Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plum plum rum

Hej to jest zdjecie czy obrazek pierscionka?

Polecane posty

Gość ninaa291
mozliwe ze zdjecie

Gość plum plum rum
ta obraczka jakos dziwnie wyglada chyba jest po retuszu?

Gość co za ludzie co za kraj???
zdecydowanie po retuszu gdyż na zdjeciu lewituje w powietrzu

Gość weż się lepiej trzymaj od tego
z daleka. Kłopotów jeszcze nie miałaś?

Jasne że obrazek z neta:) A co ktoś ci pokazuje jaki pierścionek ci kupił?

Gość plum plum rum
Nie, chce kupic, ale nie chce zeby wygladalo inaczej niz na obrazku, wiec potrzebuje zdjecia, a nie rysunku...

Wybierz się do sklepu. Np jak oglądałam katalog internetowy apartu czy yes, to podobał mi się bardzo pierścionek, okazało się że na żywo wygląda kiepsko, i odwrotnie, obecny zaręczynowy w necie do mnie nie przemówił a jak zobaczyłam go na palcu wygląda przepięknie= ładne jest połączenie szafira z diamentami, polecam. http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod6917_0_o.jpg oto on. tutaj wygląda sztucznie a na paluszku ślicznie

Gość plum plum rum
Nie moge sie wybrac sie do sklepu, gdyz mam do niego kilka tysiecy kilometrow :D

A no to pech:D Więc osobiście polecam gł Yes i Apart, tyle chodziłam za pierścionkiem że szok. w końcu mam z apartu aleee yes są lepiej dopracowane. Ogólnie pomyśl tak- przeważnie jeśli jest ładny w necie to tylko lepiej wygląda na żywo. i pamiętaj o rozmiarze. ja określiłam sobie u jubilera, myślałam że mam większy a po przymierzaniu, tak żeby mi nie spadał zimą i nie było problemu ze zdjęciem latem, okazało się że mam 12.

Gość plum plum rum
Zonaty, akurat Apart, jestem 100% pewna daje wizualizacje bizuterii i mi sie wydaje ze tak wlasnie tu jest. Czesto np. kamienie w charmsach to rysuneczki

Gość plum plum rum
Mi chodzi tylko o to, czy to jest zdjecie czy obrazek. Niestety w polskich sklepach nie udalo mi sie znalezc niczego ladnego, co by mi odpowiadalo. Rozmiar to nie problem - przeciez mozna zmienic. I taki wlasnie kamien ma byc.

@plum plum rum APART też wystawia zdjęcia, tyle tylko, że mają specyficzną obróbkę. Komu by się chciało biżuterię rysować? No chyba, że wystawiają rysunki projektów, które weszły do produkcji (wizualizacje).

Zależy kto co lubi, ja np chciałam mieć taki pierścionek, który ma klasyczny, ponadczasowy wzór, żeby kiedyś mój wnuk mógł dać wybrance pierścionek "po babci", z historią i kamieniami szlachetnymi. Nie rozumiem np kupna pierścionka ze zwykłymi szkiełkami.

@plum plum rum dam Ci radę, w sumie pracuję w złotnictwie: szmaragdy szybko się "zużywają" Lepiej kupić coś trwalszego ;)

Gość plum plum rum
Wlasnie tak mi sie wydaje, ze to projekty. Pozniej zmienia barwe kamienia i maja "identyczne zdjecia". Zwlaszcza podpadla mi ta obraczka. Ten sam sposob obrobki, co moj. Teraz by sie przydal jakis grafik z Apartu zeby go spytac :P

Gość plum plum rum
Hej, dzieki, domyslam sie, ze chcesz dobrze, ale ja uwielbiam szmaragdy.

Jeżeli biżuteria ma mieć za kilkadziesiąt lat jakąś wartość (nie mówię o wartości sentymentalnej), to warto zainteresować się właśnie tanzanitami. Szmaragdy nie dość, że nie są trwałe (klientki, którym naprawiam biżuterię przynoszą mi pierścionki z powycieranymi szmaragdami). Owszem, to są bardzo ładne kamienie, ale mało trwałe, i co gorsza, coraz tańsze.

Gość plum plum rum
Hm, zastanawiam sie czy Wy czasem nie myslicie, ze to pierscionek zareczynowy? To zwykly pierscionek, tak do noszenia na codzien :) Chyba, ze Ty ojejuuu chcesz zeby wszystkie Twoje pierscionki byly tak dobrej jakosci, zebys je mogla dac wnukowi, a on wybrance :) Ja kupuje po prostu to, co mi sie podoba :) Tanzanity sa sliczne, ale akurat mam zajawke na szmaragd. A co do trwalosci, po pierwsze nie nosze non stop jednego pierscionka, a po drugie, mam brylanty i jakosc za nimi nie przepadam, chyba, ze jest to laczenie (np. brylanty i szafiry).

Gość plum plum rum
Zonaty, ale ile mozna miec pierscionkow z tanzanitami?

Gość plum plum rum
Czytalam ze diamenty w szlifie brylantowym powyzej jakies wagi (0,2 czy 0,3ct) nazywa sie brylantami?

No myśłałam że zaręczynowy:D hehe Nie wszystkie muszą być takiej jakości, chociaż dobrze jeśli są. Podobają mi się zarówno pierdółki swarowskiego, jak i kamienie szlachetne. Chociaż ostatnio poszłam do swarowskiego, spojrzałam na cenę i stwierdziłam, że wolę dołożyć kasę w przyszłym miesiącu i mieć biżuterię ze złota niż zwykły kryształek.

@plum plum rum to zależy od upodobań właścicielki i zasobności portfela :D Szmaragdy są bardzo ładne, ale w żółtym złocie, tanzanity zaś bardzo ładnie wyglądają, kiedy kupujemy białe złoto. W zeszłym tygodniu sprzedawałem klientce pierścionek PANTERĘ, która w oczodołach wstawione miała szmaragdy. Nie widziałbym miejsca na tanzanity w tym przypadku, ewentualnie diamenty w kolorze różu :D

Gość plum plum rum
Nie wiem, czytalam tez, ze diament to surowy, a oszlifowany to brylant :) A jak nazwac diament w szlifie szmaragdowym? :P

Gość plum plum rum
Zonaty, tanzanity i tak chce kupic, ale POZNIEJ. Musze sie zastanowic nad wzorem. Na razie zaden mi sie nie podobal. A poki co szmaragdy i nie obchodzi mnie, ze ciemniejsze sa cenniejsze. :P Ktos moze wie, czy to rysunek?