Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sama już nie wiem jak to jest

Pytanie o dni płodne, owulacje

Polecane posty

Gość Sama już nie wiem jak to jest

Witajcie. Czy ktoś wreszcie mółby mi wyjaśnić jak to jest z tą owulacją i dniami płodnymi? Czy każda kobieta w każdym miesiącu ma dni płodne? czy może wystąpić miesiąc gdy nie będzie płodna? Czy długość trwania miesiączki ma jakikolwiek wpływ na owulacje i na dni płodne? Czy np wieksza jest szansa poczęcia jak ma się okres dłuższy niż krótszy? czy 3 dni okresu są wystarczające? Jeżeli dla kogoś wydadzą się głupie te pytania to niech nie odpowiada. Ja pytam poważnie.

Nie w każdym cyklu jest owulacja. Zdarzają się tkz cykle bezowulacyjne zwykle nie częściej niż raz w roku, chyba że ma się problemy np z prolaktyną która owulację może na stałe zablokować. Owulacja jest zwykle 14 dni przed miesiączką. Który to dzień cyklu zależy od jego długości. Miesiączka trwa zwykle od 3 do 6 dni i to jest normalne, każda kobieta ma inaczej.

Gość anielka233
Jedna dziewczyna już podała Ci link do artykułu. Jesli chcesz z kolei je sobie określać, to najlepszą metodą jest mierzenie i interpretowanie temperatury, badanie śluzu, możesz tez sobie kupić specjalny tester ze śliny np afrodyta. Pamiętaj by nie korzystać z kalendarzyka albo z kalkulatorów internetowych. Nie są skuteczne