Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fear factory.....

jakie macie iq?

Polecane posty

Gość mozesz sie nawet podpisywać
Świety Alojzy, co ca róznica ? :D

Gość MFactor
Peti ma raczej problem z wagą ❤️ prawda Peti?

" inteligentny człowiek nigdy nie nudzi się w swoim towarzystwie. inteligentny człowiek nawet jak sra, to myśli, czyta, albo rozwiązuje krzyżówkę... "

Żonaty30l @-Bimbałek- widzę, że Synta na montażu Dobsona nie powinna być Ci obca - Masz na myśli sprzęt do obserwacji nieba? Niestety, jeszcze się żadnego nie dorobiłem, a tyle w ciągu ostatniego roku było świetnych obiektów do obserwacji, ktore przez lata się nie powtórzą :( Na razie, póki nie kupujęsprzętu, to jeszcze dokładnie nie znam modeli. Jakiś gdzieś mam zapisany, który polecali i jest niedrogi, bo za niecałe 1000 zł. Na początek się nada. Aż takim zapalencem nie jestem do obserwacji nieba. wiem tylko, ze zwierciadło powinno mieć co najmniej średnicę 25 cm, żeby obraz był w miarę jasny i dobrze widoczny. Tak więc w sprawach sprzetu do obserwacji jestem laikiem.

Gość do mnię to było
mam takie iq ze na bywanie na kafe wystarczy :classic_cool:

Gość Peti nie dość, że mały
i suchy jak żerdź w płocie, to jeszcze kłamczuch :D:D:D:D

Mała czarna kawka 22 Brawo brawo przedmówca -aneta 1984...bibałek nie moze znieść że ktoś moze byc w czymś lepszy od niego. A jak już wiedziałam kiedy słonce jest najbliżej ziemii-to pewnie mu sie flaki zagotowały w brzuchu.....i ciśnienie skoczyło. Są tacy ludzie którzy uważają się za 8smy cud świata...i jak ktoś smie powiedzieć że tak nie jest....uuuuu..gotowi klątwą straszyć - Klątwa powiadasz? :D Dobry pomysł :classic_cool: Potrzebuję tylko kępkę twoich włosów łonowych do laleczki voodoo :P

Gość aneta1984
ale pokaz mi chlopczyku gdzie pisalam cokolwiek o twoim WYNIKU IQ ;)? udajesz alfe i omege, madrzysz sie, uwazasz ze inni nie moga posiadac wiekszej wiedzy od ciebie przez co zgrywasz wielkiego yntelygenta :D piszac o tym, ze masz sie czym pochwalic i ze zamiesciles zdjecie swojego wyniku na kafeterii tylko potwierdzasz moja teorie ;)

Gość Mała czarna kawka 22
I do tego jeszcze ŚWINIA :O:O

do mnię to było mam takie iq ze na bywanie na kafe wystarczy Do bywania na Kafe wystarczy umiejetność poproszenia mamełe, żeby ci włączyła forume :D

@-Bimbałek- tylko nie kupuj refraktorów. Jeżeli interesują Cię obiekty DeepSky, to tylko teleskopy Newton'a, ewentualnie Maksutowa :) Poza tym, sam możesz zbudowac sobie teleskop. Kupujesz pyrex, dajesz do napylenia, kupujesz części na kratownicę, wyciąg okularowy, potem tylko kolimacja i działasz ;)

Gość do mnię to było
mnie kompa wlancza moje pocieche 6 letnie :classic_cool: mamełe nie umie :P

Żonaty30l @-Bimbałek- tylko nie kupuj refraktorów. Jeżeli interesują Cię obiekty DeepSky, to tylko teleskopy Newton'a, ewentualnie Maksutowa Poza tym, sam możesz zbudowac sobie teleskop. Kupujesz pyrex, dajesz do napylenia, kupujesz części na kratownicę, wyciąg okularowy, potem tylko kolimacja i działasz :D Chyba lepiej jednak kupić, niż samemu konstruować. Na razie chyba zacząłbym obserwacje od bliższych obiektów. Nie ukrywam, że pierwotnym celem były samoloty rozpylające chemtraile i niezidentyfikowane obiekty w przestrzeni wokółziemskiej. A pomoysł zaczął się od kompaktowych aparatów fotograficznych z ponad 140 krotnym zoomem. Na jednym filmie z filmowania księżyca było widać obiekt, który leci koło księżyca, po czym gwałtownie zmienia ostro kąt i z dużą szybkością odlatuje. http://www.youtube.com/watch?v=Bhy6bZg3WN4

