Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itakCitonicnieda

a jednak już..

Polecane posty

dziś zaczęłam 37 tydzień ciąży, zawsze znajomi pytali się czy się boję porodu, zawsze odpowiadałam NIE! a teraz... teraz boję się jak diabli.. termin mam na koniec Września, czyli liczać ,że za 5 tygodni, ale na usg dziecko jest w 37 tyg... czyli rozwija się 2 tyg szybciej,jestem skołowana nie wiem czy pakować już torbę, postawić łożeczko, może ktoś miał podobnie, doradźcie mi.

Gość bombaaa
ja juz miesiąc przed terminem miałam postawione łóżeczko i wszystko przygotowane tak na wszelki wypadek nigdy nie wiadomo a jak cie dopadnie wcześniej? Torbę miałam spakowaną już na 2 tygodnie przed terminem A tak poza tym to zrób sobie teraz wszystko bo ja pamiętam już sama końcówka była dla mnie udręką i nie miałam siły nic robić więc wykorzystaj jeszcze to ze masz troche siły i przygotuj sobie wszystko

Torbę sobie spakuj:-) ale łóżeczko może poczekać. Mąż skręci jak będziesz w szpitalu po co się ma kurzyć.

Gość qqqooiiioooppp
Ja miałam wszystko przygotowane wcześniej, torba spakowana, ale łóżeczko mąż składał wieczorem kiedy dziecko się już urodziło :) I tak byłam w szpitalu, a składanie zajęło mu 2 godzinki.

no wiem wiem, w sumie wszystko mam gotowe, ale nie spakowane mam torby ani dla siebie ani dla synka, łożeczko jeszcze w proszku. Ale chyba wole aby łozeczko stalo jeszcze jak ja jestem w domu, czuć bede sie chyba spokojniejsza.Wczoraj się zmartwiłam,że to JUŻ a ja nie gotowa, dziwne skurcze pochowy mały wiercił sie strasznie, wydzielilna zaczyna mi sie robic plynna i obfita, czasami wariuje!! CO POWINNAM MIEĆ W TORBIE SWOJEJ I DZIECKA?! -> POMOCY!!

Gość kafemamusia
mój syn był duży i termin z usg bardzo odbiegał od tego z miesiączki ale to już na końcu ciąży bo na początku terminy się zgadzały, może twoje dziecko urosło po prostu więcej jak jest przyjęta norma tak jak mój ;) ale na poród trzeba torbę szykować miesiąc wcześniej jak nie ma problemów a jak są to nawet jeszcze wcześniej.

w przód. termin mam na koniec września i z kalendarza okresu jestem w 35 tyg. ale lekarz mowi ze z usg jestem w 37, i mam liczyć z usg,że to wazniejsze.

gtaulacje ja miałam torbe spakowana, ubranka przygotowanie a łóżeczko mąż skrecił jak byliśmy w szpitalu przygotował wszystko pościel i osłonki przyjechałam na gotowe tobie tez tak radze i nie stresuj sie będzie dobrze

Gość flanka
Na pewno spakuj torbę. Ja miałam postawione łóżeczko, mąż biegał za innymi sprawami, nie chcialam zostawiać tego na ostatnia chwilę. Pościel dokładnie zabezpieczyłam przed kurzem.

Gość ojojojojoj
zalezy jakie lozeczko ja kupilam z drewexu i dobrze ze wczesniej skrecilismy bo musialo sie wywietrzyc bo smierdzialo farba czy lakierem w kazdym razie kilka dni trwalo zanim caly "zapach" sie ulotnil

Gość kafemamusia
ja miałam poród w terminie mimo że z usg wychodziło że wcześniej więc nic się nie martw, mi lekarz mówił że syn duży i dlatego z pomiarów tak wychodzi, we wcześniejszych usg też zdarzały się inne terminy, ale dziwne że lekarz ci mówił żeby trzymać się tego terminu z usg hmm u mnie termin był na 4 lipiec z miesiączki i początkowo z usg, potem usg pokazywało 13-23 czerwiec więc to chodziło o wielkość dziecka, ostatecznie miałam zaplanowaną cesarkę na 1 lipca a synek pewnie by posiedział jeszcze te kilka dni do terminu tak mu dobrze było ;) nic się nie martw po prostu spakuj torbę i wyluzuj dzieciaki zwykle się rodzą między 38 a 40 tyg.

Gość kafemamusia
u mnie łóżeczko też wcześniej przygotowane, mam drewniane i wietrzyłam materacyk na zewnątrz a łóżeczko też było czuć lakierem kilka dni więc lepiej to zrobić wcześniej.