te zakupy robiłaś :( Bo w normalnym sklepie za cukier, mąkę, ryż i makaron zapłaciłabyś jakieś 20 zł. No, chyba że po 20 paczek?

Gość hhlkkljlkj
Nie, zjazdu żadnego nie mam :) Ale gości miewam,a w domu 6 osób mieszka ;)

za te zakupy co wymieniłaś płaci się ok 20 zł. Chyba, że po 20 sztuk każdego kupiłaś :(

Gość hhlkkljlkj
No przeciez ja wyraźnie napisałam WIĘKSZE zakupy, czy według was WIĘKSZE zakupy to znaczy iśc i kupić kg cukru i mąki? Bo według mnie nie.

standard niestety... mimo że nie szastamy pieniędzmi to większe zakupy są bolesne na portfela, zresztą mniejsze też - wychodzisz po pare rzeczy i bach - stówki ni ma :(

no to jak wykupiłaś pół sklepu to czemu się dziwisz?

Gość Beata ;);)
autorce zapewne chodziło o WIĘKSZE typu proszek do pranie jakieś płyny do prania płukania, pronta itp w tym masło cukier .........

Gość hhlkkljlkj
Przeczytaj jeszcze raz, 3miesiące temu za podobny asortyment zapłaciłam 200zł mniej więc dlatego się dziwię.

Gość obecniewlondyniee
ja w londynie wydaje okolo 10-15 funtow dziennie na jedzie na jedna osobe (nie w restauracji) z tym ze raz w tygodniu zakupow nie robie

Gość grybaski )
Jedziecie po dziewczynie, a tak to w wiekszosci watków na ten temat narzekacie ze drogo. Za 500 zł połowy sklepu nie wykupisz, a nawet jednej pólki bie bedziesz miec, wiec nie szalejecie.

Może byłoby lepiej jakby autorka zamieściła listę kupionych produktów, ilości i cenę.

Gość jezeli ci twoje
Nam zakupy przywozi do domu tesco. Srednio wychodzi jakies 350 zlotych, tak co 5 dni mniej wiecej, plus warzywa, owoce i wedliny na bazarku kupujemy. Masakra. Rodzina 5-osobowa.

Gość no właśnie Sawa dobrze mówi
przedstaw listę zakupów i napisz gdzie je robiłaś, bo jeśli piszesz, że robisz zakupy w osiedlowych sklepikach, gdzie jest najdrożej jak wiadomo, to ciekawa jestem gdzie robisz te WIĘKSZE zakupy

Gość hhlkkljlkj
10 kg cukru, 10 kg maki, 4 keczupy, 4 majonezy, 50 jaj, 7 makaronów, 5 koncentrtów pomidorowych, 4 paczki ogórków kiszonych, 2 kaputy kiszone, 2 zgrzewki wody minerlanej, 1 zgrzewka coli light, 4 śmietany 18% , 5 30 %,, 5 kg kaszy, 5 kg ryżu, kostki rosołowe, wegeta, 1 duży proszek do prania, 1 płyn do płukania, 5 paczek pampersów, 20 rolek papieru toaletowego,

Gość nie martw sie tak!!!!
no to spore zakupy:))

Gość no błagam Cię kobieto...
5 paczek pampersów to podstawowe produkty w gospodarstwie domowym??? przecież paczka pampersów kosztuje bez promocji 64 zł zatem x 5 to daje już kosmiczna cenę 300zł więc o czym Ty mówisz?:O

Gość hhlkkljlkj
1 paczka pampersów nie wiem skad to 5 sie tam znalazo.