Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IKEAAAAA

DO MAM PO CESARCE - KILKA PYTAŃ

Polecane posty

Gość IKEAAAAA

Po jakim czasie i co używałyście na bliznę? Kiedy można wrócić do aktywności fizycznej, typu brzuszki? Po jakim czasie znika brązowa kreska z brzuszka? Pozdrawiam!

Ja na bliznę nie uzywałam niczego- kiedyś miałam zszywaną ranę na twarzy i mimo smarowania blizna nie zniknęła, a jak przestałam jakoś "wchłonęła" się sama :) Teraz w miejscu nacięcia mam lekkie zgrubienie i tyle, nie widać go nawet, jak założę strój kapielowy, mi osobiście nie przeszkadza, mojemu mężowi też nie,a reszta nie patrzy :) to taka jakby blizna po wyrostku,przynajmniej u mnie :) Do aktywności fizycznej wróciłam po 1,5 roku,ale z lenistwa bardziej :) aczkolwiek przy dziecku miałam tyle roboty, że nawet nie miałam już sił na ćwiczenia,a jakoś samo wszystko się znalazło na swoim miejscu. Co do kreski- miałam ją dłuuuuugo, z tego, co pamiętam, co pół roku conajmniej

Gość pocesarce
Na blizne CEPAN po zagojeniu rany czyli ok 1 miesiac po cesarce, jak sciagna szwy musi minac kilka tygodni az nie bedzie strupkow itp Aktywnosc zalezy od tego jak sie bedziesz czula ja przez 6 miesiecy nie robilam nic bo nie czulam sie nasilach ale lekarz mi po miesiacu od cc na wizycie powiedzial ze juz moge cwiczyc brzuszki itp A kreska to sprawa indzwidualna ja nawet nie wiem kiedy znikla

Ja na blizne Nic nie uzywalam, ćwiczyć lekarka pozwoliła mi po 4 m-cach po porodzie. Jestem 4 miesiące po cc i blizną juz błędnie tylko jeden kawaleczek jest jeszcze zaczerwieniony..

Gość kamcia1507
Na bliznę używałam Contractubex, teraz, czyli ponad 10 miesięcy po CC nic nie wiadać, koleżanki jak widziały maleńką bliznę to były zszokowane, że tak estetycznie to wygląda. Ćwiczyć brzuszki można po 6 miesiącach, przynajmniej tak mówił mi lekarz prowadzący, oraz znajoma lekarka

Gość hej!!!!!!!!!!!!!!
jest taki spray na O ( nie pamiętam nazwy - zapytaj w aptece) Idealny jak nie chcesz dotykać blizny bo jeszcze boli. Jak byłam poparzona to stosowałam contratubex ( b.wydajny) i nie miałam ani śladu. A ja mam inne pytanie - miała któraś z Was dwie cesarki? Czy drugie cięcie jest w tym miejscu co pierwsze?

Gość tratata25252
Ja miałam miesiąc temu 2cc ,cieli niżej drugiej blizny.

Gość yf765r566
rodzilam12.07 i juz po dwoch tygodniach chcialam brzuszki robic:P oczewiscie niewyszlo:D na blizne smaruje albo oliwke alo krem na rostepy ot tak posmaruje przy okazjii brzuszki po 6 tygodniach:D

Gość hej!!!!!!!!!!
tratatata, jak to teraz wyglada? Ja mam dosyć nisko bliznę, więc pewnie zrobią nad...

Gość mamama27
rozstępów niemiałam, na blizne mój gin dał mi flamozil taki w sprayu - brzuch wygląda ładnie bez ćwiczeń itd