Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama lecz nie samotna mama

Czy wychodzicie wszędzie z dziećmi?

Polecane posty

Bo ja tak. wszystko muszę załatwiać biorąc dziecko. wszyscy znajomi i rodzina są daleko, mąż po 12-14h poza domem. Mieszkamy tu od kilku miesięcy i mnie to męczy ale boję się wynająć opiekunkę na jeden dzień bo nie wiem na kogo trafie...

Wszędzie muszę chodzić z mała. Do lekarza, sklepu nawet jak mąż złamał nogę to musiałam ją zabrać, zanim dojechała moja mama żeby ją wziąć. takie uroki mieszkania z dala od rodziny.

Jeszcze te zakupy ujdą,najbardziej mnie denerwuje chodzenie po urzędach z dzieckiem. załatwiam sprawy męża-on prowadzi swoją działalność i ja mu pomagam. w weekend mąż zostaje z dzieckiem,pomaga w domu ale w tygodniu.ehhh. nie mogę powiedzieć bo synek jest bardzo grzeczny-potrafi i godzinę wystać w urzędzie w kolejce,ale zła jestem że mu takie "atrakcje" muszę fundować. Chciałam go zapisać do klubiku dziecięcego żeby choć raz na jakiś czas był na trochę w ciekawszym otoczeniu,ale miejsce będzie dopiero od stycznia :(

Gość mamamisia2
Ja nie biorę dziecka prawie nigdzie-baardzo rzadko do sklepu.Poprostu obawiam sie ,żepołapie jakie gówna:) zostaje z nim moja mama-ale smyk ma dopiero 4msc;) A twoj ile?

Oj urzędy. Nawet po wniosek o kartę nfz ciągnęłam małą;/ Ale co człowiek zrobi. Nie mogę prosić mamy za każdym razem kiedy muszę coś załatwić.

Mój ma rok i 2 tygodnie. A mama mieszka 10h jazdy od nas ...

Jedyna bliska w sensie odległości osoba to teściowa,mieszka "tylko" 200 km od nas,ale ona jest sparaliżowana od pasa w dół,więc na jej pomoc nie mam co liczyć. Choć ona zawsze jest chętna do pomocy-ale wstyd by mi było ją obciążać.

Rok i dwa miesiące miało być,ta pogoda mnie rozwala i jestem śnięta.

Gość szafirek....
my też jesteśmy z dala od rodziny, ale na szczęście mąż pracuję w trybie zmianowym, więc czasem w tygodniu moge gdzieś sama wyskoczyć. ale już np. sami wyjść nie mamy jak, np. do kina. takie uroki rodzicielstwa :)

Gość nie pracuję póki co zawodowo
mało mam do załatwiania spraw Jeśli coś mi przed popołudniem wypadnie to z dzieckiem jeśli po to zostawiam z tatusiem. Raz w tyg mam możliwość wywieźć do babci sporadycznie zdarza się taki weekend w roku że też ją dziadki zabiorą ale nie korzystam prawie z tego przywileju. Zakupy z dzieckiem robie przeważnie jak nie ma ładnej pogody wieje pada i zimno,wtedy łącze zakupy z zabawą Dziecko na salę zabaw a potem zakupy. Jak jest łsadna pogoda wychodzę do miejskich sklepików lub czekam na męża i wtedy jade na zakupy. Do lekarza umawiam sie na popołudniu albo np do alergologa chodzę rzem z dzieckiem na wspólną wizytę bo obie jesteśmy chore. Znajomych odwiedzam z dzieckiem-rzadko sie go pozbywam.

Gość nie pracuję póki co zawodowo
A jeśli chodzi o jakieś moje potrzeby rozrywki to do 33roku życia miałam jej tyle że mi uszami wychodziła-na początku dziwnie się czułam taki przeskok-z życia na luzie na tryb nie kończących sie obowiązków ,ale to wciąż nie odkryty przezemnie styl życia dlatego zanim mi się znudzi to minie jakieś kilkanaście lat -akurat dziecko dorośnie :)

Gość tak to bywa:-)
niestety wszedzie prawie musze zabrac dzieci.ostatnio musialam do ginekologa z dwojka isc,nie mialam z kim zostawic.ale radze sobie i nie narzekam:-)

Tyle że mojego męża nie ma do 18czasem do 20... i to nie chodzi o sporadyczne wyjście a o wychodzenie do zusu,skarbówki, starostwa, nadzoru budowlanego, geodezji 1-2razy w tygodniu,czyli raczej regularnie. a urzędy są czynne w takich godzinach,że mąż choćby na rzęsach stanął nie ma szans się wyrwać...

Gość Dawno dawno temu za
Ja pracuję w domu ( zajmuje się usługowym prowadzeniem ksiąg rachunkowych) mój mąż pracuje poza domem -wychodzi o 7 wraca ok 19-20. Zatrudniliśmy opiekunkę ( 8h dziennie - w soboty 6). Będąc w domu staram się aby dziecko mnie nie widziało - wychodzę z gabinetu bardzo dyskretnie, lub kiedy syn z opiekunką są na spacerze). Także często wychodzę do urzędów. Zawsze sama. Autorko nie myślałaś o tym aby zatrudnić opiekunkę? Nie musi to być 8h może 4?