Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda-mama

jaki fotelik?

Polecane posty

Gość mloda-mama

Nadszedl czas na kupno nowego fotelika do samochodu. Jaki byscie polecili? Na co powinnam zwrocic uwage przy wyborze?

Gość fgrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nowego to znaczy jakiego ?

Gość mloda-mama
takiego dla dziecka od 9kg

Gość Zgadza się ....
Polecam storchenmuhle z stelażem recaro . Fotelik jest bardzo bezpieczny , ma jedno z najlepszych miejsc w europejskim tescie bezpiczeństwa fotelików , ma alarm 5 punktowych pasów, łatwą chowaną regulację paska ściągającego szelki. Zalet jest wiele . Ja mam dokładnie taki jak w link: http://www.amazon.de/Storchenm%C3%BChle-6101-11001-66--Starlight-Autokindersitz-fancy-flower/dp/B003VQS56Q/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1346012967&sr=8-2

Gość jakas taka mama
maxi cosi tobi rewelka

Gość Ja też taki planuję kupić
bo stelaże recaro to najlepsze na świecie więc kupię albo zwyczajnie fotelik recaro albo ten storchenmuhle tyle że ten ostatni ma fajniejsze wykonanie materiału i kolory.

Gość mloda-mama
na co mam zwrocic uwage przy wyborze? Bo poki co patrze na wyglad a to przeciz nie jest najwazniejsze.

Gość jakas taka mama
na to ile ma gwiazdek w crash testach, atesty i materiały z jakich jest wykonany żeby dziecko się nie pocilo. no i na ile odchyla się do tyłu żeby dziecko mogło się przespać.

Gość sjdjnhdjhdjdh
Ja mam maxi cosi priori xp ale najlepszy jest pearle (ma najlepszą ocenę w fotelikach maxi cosi ) tyle że wczesniej znajomy polecił nam priori xp. Co do maxi cosi tobi to wadą i to wielką jest to że nie pasuje do każdego auta i zużywa dużo tasmy na pas (znam sprzedawcę i już wszystkiego się dowiedziałam ). Autorko , na oko i słowo innych ludzi nie masz co oceniać fotelika , no bo jak niby? Co takiego chcesz wiedzieć konkretnie? Co do stelaży recaro i wogóle tej firmy to prawda że jest rewelacyjna i może wejdź na stronę włoskiej firmy recaro i poczytaj sama? Jeżeli już na siłę by ci coś sugerować to właśnie te stelaże są ważne (szkielet i najważniejsza część w foteliku). Napewno nie zwracaj uwagi na pierdoły typu dodatkowa tacka z przodu albo miejsce na postawienie napoju ;). Ważna jest dodatkowa nakładka utrzymująca najmłodze dzieci w pozycji (storchenmuhle mają bardzo dobre ) i ważne jest też to by boczne osłonki (po bokach głowy) były dość masywne .

Gość sjdjnhdjhdjdh
Dodam jeszcze właśnie że dziecko nie ma być odchylone w foteliku ! Dziecko musi mieć pozycję siedzącą bo w takiej kregosłup jest bezpieczniejszy podczas kolizji z boku auta. Materiały z jakich jest wykonany to najmniejszy problem , ważne by podczas prawdziwego wypadku dziecko zostało jak najmniej poturbowane , nie wypadło z fotelika , by fotelik wytrzymał ucisk i osłonił po bokach głowę .

Gość jakas taka mama
haha się uśmiałam z tym odchylaniem

Gość Ważna rzecz to taka też by
nie wybierać fotelików pod kątem podstawki na przyszłość bo te są już oficjalnie zakazane z powodu braku bezpieczeństwa (nie dają żadnego bezpieczeństwa) i dzieci w grupie nawet 12 latków powinny siedzieć do końca w foteliku a nie na podstawce. Producenci którzy dostarczyli je w komplecie do fotelika apelują by ich nie używać.

Zdecydowanie polecam Recaro Young Sport - nie są tanie, ale inwestycja w bezpieczeństwo dziecka jest bardzo ważna :)

Gość mloda-mama
kurna, myslalam ze wybor fotelika bedzie latwiejszy. Jak cos mi sie spodoba to ma kosmiczna cene, a niestety nie stac mnie zeby wydac 1200zl na fotelik :( zalezy mi na tym zeby mozna go bylo rozlozyc do pozycji pollezacej.

Gość Ważna rzecz to taka też by
Ja jak kupowałam fotelik to tez ważne dla mnie było by synek mógł się odchylić i spać całą drogę (często wyjeżdżamy do Pl do rodziny ) i sprzedawca nam odradził od razu sugerując że bezpieczniejsze są te które mają stalbilne , całe plecy a nie odchylane (kolizyjne) bo oparcie ma być całoscią i ma być nienaruszalne dla bezpieczeństwa więc ja jak to czytam to się nie śmieję ;)

Gość Trzeba było odrazu mówić
że potrzebujesz fotelika do spania a nie bezpieczeństwa . Chyba nie ma bezpiecznych fotelików poniżej 1000 zł ale do spania to masz już chyba nawet za kilka stówek a do przewożenia już za 200 zł.

Gość fgrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Fotelik "odchylany" to nie taki w ktorym oparcie sie rozklada tylko taki ktory CALY sie przechyla ... jak kolyska. My mamy Britax First Class Plus (to gupa 0/1+ : do 18 kg) i bardzo go sobie chwalimy.... wkrotce czeka nas wyimana i wiem ze nastepny tez bedzie Britax bo ich foteliki sa doskonale wyprofilowane i maja swietne materialy.... dla corki tarsa ponad 1500 km w takim foteliku to bulka z maslem :)