Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

czy sa tu dziewcz.ktore mialy przedwczesnie rozwarcie i braly magnez ??blagam !!

Polecane posty

2 tyg temu wyszlam ze szpitala na wypisie mialam zapisany magnezin 500 ,2 razy dziennie i kontrola gin za tydzien ,ale mojego lekarza nie bylo mial byc dopiero za dwa tyg wiec kontynuowalam ten magnez ,ale okazalo sie ,ze kolejny tydzien go nie ma i bedzie dopiero w przyszly czw i nie wiem ,czy mam lykac ten magnez ,czy nie ?? czy moze on byc szkodliwy jesli jest w takich sporych ilosciach ,a ja go biore juz 4 tyg ,a do przyszlego czw bedzie to juz 5 tyg ...w szpitalu przez 2 tyg bralam 3*dziennie ten 500 , a wdomu 2 razy dziennie ten 500... nie chce go tez sama przerywac ,ale nie chce tez brac jesli jest zbedny ..dodam ,ze mam rozwarcie 2 cm i miekka szyjke na to go biore ,slszalam tez ze powinno sie brac do 37 tc a potem przerwac ,ja jestem od ubieglej srody 37 wg miesiaczki ,a wg pierwszego usg 36...dodam ,ze ten moj magnez to jest magnezin 500 i zawiera 130 mg jonow magnezowych w postaci 500 mg magnezu ciezkiego ..prosze o pomoc !! nie wiem co robic zupelnie !!

Amando, idź jutro do laboratorium i zrób sobie poziom magnezu - badanie z krwi (na czczo). Wyniki będą po 2 - 3 godzinach. Jak masz dolną granicę, to bierz nadal, gdy górną, to zaprzestań, bo już w sumie możesz rodzić. ja biorę tylko dlatego, że chcę doczekać te 4 dni do cc.

Gość ja bralam magnez do konca
8 miesiaca czyli 36 tc. rozwarcie mialam na 2 cm na poczatku 7 miesiaca magnezem sobie nie zaszkodzisz, a po 36 tc ciazy mozesz spokijnie urodzic , nic dziekcu nie grozi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
Ty to masz całą ciążę problemy co? jak się dziecko urodzi to też będziesz taką histeryczką? trochę zaradności dziewczyno..

ale ,xzy magnez napewno nie jest szkodliwy dla dziecka ?? tymbardziej jak biore 1000mg dziennie !! to spora dawka !!

Gość ja też czekam
Amanda ile razy załozysz taki sam temat?juz ci dziewczyny pisały wczesniej ale nie ,ty znowu swoje co za prymityw!idź ty juz i uródź

Gość Haarfa
Nie brałam dodatkowego magnezu przy rozwarciu, tylko w preparacie witaminowym.

Gość no i znów to samo
KOBIETO OGARNIJ SIĘ W KOŃCU!!!!!!!!!!!!!! ile jeszcze razy zapytasz o to samo? czy ty jesteś TAKA GŁUPIA czy tylko taką udajesz?

Ja brałam w pierwszej ciąży magnez w dużych dawkach i fenoterol, ze wzgledu na skracanie się szyjki i rozwarcie. Synka urodziłam na początku 39 tc, tak, ze udało się go donosić i urodził się zdrów jak ryba. Będzie dobrze

mama urwiskow - a do ktorego tyg ciazy bralas magnez ?? kiedy go odstawilas ?? oraz w jakich dawkach bralas ??

Mysle ze mozesz go brac i sie nic nie stanie,ja biore 6razy dziennie taka sama dawke co Ty bo mi twardnieje brzuch jak glaz....i lekarz kazal mi tak brac ....powiedzial ze dziecku nie zaszkodze a przynajmniej dotrwam do terminu wiec spokojnie

milluchna - tylko ,ze ja juz w srode zaczynam 38 tydzien ,a wg usg 37 i nie wiem ,czy to juz nie za dlugo biore itd

Gość mama dwóch dziewczynek
bierz ten magnez, nie przerywaj, on nie zaszkodzi a na poród jeszcze troszkę za wcześnie, tym bardziej jak nie ma lekarza prowadzącego. I nie stresuj się proszę tą ciążą, ja rozumiem, że łatwo mówić... ale stres niszczy i Ciebie i dziecko. Musisz być teraz spokojna, zrelaksowana... Czytałam rano, że maleństwo ma niskie parametry,że termin porodu się oddala... tak może być z wielu przyczyn. Ja tak miałam ze starszą córką. To nie świadczy o chorobie, przynajmniej nie zawsze musi oznaczać, że coś jest nie tak. Bądź spokojna i pewna, że wszystko jest jak najlepiej.

i zastanawiam sie tez ,czy nie przedawkowuje go ,bo ciagle zle siw czuje non stop spie ,niedobrze mi ,a takze mam dretwienia nog w nocy ..