Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

teraz to juz sie naprawde zalamalam !cos jest nie tak z moim dzieckiem :-(:-(

Polecane posty

tj 37t 5 d termin porodu 12.09.2012 a dzisiejsze usg- 34 t 5 d termin porodu 03.10.2012 bpd 85 mm - 34w 4 d /+-14d hc 301 mm- 33w0f /+- 19d ac 309mm - 35w 0d/+-21d fl 71mm -36 w 2d /+-22d fw(shepard) 2440g fw(hadlock1) 2730g fw(hadlock3) 2649g i zaznaczone ,ze jest na 10 centylu ..waga tez w dolnej granicy :-(:-(:-(:-(:-(:-(

Gość życzę żeby z dzieckiem
było wszystko dobrze, bo wystraczy mu, że ma matkę IDIOTKĘ

Gość ojtam ojtam
nas sie pytasz?? trzeba było ginekologa zapytać - pozatym każde dziecko jest inne - jedne rodzą się 2 kg inne 4,5 więc i różnice wymiarowe są - a datą porodu sie nie sugeruj - wg OM jest wiarygodna i usg ale w pierwszych tygodniach - potem już dziecko indywidulanie sie rozwija

Gość niuu
podaj wczesniejsze wymiary Co gin mówił?

No troszke za malutkie jest, ale to wszystkie wymiary, gorzej jakby czesc mialo na 37 tc, a czesc na 33. Moze bedzie drobniutka i tyle. Mojej kolezanki corcia urodzila sie w 39 tc z waga 2550, moja w tym samym tygodniu na usg ma juz 1200 gr wiecj, wiec i rozbieznosci w usg mialysmy duze. |Moze u Ciebie wlasnie jest taka kruszynka :)

Gość ochjaaaaaaaaaaaaaa
mi to wyglada na hipotrofie

A co jadasz w ciagu dnia? Jak przeplywy w lozysku? Ile wynosi AFI? Moze przez te nerwy za mało jesz?

Gość Ona jest NIENORMALNA
widzę chyba jej 10 temat na forum, że jej dziecko ma jakąś wadę (coraz to inną), zaczynam myśleć, że tego dziecka w ogóle nie ma, a to kolejna psychiczna... :O

Gość pełna-obaw
autorko jeszcze nigdy nikomu tak nie napisałam, nigdy tu nikogo nie obraziłam, ale teraz muszę. Jesteś popie*****na!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To już nie wiem, który temat przez ciebie założony. Nawet jak odstępstwo było 6 dni to wymyślałaś choroby, na które zdrowa matka nigdy by nie wpadła. Ja współczuję twojemu dziecku i lekarzowi prowadzącemu.

lekarz powiedzial ,ze to nie jest hipotrofia !!! ale dlaczego te eymiary sa takie malutkie ? :-(:-( glowa jest juz 5 tyg do tylu !!!!!!!!!!! niektorzy umieja wyzywac ,oceniac ,a same jakby byly w ciazy i glowa 5 tyg mlodsza to sralyby z niepokoju i leku !! latwo kogos oceniac jak samemu sie ma zrelaksowane zycie

Gość ale cie wkręca
wiesz Amando jaki jest z tobą problem?od poczatku wypisywałas tu niestworzone rzeczy i histori a to,że może zaszłaś w ciaze bo wytarłas się ręcznikiem taty i brata a to,że twoje dziecko będzie miało FAS..i wiele wiele innych tak głupich pytań tu zadałaś ,że już nikt nie bierze cię na serio jak mozna być aż tak tępą to nie wiem..chyba nie masz 15 lat?????

Gość ło matkooooooo ale ona
jeżeli ty naprwde jestes w ciąży to oddaj to dziecko do adopcji bo ty nie nadajesz ise na matkę. Powinnaś się leczyć dziewczyno

jesli ktos pisze ,ze jestem idiotka ,ze sie martwie to niech postawi sie na moim miejscu ,czy nie martwilby sie jesli dziecko tyle by odstawalo :-\

Gość ale ty idiotką
jesteś nazywana za całokształt. szukałaś dziury w całym, chciałaś mieć jakieś zmartwień to teraz masz:O

A co dzis zjadlas? moze za malo? chorowalas ostatnio? nie sacza sie wody? moze infekcja wewnatrzmaciczna?

Gość do niko
ja pierdole, jedna debilka czyli amanda pyta, a drugi kmiot czyli niko odpowiada...no komedia:O debil radzi debilowi:O

dzis jadlam 3 kanapki rano ,z 10 pierogow ,2 jogurty ,batonika ....nie czuje nic aby sie saczyly ,natomiast infekcja wewnatrzmac nie wiem ,bo nie wiem jak to zdiagnozowac sama ;-) ale wod plodowych jest w normie

Gość summer bay
naprawdę jesteś idiotką amanda, łudziłam się że może się ogarniesz ale widzę że nie ma szans

Gość strawberry:):)
Niko, wez nas oswiec co ma menu matki do wagi i wielkosci dziecka? ja waze 52 kilo, w ciazy jadlam malo i urodzilam dziecko 3870 siostra wazy ok 75,w ciazy dobila ponad 90 i urodzila coreczke 2900

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Aż szkoda mi Twojego dziecka. Jak normalna kobieta może wymyślac takie choroby!!! Przeciez te wymiary są prawidłowe. U mojej małej były większe wahania i jest super zdrobym dzieckiem. Powinnas iśc do psychiatry. To w czasie depresji się takie rzeczy wymyśla.

ale przeciez jedna kobieta rodzi dziwcko 3 kg a inna 4,900 oni na usg maja ustawione ok 4 jako ta nirme i dlatego jak dziecko jest mlodsze to wychodza niby anomalie i tyle! tak mi sie wydaje ,ze to dlatego ,a nie ze dziecko hest chore

ale przeciez jedna kobieta rodzi dziwcko 3 kg a inna 4,900 oni na usg maja ustawione ok 4 jako ta nirme i dlatego jak dziecko jest mlodsze to wychodza niby anomalie i tyle! tak mi sie wydaje ,ze to dlatego ,a nie ze dziecko hest chore

Gość kamcia1507
Menu matki nijak się ma do wagi dziecka.Niko gadasz głupoty, nie mieszaj dziewczynie w głowie. Autorko, lekarz nic nie mówił, więc wszystko jest ok, jedne dzieci są większe inne mniejsze, genetyka ot tyle. Mój syn urodził się w 42 tc z wagą 2900, taka uroda, u nas w rodzinie rodzą sie po prostu drobne dzieci

Gość kamcia1507
Poza tym UG ma granicę błędu. Mojej koleżance dobry lekarz na najnowszym najlepszej klasy sprzęcie oszacował wagę na 3300, a dziecko urodziło się 4200.

wszystko jest ok. zostały ci do porodu jeszcze najmniej 2 tyg. dziecko może przez ten czas sporo przybrać. zresztą jak ktoś już tu pisał usg może się mylić. i nie jest w 100 % dokładne. mojej małej w 38 tyg lekarz oszacował wagę na prawie 3800g a urodziłam w 40tc2d z wagą 3440g sprawdziłam w internetowym kalkulatorze wagi płodu i wg niego wszystko jest na centylu. jedne dzieci są mniejsze inne większe. życzę szczęśliwego rozwiązania.