Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juzwkrotce

Nacisk macicy na nerwy czy glowka dziecka?

Polecane posty

Gość Juzwkrotce

Czy w 39 tc przy zamknietej szyjce na okolo 2.5 - 3 cm mozliwe jest odczuwanie ruchow dziecka za wzgorkiem lonowym? Zastanawiam sie czy to dziecko moze miec tak nisko glowke czy to jakies mrowienie przed porodem. Mam takie wrazenie jakby cos mi tak drgalo kilkadziesiat razy w ciagu dnia, po 2-3 sekundy. Takie uczucie jakby przeszedl prad. Moze to nacisk macicy na jakies nerwy? Lekarz w poniedzialek, to zapytam, ale moze ktos cos wie?

Normalne naturalne uczucie na końcówce ciąży. nacisk+nerwy ale główka dziecka też już może byc nisko w miednicy, zaraz powyżej wzgórka łonowego i tak to możesz odczuwać.

Gość Juzwkrotce
Dzieki, uspokoilo mnie to, bo to dziwne uczucie. Takie jakby mrowienie.

Gość Juzwkrotce
Moze ktos sie jeszcze wypowie? ;)

Gość Juzwkrotce
Jordan, mialas podobnie? Bo sie w sumie wystraszylam tego mrowienia, ze to dziecko glowka trzesie czy cos mu dolega. Ale moze to tylko nerwy, czasem mrowia mnie podobnie palce dloni np ;)

zaczyna mi się też to, dziecko coraz niżej wkręca się w kanał rodny. Mrowienie też jest normalne w dole brzucha a w palcach to nie wiesz szczerze mówiąc

Gość Juzwkrotce
Ja odczuwam to mrowienie centralnie tam gdzie pojawia sie na wzgorku owlosienie, na samym srodku. No to najwyrazniej normalne. :) Palce to na pewno normalne, bo pytalam lekarza, ale wtedy jeszcze nie bylo tego mrowienia na wzgorku. ;)

Gość Juzwkrotce
podbijam.