Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana mama

Lot z niemowlakiem

Polecane posty

Gość zestresowana mama

Za kilka dni lecę sama pierwszy raz z dzieckiem samolotem i chciałam zapytać czy mogę zabrac wozek na pokład, bo nie mogę doczytać tego na stronie liń. Wie ktos? I czy dziecko jest na kolanach czy w foteliku? Sorry za głupie pytania, ale już mam stresa ;)

Gość kkkkkkkkkkkkkk
jeśli to niemowlak to jest na kolanach, z tego co wiem wózka nie wolno

wozek bierzesz ze soba do drzwi samolotu (albo do rekawa ktory prowadzi do samolotu) Skladasz i oni sie nim juz zajma i oddadza po locie (tez pod drzwi samolotu, ewentualnie powiedza ci po locie gdzie masz go odebrac -zalezy od lotniska) Dziecko do 2 lat siedzi na kolanach, musi byc przypiete specjalnym pasem, obsluga ci go do i pokaze co zrobic. W foteliku dziecko moze leciec tylko pod warunkiem ze wykupisz dziecku osobne miejsce

Gość MsiszhhzNic
Wozek zostawiasz pod samolotem... Dziecko jest na kolanach

Gość agnieszka----0
to zależy jakimi liniami lecisz. Każda linia ma swoje odrębne przepisy. Przeważnie wózek możesz wziąć, oddajesz go stewadresie przed wejściem na pokład. Fotelika nie możesz zabrać na pokład. Dziecko siedzi u ciebie na kolanach spięte z tobą dodatkowym pasem.

aha tylko z tym wozkiem to jak bedziesz na lotnisku w czasie odprawy powiedz ze masz wozek, musza ci na niego dac naklejke

Gość zestresowana mama
dzieki dziewczyny!