Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anulka8891

brak miesiączki, dziwne upławy

Polecane posty

Gość Anulka8891

Cześć dziewczyny, mam taki mały problem bo sama niewiem co robić, czy isc do lekarza czy jeszcze zaczekac, otoz w kwietniu tego roku odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, brałam przez jakieś 3 lata, miesiączkę po odstawieniu tabletek dostalam dopiero 3 czerwca, (tabletki odstawilam 8 kwietnia), kolejną miesiaczkę mialam 9 lipca, a teraz nie dostalam miesiączki wcale... mam plamienia od kilku dni, na dodatek dwa dni z rzędu bardzo bolal mnie żołądek, plamienia są brozowe (choc do tego odczuwam swędzenie w okolicach pochwy) dlatego zastanawiam się co jest grane, mam stalego partnera, uprawiamy sex dosc czesto oczywiscie zabezpieczamy się prezerwatywą, dwa razy kochalismy się bez gumki ale nie robil tego we mnie, duzo wczesniej wyszedl ze mnie i nie doszlo do wytrysku. Zastanawia mnie czy normalne jest to ze tak dlugo nie mam kolejnej miesiaczki, czy to plamienie jest zamiast miesiaczki, czy moze cos sie ze mną dzieje... podejrzewam juz nawet ryzyko ciąży choc jest ono znikome... poradzcie proszę czy moze ktos z was mial podobny problem? dodam że przed braniem tabletek anty mialam bardzo nieregularne miesiaczki czasem nawet co 2 miesiace miesiaczkowalam... proszę o poradę :-]

Gość balablablab
Nie czekaj, tylko smigaj do lekarza, z tymi sprawami nie ma żartów. Ryzyko ciąży jest znikome, a to że masz taki rozregulowany okres to na bank wina hormonów - w koncu 3 lata brałaś. Ale warto sprawdzić, czy nie masz np policystycznych jajników - ja np. mam i jak nie biore tabletek to mam okres raz na 2-3 miesiące, dlatego muszę cały czas brać . Profilaktycznie, ale warto też sprawdzić hormony tarczycy - bo takie zaburzenia mogą brac się z tego. Jedna wizyta - pare badań i bedziesz przynajmniej wiedziała co Ci jest ;) Pozdrawiam :)

Gość Anulka8891
jesli chodzi o hormon tarczycy to jest w porządku bo tydzien temu robiłam te badania:-] łącznie z żelazem i ogolnymi badaniami krwi, wynik hormonu tarczycy był trochę powyżej 0,930 co prawda norma była od 0.300 do 4,900 ale lekarka twierdziła że wszystko jest w porządku.