Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłusta krowa

jak często myjecie wlosy?

Polecane posty

Gość Uwielbiam powietrze po burzy.
Gażż...Przecież właśnie napisałam ,że może są zanieczyszczone ale nie są tak tłuste jak kiedyś. Nie zanegowałam więc Twojej tezy... Zresztą choćbym nie wiem jakbyś sie myła i ile razy dziennie nigdy nie będzie tak ,że będziesz bez bakterii i zarazków...Musiałabyś chyba cała zrobić nura w domestosie ...

evvvvka prysznic szybki biorę codziennie ale nawet ale w zyciu bym sie nie kąpała codziennie. Człowiek musi mieć florę bakteryjną.

Gość fhchfhhfchhfc
prysznic czasem nawet 2 razy dziennie,ale niewytrzymalabym z moimi wlosami gdybym miala je codziennie myc suszenie suszarką wlosy niszczy a jesli nie ma upalu to pol dnia musialabym chodzic z mokrymi wlosami albo spac z takimi a to tez wlosy niszczy juz nie mowiac o tym ze jak ide np. do szkoly rano nie ma czasu na zadne mycie glowy musialabym bardzo wczesnie wstac a i tak zdarzalo sie klasc z mokrymi chociaz to niedobre dla wlosow i budzic z jeszcze mokrymi po prostu dla mnie wystarczy co 3 dzien odpowiada to i mi i moim wlosom :) nikt mi nie wmowi ze z tego powodu jestem brudasem :D wszyscy i tak moje wlosy chwalą bo są zajebiste ;)

uwielbiam Te twoje tezy to rodem ze średniowiecza. Tam też tylko król się kąpał raz w roku twierdząc ze musi mieć florę bakteryjną. W Tokio każde biuro ma swoja łazienkę. No tak ale potem sie nie dziwię ze niektórzyt postrzegają nas za brudasów.

kwestia smierdzenia i mycia wlosow to sprawa indywidualna i kazdy powinien ja rozpatrzyc we wlasnym zakresie

Gość fhchfhhfchhfc
raz do roku a co drugi dzien to spora roznica nie ma co przesadzac ani z myciem ani z niemyciem

każdy lekarz Ci powie ,że człowiek musi mieć florę bakteryjną... I jak już powiedziałam. Jesteś tępa jeśli myślisz ,że weźmiesz mydełko , szamponik i wydaje Ci sie ,że jesteś czyściutka ? Może odświeżona ale napewno nie bez bakterii i zarazków bo ich sie nie da pozbyć zwykłym myciem. Zresztą ja nie wysuwam ,żadnych teorii tylko piszą o swoim przykładzie.

Gość trolololololololololo
raz na 2 tygodnie

wlasnie nie sredniowiecze bylo siedliskiem zarazkow,ale barok.Krol slonce myl sie 3 razy w zyciu,a panie nosily kolczyki z krwia,zeby pchly sie topily.Golili glowy,nosili peruki i skroplali sie litrami perfum.

Gość Evvvvvka
a kto tu mowi o dezynfekcji ciała? Cywilizowany człowiek myje się codziennie by usunąc resztki potu, kurzu i innych zanieczyszczen, ale jak widac sa tacy dla ktorych to kwestia dyskusyjna. Jezdze czesto tramwajami i jakos mnie to nie dziwi

evvvvka jakoś sie tak nie burzyłaś jak normalna? pisała o bakteriach na włosach.

Gość cewpcmowp
mozecie mnie nazwac brudasem. ale mam ciemne, geste wlosy do pasa i myje raz w tygodniu. wlosy w ogole mi sie nie przetluszczaja, sa lsniace, no zadbane na maxa ogolnie. ostatnio kolezanka ktora myje codziennie powiedziala ze mi zazdrosci takich wlosow i ze zawsze ale to zawsze mam je idelanie ulozone, nigdy jeszcze w zyciu nie widziala u mnie przetluszczonych wlosow czy zle ulozonych. Z myciem i ukladaniem schodzi mi z 3 h. Myje szamponem, nakladam jedwab w plynie, i susze suszarka. Potem sprysukje sprayem z Matrixa ochrona przed goracem i prostuje i wlosy mam lsniace az po oczach bija. Prostuje ponad 10 lat i sa w idealnym stanie, jak nie wyprostuje to mam suche siano, a jak wyprostuje to wlosy sa takie gladkie ze az sie leja przez palce. I jak sie umie zadbac o nie odpowiednio to nikt mi nie powie ze prostowanie niszczy.

cewpcmowp Jeśli prostujesz raz w tygodniu to ok, ale jeśli codziennie to włosy prędzej czy później zaczną się niszczyć i wypadać, nie ma cudów :)

Gość cewpcmowp
Noxelia Prostuje raz w tygodniu. Po kazdym myciu;) Mam to szczescie ze wlosy mi sie nie przetluszczaja, a prostowanie sie trzyma, nawet dluzej. Ale zawsze w niedziele myje wlosy i mam swieze caly tydzien, ewentualniue w sobote juz kucyka splote, lub upne nad karkiem lub na jeden bok i jest ok.

Gość Anonim6285
ja myje raz na czas a kapie sie rzadziej jak od swieta

Zatem korzystaj z tego. Moja ciotka myła włosy raz, lub dwa razy na miesiąc lecz od zawsze i były przyzwyczajone. Do śmierci miała długie i bardzo grube włosy :) I też się jej nie przetłuszczały :) Więc jest to możliwe.

Gość cewpcmowp
chyba wlasnie dlugie wlosy sie tak nie przetluszczaja, na pewno nie na dlugosci. 5-6 dnia moze nie sa tak uniesione u nasady jak po mycia ale tluste tez nie sa.

myje 2 razy w tyg,nie uzywam prostowalnicy,bo sa plaskie jak drut,nie farbuje,bo sa naturalnie brazowe

nie ma to jak zapusici długie do pasa włosy i hodowac takie siedlisko i myc raz w tygodniu. Obejrzyjci esobie pod mikroskopem takei okazy:) Flora bakretyjna wytwarza się w kilku godzinach, a nie kilku dniach, wiec nie opowiadaj głupot o potrzebie posiadania flory. W Chinach po połogu kobieta nie może myć się przez miesiąc. Bo przecież zniszczy florę bakteryjną. No no.

Gość nfxmkkkkkkkkkkkkkkm
obecnie nie pracuje i jesli nigdzie nie wychodze oprocz do sklepu to myje naawet co 3-4-5 dni. nawet co 7 dni sie zdazalo . ale jak pracowalam to mylam co 2, 3 dni . zawsze mam umyte jak gdzies wychodze jakas uroczystosc itp to naturalne . ale czeste mycie wlosow naprawde je oslabia no i ja jestem biedna a mam dlugie wosy , wiec i jesli niegdzie nie wychodze to nie myje ich i nie musze tez ich suszyc . jak zawsze skads wracam , gdzie ktos pali fajki itp to zawsze myje wlosy , ja jestem niepalaca a przez fajki wszystko przesiaka nawet wlosy

Gość lady--love
raz w miesiacu w rzece jak robie pranie

Gość nfxmkkkkkkkkkkkkkkm
mieszkam sama i lubie czystos, ale jak bylam w zwiazku i mieszkalam z facetem to mylam codziennie rano i prysznic tez rano .....