Gość Jakmyślicie Napisano Sierpień 26, 2012 Hej! Mam do Was pytanie. Od niedawna zauważyłam, że po zjedzeniu w miarę tłustych potraw występują w moim przypadku nieprzyjemne dolegliwości żołądkowe. Nigdy nie byłam fanką mięsa, oleju itd., dlatego raczej nie spożywam rzeczy bardzo tłustych. Jednak jak to wiadomo, nie jestem jeszcze pełnoletnia, więc w domu zastaję posiłki przygotowywane przez mamę. Bóli brzucha i biegunki dostaję najczęściej po naleśnikach (pomimo tego, że są suche, ale jednak- jak to naleśniki- smażone), tłustszej pizzy, a czasem rosole czy też np. lodach z Mc'a. Podejrzewałam u siebie Zespół Jelita Drażliwego, jednak jedna rzecz, która temu zaprzecza to to, że dolegliwości potrafią mi towarzyszyć w normalnych sytuacjach, kiedy nie mam się czymś stresować- wybitnie po zjedzeniu danej potrawy. Nie wiem, może to nietolerancja laktozy? Lub po prostu to, że nie mogę jeść tłustych potraw? Ale skąd to się bierze? Proszę o poważne odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach