Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keysy2121

pytanie o sex w ciazy

Polecane posty

chodzi o to ze nie proznujemy z chlopakiem... tzn tak 2 razy dziennie w weekend raz w tyg no tak to juz wychodzi. pytanie czy to nie za duzo? pozatym za kazdym razem wytrysk jest do srodka. wczoraj po 2 sexie zaczal mnie bolec brzuch z prawej i lewej strony tak jakby jednoczesnie bolala mnie trzustka i woreczek zolciowy ale to raczej nie to bolalo. moze jakas madra mama cos mi doradzi bo do lekarza ide dopiero za 2 tyg. aha to 15 tydz

Gość ewelcia7676
Pierwsze 3 mies ciazy sa bardzo wazne i trzeba o siebie dbac. A w seksie tez trzeba uwazac, chlopak musi byc dekikatny, bo przez ostry seks mozesz poronic.

Gość Czekajac na rozum
przede wszystkim najlepiej spytaj o to Twojego lekarza, bo On najlepiej bedzie znal stan Twojej ciazy, Twojego zdrowia.... a tak poza tym, to pewnie dziki seks odpada, musi byc w miare delikatny.... Sa teorie ze wytrysk do srodka nie szkodzi, bo wszak wejscie do macicy jest zaczopowane, kiedy jednak lekarze doradzali uzywanie prezerwatyw..dzisiaj juz tego nie mowia. pogadaj z lekarzem!

ostry sex to to nie jest. to nie musze sie narazie martwic tymi bolami? no0 zapytam lekarza ale jeszcze troche don wizyty i chcialalm sie zorientowac

Gość nie można się spuszczać
Do środka gdyż sperma ma w sobie jakieś hormony które powodują skurcze, pewnie stąd ból brzucha o którym mówisz. Dopiero pod koniec ciąży spuszczanie się w środku jest dopuszczalne a nawet wskazane

Gość Loka mona
Ja tak samo jak Ty jestem w 15 tyg:) skurcze nie są spowodowane wytryskiem tylko orgazmem... Przez pierwsze 3 miesiące seks jest bardzo nie wskazany a właściwie zabroniony. Mi lekarka wtedy kazała go sobie odpuścić po 3 miesiącu zaczęłam ale nie tak często jak Ty i póki co z Maleństwem wszystko wporządku. Ale najlepiej pogadaj z lekarzem.

Gość dobra rada dla ciebie
Prostaglandyny zawarte w spermie powodują skórcze szyjki macicy - można tym przyśpieszyć poród - pod koniec ciąży lekarza zalecają częsty seks by przyspieszyc poród:P Skurcze macicy przy orgazmie też mogą przyspieszyc poród. Ogólnie seks jest niewskazany na początku ciąży i przy ciąży zagrożonej. Ja seksu unikałam - dla mnie było to trochę obleśne - seks we trójkę:P

*skurcze

Jak brzuch boli to chyba oczywiste ze należy sobie odpuścić albo przynajmniej zmInimaluzowac.

Gość kalafiorowa
mi lekarka będąc w 8 tyg powiedziałą że nie ma przeciskazan do sexu, także z mężem delikatniej, ale kochamy sie przynajmniej raz w tyg. Teraz jestem w 14 tyg i nic złego sie nie dzieje, jak niema przeciwwskazań to spokojnie mozna sie oddawac czułościom:)) spuszczanie sie jak wsyztsko jest oki też nie szkodzi:))

kalafiorowa A widzisz a ja jak była w ciązy to mi lekarz kazał ograniczyć w pierwszym trymestrze - ze względu na skurcze macicy przy orgazmie. A potem niestety bolał mnie brzuch po stosunku i musiałam zrezygnowac. CIąza to wyjątkowy stan i trzeba uważać.

Mój lekarz zalecał żeby kochać się w prezerwatywie. Raz te prostaglandyny dwa łatwo o infekcję w ciąży. Jak coś boli to trochę zluzujcie- nie ma co ryzykować

Gość kalafiorowa
każdy ma inaczej, każda ciąża inna, każde orgazmy inaczej przeżywamy . ciąża to wyjątkowy okres dlatego nalezy o siebie dbac i uważać, w sprawach sexu też trzeba byc ostrożniejszym, a najlepiej wczuć sie w siebie w to jak się czujemy i zapytac lekarza jak on to widzi, bo napewno widzi więcej niż my:)) ja mam to szczescie że poki co nie ma przeciwskazań i mam nadzieje że tak będzie do konca:))

Gość cvbnms
Ja seksu unikałam - dla mnie było to trochę obleśne - seks we trójkę A potem zdziwienie, że szukał gdzie indziej :P

Gość spot
mi lekarka będąc w 8 tyg powiedziałą Lekarka była w 8 tygodniu ???

Gość Hehehihihi
Będąc młodą lekarkom wszedł raz do mię pacjęt :D

to chyba przez te orgazmy... nie tyle sex a orgazm codziennie tak u mnie powoduje... wiec tak czy tak trzeba bedzie ograniczyc. dzieki za odp

Gość paaaaas4444444
jak cię boli po seksie to nie możecie sobie odpuścić? Musicie kopulować jak króliki??? co za patologia :O