Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia..26..

Proszę o pomoc doświadczone mamy!!!!

Polecane posty

Gość Gosia..26..

Mam 2 tygodniową córeczkę. Mała od 3 dni ma kłopoty w wypróżnianiem. Robi kupki na raty, pręży się przy tym, płacze. Najgorzej jest w nocy. Podaje jej herbatkę z koperku, wypija tak ok 30 ml, jest karmiona piersią. Ja staram się odżywiać zdrowo. Co mogę jeszcze zrobić, żeby jej pomóc?

Gość palalaka
witaj w świecie kolki...

Gość Bidnkk
Espumisan dla dzieci

Gość autorko
ja mojemu synkowi robilam masaze brzuszka hm takie ruchy okrezne wokol pepka zgodnie z ruchem wskazowek zegara i zginalam mu nozki w kolanach i delikatnie przyciskalam do brzuszka (wtedy latwiej jest sie dziecku wyproznic) mysle ze znajdziesz w necie filmiki jak to robic plus podawalam malemu raz dziennie w mleku lub piciu kilka kropelek probiotyki BioGaia - polecam malemu moment kolki przeszly

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
U mnie też tak było dokąd mała nie zaczęła jeśc warzyw i owoców. 3 dni po wyjsciu ze szpitala znów tam wylądowałyśmy. Mi kazali dawac butelke, mleko humana ale i tak to nie pomogło. Mogę jedynie pocieszyc Cię, że to przejdzie. Trzeba to przeżyc i tyle.

Gość Gosia..26..
Espumisan stosuje się po pierwszym miesiącu. Odpada.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ooo dawałam jej jeszcze lacidofil.Trzeba wysypac ten proszek na łyżeczke dac troche mleka i do buzi. pomagało, ale nie zwalczało przyczyn

1. Czasem herbatki z kopru przynoszą odwrotny efekt- poczytaj w internecie- moze daj jej inna np. rumianek 2. Espumisan dla niemowląt 3. Układanie na brzuszku - pomaga masowac jelita 4. Masaż brzuszka 5. Ciepły oklad 6. Dla ciebie dieta bogata w blonnik - a moze coś ją alergizuje z Twojej diety? Nabiał np. ? 7. W ostateczności czopek glicerynowy 8. Odbicie po każdym jedzeniu Jednak miedzy bogiem a prawdą to kolki trzeba po prostu przejść.

Gość autorko
o wlasnie czopek! mi o tym wspominala polozna ktore do domu przychodzila powiedziala ze jak biogaia nie zadziala to te czopki ale nie uzywalam bo nie bylo potrzeby i zgadzam sie z olga polozna odradzila mi stosowanie kopru, mozna powiedziec ze nawet zabronila koniecznie malej podaj jakies krople probiotyczne

Gość Migoteckza
Ja podawałam espumisan od bodajże pierwszego tygodnia-położna sama zalecila -wcale nie od 1msc:) takze mozesz podać śmiało. Koperkowa-nie podawać..faktycznie działa odwrotnie,kup rumiankowa lub na trawienie. masuj masuj i jeszcze raz masuj brzuszek (prawa noga do lewej rączki i odwrotnie) układaj na brzuszku:)