Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fankakafe

Owsiki w ciąży. POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość fankakafe

Ratunku!!! Byłam dziś u koleżanki, która ma trójkę dzieci. Po kilku godzinach i zabawie z małymi ona mi powiedziała, że leczy je od 3 dni na owsiki. Jestem załamana. 10 tydzień pierwszej ciąży, o którą starałam się latami. Oczywiście ona o ciąży nic na razie nie wie, a ja u dzieci jestem baaardzo często. Sama od kilku dni czuję swędzenie w odbycie. Nawet zastanawiałam się, od czego to może być, bo nigdy takiego uczucia nie miałam. Jedno dziecko jest małe często daje buziaki i się przytula. Czy któraś z was miała taki problem? Nie wiem co robić, po prostu to dla mnie dramat:(

Gość domdassaa
i uwazasz tępa krowo, ze przez calowanie zarazisz sie owsikami? no jebłam:O

Gość fankakafe
nie przez całowanie mądra osobo, ale przy grillu, gdzie małe dzieci nie mają zawsze czystych rąk, a dom może być "obsypany" jajeczkami wszystko może się zdarzyć. I nie uważam, że za pytanie, które zadałam należy mnie obrażać.

Gość Mała czarna kawka 22
IDZ do lekarza...pewnie ze sie mozna zarazic owsikami...przez buzi tez...jajeczka unoszą się w powietrzu. I jeśli u niech korzystałać z wc to nawet przez siadanie na deske mozna złapac. Jeśli po dotykaniu włożyłaś palec do buzi lub nawet dotknełaś ust a potem oblizałaś to sie moglaś zarazić. Jest taki lek veromox sie nazywa. Ale czy w ciąży można brać to nie wiem-idz do ginekologa.

I TĘPAKU Z WPISEM NAD AUTORKĄ-MOZNA SIE ZARAZIĆ PRZEZ CAŁOWANIE.-WYSTARCZY ZE DZIECKO MA NA USTACH MIKROSKOPLIJNE JAJECZKA!!!!

Miałam w ciązy owsiki - zaraziłam się tez od dzieci , lekarz zabronił stosowania leków tylko dieta, żadnych słodyczy jak najwięcej kwaśnych produktów i naturalna stara metoda- lewatywy z wodą z czosnkiem ale nie pamiętam w jakiej proporcji - wyleczyłam sie całkowicie

Gość fankakafe
Dziękuję za odpowiedzi. Idę na wizytę w przyszłym tygodniu. Od jutra zastosuję się do wymienionych sposobów. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle choć szczerze mówiąc to swędzenie mnie niepokoi. Najważniejsze, że to świństwo nie zagraża dziecku, a przynajmniej tak mi się wydaje.

Gość fankakafe
Asia a jak często robiłaś tą lewatywę i przez jaki okres czasu?

Autorko i nie obgryzaj paznkoci ani nie wkładaj rąk do buzi(przynajmniej sie postaraj) bo w takiej gazecie "zdrowie" czytałam że 90% przypadków kończy się powtórnym zamozakazeniem-czyli przeniesieniem jajeczek spowrotem do buzi i one dalej sobie wędrują do żołądka jelit no i swędzi odbyt. Powinnaś też uprać wszystkie ubrania chodzone i starannie powicierać kurze i posprzątac w całym mieszkaniu + wyprac pościel narzuty i bielizne na minimum 60 st. najlepiej w 90st. I wyprasowac tą bieliznę i posciel-Do momantu gdy stwierdzisz że od około 3 tygodni nie swędzi cię odbyt powinnaś tą pościel co tydzien zmieniać. Chodzi o to zeby wszystkie jajeczka z otoczenia zebrac....No i pilnować higieny. tzn myć starannie ręce gorącą wodą po skorzystaniu z wc. Jak miałam owsiki w gimnazjum to pediatra kazała tak zrobić.

Gość fankakafe
Właśnie czytałam podobny artykuł. Zabieram się od jutra za sprzątanie. Jakoś muszę zwalczyć to choler**wo. No i uświadomić męża... Jeszcze raz dzięki Mała czarna

Gość marzy mi sie maciejka
mała czarna kawka ja bym dodała jeszcze zebys codziennie wieczorem prasowała przescieradło goracym zelazkiem ( normalnie na łóżku) no i oczywiscie meza musisz tez przeleczyc

Gość marzy mi sie maciejka
tzn nie ty:-D tylko autorka

No ja mysle :D:D:D mój jak będzie niedobry to co najwyzej żelazkiem moze zarobić :P:P