Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migoteckza

Niemowle przeziębione od leżenia na podłodze??!!??!!

Polecane posty

Gość Migoteckza

Witajcie. Mója córka ma mate na której dość częścto się bawi (mata jest na panelach) lub stojakiem gimnastycznym i leży na kocyku..Ostatnio dostała katarku (jakieś pare dni po tym jak dostała ten stojak) a teśiowa przyszła z oskarzeniami,że dlatego mała ma katar bo leżała na podłodze a od niej ciągnie...:/ Zasnatawiam się teraz czy czasem nie ma racji?

Daj spokój, rozumiem że ciągnie od płytek ale od paneli?! Katar mogła złapać wszędzie.

Gość Migoteckza
Też tak myślałam, ale tak mi powiedziała i teraz myśle,że może faktycznie? Nie wiem nie znam się-jestem nowa w tematach niemowlaka:P

Moje dzieci tez bawia się na podłodze tez mam panele ale kupiłam specjalnie gruby dywan ,mieszkam nad klatka ,w zimę nawet mój maż któremu wiecznie gorąco jak wstaje z łóżka i stanie na panele to mu zimno ,a jak ktoś do mnie przychodzi to sobie dywan przesuwa a moja teściowa kapcie sobie przywozi ,tak że może ciągnąć zimno przez panele u mnie jest lodowata podłoga że lepiej nie stawać nawet w samych skarpetach ,ale to w zimę o tej porze roku jest ok.

Gość jiiiiiiił
Chodzi o matę edukacyjną? A czy one nie mają takiej warstwy izolacyjnej? Ja gdy siadam na matę Tiny Love to mam wręcz wrażenie że ona jakoś współgra z ciepłem ciała i aż grzeje.

Gość Migoteckza
tak matę ale wątpie,że od niej bo ona była na kocyku dodatkowo:) Tylko jedynie to z tego stojaczka bo on był na kocyku nie grubym takim ciueniutkim tylko..eh

Gość weż się lepiej trzymaj od tego
NIE KŁADŹ DZIECKA NA PODŁODZE,NAWET JAKBY MIALA POD SOBĄ 8 DYWANÓW MÓJ SYN BEZ PRZERWY BYŁ CHORY JAK SIĘ BAWIŁ NA PODŁODZE ROZŁÓŻ WERSALKĘ I NA SOFIE NIECH LEZY NA KOCYKU I POWIEŚ JEJ TĄ MATĘ OD PODŁOGI CIĄGNIE,CHOCBY NIE WIEM JAK BYŁO USZCZELNIONE MIESZKANIE

Gość kochanka Franka
Katar jest wirusem szerzacym sie droga kropelkowa.Moze tesciowa ja zarazila ;) Napewno dziecinka nie dostala go od lezenia na podlodze

WEŹ AUTORO POŁÓŻ SIĘ NA PODLODZE SAMA I ZOBACZYSZ PO KILKU DNIACH JAK CIE BĘDĄ BOLAŁY PLECY OD CHŁODNEGO LUB DOSTANIESZ KATARU WSPÓLCZUJĘ DZIECKU,ZE MUSISZ NA NIM TESTOWAC DOPIERO:O NIE MASZ INTUICJI CO JEST DLA NIEJ DOBRE A CO MOŻE ZASZKODZIĆ? WYSTARCZY POMYSLEC TROSZKĘ...

JA TEŻ MAM PARKIETY NA PODŁODZE(CIEPLEJSZE NIŻ PANELE SĄ W DOTYKU),OKNA MAM POWYMIENIANE--A I TAK MI CHŁODNO W STOPY. NP DZIŚ TERAZ--JESTEM W PANTOFLACH BEZ SKARPET I STOPY MAM CHŁODNE BO CZUJĘ A CO DOPIERO KŁAŚC MALENKIE DZIECKO NA PANELACH. NIE SZKODZI,ZE BYŁ KOCYK ITP PEWNIE KŁADZIESZ JĄ NA PODŁODZE,BO SIĘ BOISZ,ZEBY CI NIE SPADŁA JAK JESTES ZAJĘTA CZYMŚ? ROZŁOŻ SOFĘ I NA SOFIE NIECH LEZY NA KOCYKU,USIĄDŹ NIEOPODAL I MIEJ JĄ NA OKU.

Gość Migoteckza
Tak dokładnie tak..:/ Na sofie boję sie ze może spaść,a jak ją kłądłam na podłodze to ugotowałam spokojnie obiad:P Moja wina no niestety nie pomyślałam, ze krzywde jej wyrządzam..:/ teraz przywlekłam łóżeczko do salonu i w nim leży i się bawi jak na podłodze;)

nie kładź Niuni na podłodze;) teściowa bardziej doświadczona,to nieraz warto posłuchac jej podpowiedzi. Pozdrawiam🖐️

Gość Podobnie
Katar od podłogi? Pierwsze słyszę. Mój w zimie leżał na podłodze i nigdy kataru nie miał.

zależy jakie dziecko;) Jednemu mucha przelaci przed nosem i zachoruje od tego a drugie będzie zimą biegało w podkoszulce i nic go nie weźmie

Gość gigaset30
Moja caly czas urzęduje na panelach i nic jej nie jest ale moze twoje dziecko jest wrazliwsze

Gość Niomniom
Może masz szpary pod drzwiami i "ciągnie" dołem z tego powodu? Od samego leżenia na czymś położonym na podłodze nie ma szans.

Gość chrupionca
toz to nie srodek zimy tylko lato! i katar nie bierze sie z zimna tylko z wirusow, owszem po przemarznieciu latwiej sie wirusowi poddac ale twoje dziecko nie lezalo gole na panelach tylko na kocyki i macie

Gość moje dzieci lezaly na podlodze
od 3 miesiaca zycia . syn majac 2 i pol miesiaca mial zapalenie oskrzeli bo zarazil sioe od siostry. wszytkie choproby dizeci przyniosly ze zlobka lub przedszola. A nie bylo ich wiele. niech sie dzieci hartuja! Moje biegaja na bosaka rano po rosie, w dzien po plytkach latem i zima. jak corka che i jej chlodno to zaklada kacie, jesli nie, to jej nie zmuszam.

Moja córka zawsze leżała na macie lub na kocyku, a też mam panele i do tego mieszkamy na parterze. I nigdy nie miała od tego kataru. Kataru dostawała tylko wtedy kiedy pobyła z kimś kto właśnie miał katar.