Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chanelka1994

Jakie herbatki dla maleństwa?

Polecane posty

Gość Chanelka1994

Witam.Mój synek ma 6 tygodni.Daje mu do picia herbatkę z kopru włoskiego firmy HIPP. Jak myślicie to dobry wybór czy lepsza by była z BOBO VITY? I ile powinnam mu ją podawać dawałam po 100 ml ale synuś puszczał okropne gazy,które go budziły nawet.Myślałam,że to za dużo więc podaje mu po 50 ml ale pomogło tylko troszkę.Wiem,że ta herbatka jest właśnie od uwolnienia wzdęć ale czy to nie za przesada żeby dziecko asz płakało? Pomóżcie mi. Pozdrawiam serdecznie.

Gość niuu
A w ogóle to jest potrzeba dawania herbatki? Boli go brzuszek czy coś? Bo jeśli nie to nei ma sensu dawać.

Gość czy jedno czy drugie
to w 90 % sam cukier, więc lepiej kup herbatki do zaparzania np. z rumianku, ewentualnie podawaj wodę. A co do kopru to wielu lekarzy teraz jest zdania że on właśnie wywołuje gazy, co by się w waszym przypadku potwierdziło/

Dawałam własnie tą koperkową z hippa i uspokajającą z rumiankiem. Ale tylko w upały. Piła max 30/50 ml dziennie. A karmisz mm czy piersią?

Gość ewaaga
kupowalam zwykly rumianek i zaparzalam. Nie robilam mocnego wywaru. Dawalam swoim dzieciom ok 100ml wypijaly tyle ile w danym momencie potrzebowalo.