Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca919191

pytanie o leczenie żebów

Polecane posty

Gość pytająca919191

witam, mam 21 lat , jestem ubezpieczona . Czy na nfz dostane białą plombe na jedynke i dwójke? Dodam, ze próchnica jest bardzo mała ok.1,5mm. a jesli prywatnie bede musiala to zrobic to ile mniej wiecej zapłace w Bydgszczy?

Nie wiem co obejmuje ubezpieczenie ale prywatnie w dobrym gabinecie jedna plomba 250zł. Co miałaś na myśli pisząc 1,5mm? Bo 1.5mm w głąb zęba to bardzo duży ubytek i skończy się co najmniej leczeniem kanałowym.

Gość fxfx12
światłoutwardzalne zazwyczaj 80-120 zł wątpię byś na fundusz dostała na fundus to pewnie tylko chemoutwardzalne które są fatalne

Gość pytająca919191
nie glebokosc tylko szerokosc. prochnica jest wielkosci kropki od długopisa tylko na okolo jest taki szary odcien na zebie

I zacznij dbać o higienę jamy ustnej bo w twoim wieku próchnica na przednich zębach to sygnał, ze masz bardzo słąbę zęby i jak nie będziesz lepiej o nie dbalą to w wieku 30 lat już ich nie będziesz miała.

To spoko, obędzie się bez leczenia kanałowego, ale warto zainwestować w leczenie w dobrym gabinecie, bo przy plombach za 100zł to będzie fatalnie wygladać.

Gość pytająca919191
łatwo Ci mowic,poki co kase ode mnie ciagnie jeszcze ortodonta. a ta prochnice w tym miejscu mam wlasnie przez krzywe zeby teraz sie wyprostowaly i to widac

Gość wefw434123
Mam pytanie czy warto leczyć zęby np. kanałowo czy lepiej je wyrwać. Czasami słyszałem u dentysty skargi pacjentów którzy po leczeniu kanałowym mieli jakieś bóle i musieli coś tam poprawiać. Czy myślicie że dentyści specjalnie robią źle żeby potem poprawiać?

''Mam pytanie czy warto leczyć zęby np. kanałowo czy lepiej je wyrwać'' Zawsze warto leczyć!!! Dobrze wykonane leczenie kanałowe i porządna odbudowa protetyczna wraz z utrzymywaniem wzorowej higieny pozwala cieszyć się zębem do końca życia. Zęby są człowiekowi niezbędne i nic nie jest wstanie dorownac naturalnemu korzeniowi, nawet implanty za 100000 zł. Zresztą co to za pytanie, nie potrzebujesz mieć zębów?

''Czy myślicie że dentyści specjalnie robią źle żeby potem poprawiać? '' Myślę, że jesteś głupsza niż ustawa przewiduje.

Gość wefw434123
"Czy myślicie że dentyści specjalnie robią źle żeby potem poprawiać" tak się składa że byłem u dentysty pardę dni temu i przyszedł tam facet który skrzył się że niedawno wstawiał zęby i mu po powrocie z zagranicy powylatywały... Tak sobie myślę.. Może robią byle jak żeby robić poprawki i sobie dorabiać...

Nie da się w 100% wszystkiego przewidzieć, błędy się zdarzają bo każdy przypadek jest inny. Skoro nie ufasz lekarzom to chodź szczerbata, twój wybór.

Gość wefw434123
nie ufam dentystom - czuję że jakby dobrze robili to by mieli mniej klientów którzy by im nabijali kasę.

Gość wefw434123
wolę sobie zrobić protezę na starość niż dawać się oszukiwać tym zdzierczuchom.