Gość dansnsn
ogórek mi tez wyszlo 115, nie zastanawialam sie za bardzo nad rozwiazywaniem, za bardzo mi sie spieszylo do wyniku hehe :P

Gość pląsający bizon
Ale pytanie w temacie brzmi:"jakie macie iq?" A Wy wyskakujecie z jakimiś cyferkami.

@-Bimbałek- fotografowanie daleko oddalonych obiektów to "wyższa szkoła jazdy" :D I tu potrzeba bardzo solidnego montażu z prowadzeniem w co najmniej dwóch osiach. Samoloty to nie problem, bo tu trzeba zdać się na łaskę sprzętu, który radzi sobie z wysokim ISO. Przy fotografii nocnego nieba potrzeba sprzętu, który potrafi wykonać odpowiednie klatki przy długim czasie naświetlania. Do tego obowiązkowo dochodzi późniejsza obróbka i wyeliminowanie czerwonej poświaty. Wiem coś o tym, ciężki temat, tu niestety oprócz umiejętności potrzeba odpowiedniego sprzętu, a ten niestety kosztuje :(

Gość poli ana
ok, zrobilam test wyszlo mi 118 do 35 szlo szybko, ale od 36 zaczely sie schody :D kto mi wytlumaczy jak rozgryzc np. to z z szachownica i i czarnymi i pustymi kulkami?

Gość Renataa...
ja mam powyzej przecietnej;) robilam ten test kilka razy u psychologa:)

Wiem, ten teleskop, który jest minimum do obserwacji waży ponad 11 kilo i ma automatyczne śledzenie obiektu. Do samolotów się zdecydowanie nie nadaje, ale do księżyca jak najbardziej i nieco dalszych planet :) A do samolotów, to właśnie chciałbym jakiś aparat, niestety jeszcze nie ma wyprodukowanego modelu, który by mi idealnie pasował. Sony ma najlepszy przetwornik, ale kiepski zoom. W astronomię nie będę się raczej za mocno wgłębiał, chyba, żeby mnie wciągnęła. Raczej myślałem o obserwacjach meteorów, komet w pobliżu ziemi, księżyca itd. Różnych zjawisk, które mają miejsce raz na ileś lat. Żałuję, że nie mogłem na początku tego roku obserwować księżyca, kiedy był wielki i najbliżej ziemi. Tak samo była widoczna gołym okiem kometa.

Gość anula krasula 24
kiedys juz robilam ten test z linku Bimbalka wyszlo 127 mogę byc z siebie dumna :) dodam jeszcze ze jestem swietna w takich lamiglowkach, mam wiele talentow i zdolnosci ale z matematyki jestem totalna noga :o w lamiglowce od razu dostrzegam zaleznosc a jakies proste odejmowanie czy mnozenie sprawia mi trudnosc... troche to dziwne

Gość poli ana
ciekawy ten test, ale nie do konca go mozna nazwac profesjonalnym, zaden darmowy (czy platny) na necie nie jest profesjonalny zeby miec jakies pojecie o swoim IQtrzeba by bylo isc do profesjonalisty, taki test trwa dluzej niz 40 min i troche kosztuje

Gość poli ana
anna krasula a jak rozwiazalas pyt. nr 37 z zsachownicami i kulkami (mozesz szybko przeskoczyc do tego pytania), wpatrywalam sie z 4 min i za nic nie moge dostrec jakiejs zaleznosci

Gość poli ana
Bimbalek, a Tobie ile wyszlo w tescie?

Gość anula krasula 24
poli ana- chyba jestesmy za głupie hehe :D ale może znajdzie sie ktos mądry?

Gość poli ana
za glupia sie nie uwazam, ale jestem pewna ze zaraz sie znajda bystrzejsi i moze nam wytlumacza ;) np. dla mnie zaleznosc w pyt. od 36 do 39 to czarna magia :D