Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betje

zwiazek z holendrem

Polecane posty

Gość betje

warto sie pakowac czy se darowac?

Gość betje
ma ktos doswiadczenia. u mnie na razie takie klutliwi szczerzy do bólu obrażalscy robią wszystko po swojemu zamknięci w sobie.

Gość betje
roznice kulturowe są ogromne i nie wiem, czy warto probowac.

Gość betje
ktos ma doswiadczenia?

a Polacy to święci i idealni partnerzy ? Warto spróbować autorko ;) Mój facet jest Grekiem. Jestesmy razem ponad 3 lata i jest cudowny :)

Gość betje
i gdzie mieszkacie? zawsze jedno musi sie przystosowac do totalnie nowych warunków, itp. boje sie ze na dluzsza mete to byloby psychicznym obciazeniem bo kazde ciagneloby do swoich stron.

Gość oooopppp
Despina a gdzie mieszkacie? W Grecji? W Polsce? Czy gdzieś na neutralnym gruncie? :classic_cool:

Gość betje
generalnie to nie wiem jacy sa polacy w zwiazkach. bylam z jednym i byl beznadziejny pod KAZDYM wzgledem

Gość betje
ale za to miał długiego pyrdka

Gość betje
i jak sie przystosowalas do nowych warunków? odpowiada ci tamtejsza mentalnosc nic cie nie wkurza? nie marzy ci sie wyjsc na miasto w polsce albo pojechac na wiec, pochodzic po lesie itp?

Gość betje
pyrdka mial krzywego podszywie

Gość betje
i yebalimy sie dzien i noc :)

Gość dgjwrncvb
Zapraszam na mojego bloga o psach: www.zmiloscidopsow.blogspot.com Wiele ciekawych artykułów, więc zachęcam do obserwowania:) Jak nie sprobujesz z holendrem to sie nie dowiesz:) Zycze powodzenia:)

urodziłam sie w Grecji ale czuje sie 100% Polką .I mimo, że mój ojciec biologiczny jest Grekiem to wychowywali mnie polscy rodzice . W domu rozmawialismy po polsku....Jestem katoliczką ... Także samo miejsce zamieszkania nie jest mi obce :) Ale o roznice kultuowe sie obawiałam . Duzo jednak zalezy od faceta ! Nie może tylko patrzec na "swoje"

Gość betje
ma ktos doswiadczenia z holendrami??

Gość oooopppp
Despina znasz grekę?

Gość betje
ano widzisz Despina czyli u Ciebie sytuacja jest diametralnie różna. bo tam sie wychowałaś

pewnie że znam ;) Chodziłam do greckich szkoł a teraz studiuje na gr uczelni.

ale znam kilka Polek zyjących z Grekami, Albancami, Egipcjanami ;) I sa w bardzo udanych zwiazkach ! ;) Jesli nie spróbujesz to sie nie dowiesz ;)

Gość betje
no fakt :)

Gość dziewczyna belga 25
ja jestem z Belgiem ale sie wypowiem, u nas jest roznica i kulturowa i wiekowa mimo to jestesmy zszcesliwi razem od ponad 2 lat, coz człowieka tworzy charakter a nie narodowosc :) nie mozemy doradzic bo go nie znamy a nie kazdy jest skapy , nudny i leniwy :) warto spróbowac :) powodzenia!!

Mój facet jest starszy ode mnie prawie o 11 lat. I szczerze to bardziej sie obawiałam roznicy wieku niz roznic kulturowych ;)

Gość betje
ten nie jest nudny i raczej jest pracoholikiem ale sie obraża o takie rzeczy co dla mnie są normalne

Gość dziewczyna belga 25
mamy podobnie czasami.. na poczatku myslał ze mu rozkazuje i rozstawiam po katach bo stoswałam w angielskim zwroty jak uzywamy w Polsce wiekszosc trybów rozkazujacych plus ton głosu :P jest czasami wiele niedomówien ale tutaj podoba mi sie to ze zamiast owijac w bawełne mowi sie wprost :) no i nie wiem jak u Ciebie ale z tesciowymi jest lepiej niz w PL :P

Gość betje
no zesz mam ten sam problem, ze on mysli ze nim pomiatam, a ja sie zachowuje normalnie. szok

Gość dziewczyna belga 25
no to widze ze to samo :P mi zajelo ponad rok przestawienie sie ale sie udało :P teraz jestem czasami nader uprzejma :P jak jestem w polsce to sie smieja troche :) a jesli mozna wiedziec jak długo w holandii jestes??

Gość betje
nie jestem jestesmy na etapie gdzie sie przeniesc. bo trzeba zmienic cale zycie. prace itd. i jakos trudno. rok czasu az ci to zajelo to bardzo dlugo. w pl chyba ludzie do siebie mowia rzeczywiscie bezposrednio no i tak moze i troche chamsko ale dla mnie to normalne nie umiem inaczej. a on jak juz sie obrazi to na calego. wtedy sie staram byc mila, wiec przechodzi mu to a potem od nowa.

Gość dziewczyna belga 25
a gdzie bardziej sklania sie on a ty?? to rzeczywiscie trudna decuzja i wiem ze belgowie to sa np straszni domatorzy i chca raczej miec rodzine i przyjaciół pod reka... zanim podejmiecie decyzje powinniscie dobrze poznac oba kraje i siebie na wzajem bo nie wiem jak dlugo jestescie razem? (jak sie pzonaliscie jesli moge spytac? )