Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcesz isc to nie idz

pierwsza dawka leku psychotropowego, czy powinnam sie skonsultowac z psychiatra?

Polecane posty

wzielam malutko, bo na poczatek kazala mi brac 1/4 tabletki. czy jesli czuje sie po tym naprawde DZIWNIE, cieplo mi (nie goraca) czuje sie jakas taka... dziwna, mam ciezka glowe, spac mi sie zachcialo, i momentami mam wrazenie jakby brzuch mi mial zaczac skakac, to czy mam brac czy nie? mam dzwonic do psychiatry? nie wiem czy to kwestia tego ze organizm sie przyzwyczaja, czy jakis negatywny objaw. docelowo mam brac jedna tabletke, ale na poczatek kazala mi zaczac od cwiartki zeby przyzwyczaic organizm.

nikt nie ma zadnej dobrej rady?

Gość To psychotropy
marichuana to przy tym pikuś. Pan Pikuś. :O Będzie gorzej. Ale jak trzeba to się bierze. Co najmniej dwa lata po odstawieniu będziesz je czuła. :(

Gość prawictwo pospolite
wyrzuc te tabletki do smietnika

wyrzucić? boje sie ze popelnie samobojstwo jesli nie bede sie leczyla, co tez powiedzialam pani psychiatrze. zapewnila mnie, ze leki bardziej mojego nastroju nie obniza. ale to nie o sam nastroj chodzi. czuje ze mnie brzuch zaczyna bolec. kurde, nie wiem co robic :O jutro chyba wezme tak jak mialam, zobacze jak sie bede czula. najwyzej zadzwonie do najblizszego szpitala psychiatrycznego ktory ma dyzur i zapytam psychiatry.

Gość biez te tabletki, to pewnie
tylko zwykła samosugestia,że po psychotropie będziesz się źle czuc. Zwykły strach przed lekiem. I nie pytaj się o takie ważne sprawy ma tym zjebanym forum

pani doktor zabronila mi czytac w necie o tym leku :O ale nie moglam sie powstrzymac przed przeczytaniem ulotki, to prawda, boje sie skutkow ubocznych dlatego boje sie brac lekow :O wiec moze rzeczywiscie sie sama dodatkowo nakrecilam. a pytam tutaj bo tu sporo osob bierze lub bralo psychotropy wiec pytam ekspertow :classic_cool: bo ja w tej dziedzinie nowicjuszka.

Gość jfkvdkf
nie pytaj tutaj, tu nikt nie ma na tyle kompetentnej wiedzy zeby ci odpowiedziec, zadzwon do swojej lekarki, umow sie na wizyte opowiedz o wszystkich objawach, ona zdecyduje czy odstawic zmienic czy co robic, NIGDY NIE ODSTAWIAMY PSYCHOTROPOW NA WLASNA REKE!!!!!!!!! jesli bedziesz miala jakies silne objawy np silny bol brzucha jec na dyżur do najblizszego szpitala psychiatrycznego albo zkonsultuj sie z jakims lekarzem nawet rodzinnym, sama nic nie odstawiaj ani nie zmieniaj dawki. Jaki lek bierzesz ?

setaloft 50

up

Gość BannersBroker
hej jestem farmaceutką. Nie wolno Ci odstawić tych leków bez konsultacji ze specjalistą to po pierwsze. Po 2. zawsze przy tego typu lekach odczuwa się w początkowej fazie kuracji dziwne objawy psychosomatyczne- to ustąpi. Kolejna cenna uwaga to to,by się nie nakręcać negatywnie. Jesli odczuwasz jakiekolwiek objawy to znaczy,że leki działają. Głowa do góry. Wszystko będzie dobrze tylko zacznij pozytywnie mysleć :)

Gość te leki to
gowno... tez mialam depresje i tez bralam psychotropy. bylam ospala, mialam problemyu z koncentracja i przytylam przez rok 20 kg :/ super nie? a objawy odstawienne to juz w ogole horror...

przy tych podobno sie nie ma apetytu. ja nie mam aptetytu i bez lekow.

Gość sielska
chcialas popelnic samobojstwo,a boisz sie skutkoe ubocznych?

Gość efdefrfgrg
ja odstawilam na wlasna reke bo przez nie mialam ogromny atak paniki podziekowalam , nabawilam sie cholernych lęków od tego gowna

Gość wejdż na podforum zdrowie
i uroda, albo inne forum tematyczne. Chociaż powiem Ci, że sama biorę psychotropy i wiem, że My "depresanci" mamy ogromną wolę autosugestii i słuchaj lekarza- nie czytaj tych ulotek !!!!! Weź lekarstwo, zobaczysz poczujesz się lepiej po kilku dniach, bo te leki tak działaja, nie od razu :D

Gość NIE PANIKUJ --uspokój się
nic Ci nie będzie

staram sie sama siebie uspokajac bo wiem ze nakrecanie sie bedzie zle sielska tak. jednym ze skutkow ubocznych moze byc nasilenie mysli samobojczych, a poszlam do psychiatry poniewaz takowe mam i boje sie, ze pewnego dnia nie wytrzymam i sobie cos zrobie, a jednak tli sie we mnie jakas iskierka checi zycia...

oczywiscie mowa o pierwszej fazie brania, czyli te wlasnie mniej wiecej 2-3 tygodnie. pozniej jak zaczyna dzialac, to w kazdym razie tak ma byc, ze czlowiekowi miajaj takie stany

Gość po prostu nie myśl i bierz
i miej świadomość, że po tych lekach będziesz się lepiej czuć, bo tak będzie. Ja czuje się świetnie i nie mam żadnych skutków ubocznych, mimo,że biore je z przerwami już kilka lat :D

no wlasnie staram sie pozytywnie nakrecac. ale jako ze moj problem to niepokoj i uczucie lęku miedzy innymi to, coz, mam z tym problem :classic_cool:

Gość ja panicznie boję się leków
tak jak Ty, ale czasami nie ma wyjścia i trzeba wziąć, aby się lepiej poczuć i też ze strachu mało nie zemdleję, a póżniej okazyje się, że dobrze, że je wzięłam

Gość zajmij głowę innymi myślami
spróbuj na siłę myśleć o czym innym, trudne ale spróbuj

probowalam obejrzec film, ale nie moge sie skupic, ciagle tylko patrze na czas ile jeszcze do konca :O

polozylam sie na chwile wczesniej, teraz juz sie czuje normalniej. mam nadzieje ze jutrzejsza dawka nie bedzie taka traumatyczna :O :P

Gość Boże skąd ja to znam, takie
takie zachowania ?:D Miałam identycznie, to zwykły STRACH ! I co nic Ci nie jest :D

no, trupem nie padlam, pocieszajace jak na pierwszy raz :classic_cool:

Gość Jutro już będziesz się mniej
bała, a za kilka dni już bedzie dobrze i zaczniesz znowu normalnie żyć Trzymaj się i nie bój, będzie super zobaczysz

dzieki, te slowa mnie naprawde uspokajaja 🌻 stopniowo mam zwiekszac dawke, mam nadzieje ze obedzie sie bez strachu

Gość gdyby Ci ktoś podał te leki
bez Twojej wiedzy, pewnie być nawet tego nie odczuła, a tak to się zwyczajnie boisz Miałam ten sam problem, więc Cię rozumiem